Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Enthousiaste studenten en bedrijven op de Maritime Innovation Experience

 
25 september 2012
Vijfhonderd studenten van technische en commerciële opleidingen bezochten afgelopen woensdag in Dordrecht de Maritime Innovation Experience. Op de ?Innovatiemarkt? maakten veertig maritieme bedrijven deze studenten enthousiast voor hun bedrijf en voor de maritieme sector. Daarmee is het doel van het evenement behaald, volgens de Proeftuin Maritieme Innovatie, de organisator van de Maritime Innovation Experience.

Terugkerend evenement

Teun Muller, voorzitter van Werkgevers Drechtsteden, benadruktebij de opening van de Maritime Innovation Experience het belang vanhet innovatie- en carrière event. ?We moeten studenten enthousiast maken voor de maritieme sector. Zij zijn de werknemers van de toekomst. Samen met hun docenten en het bedrijfsleven moeten we daar tijdens hun studie al in investeren,? riep Muller het publiek op. Teun Muller is tevreden over het evenement en vindt dat er ?een mooie basis is gelegd voor een terugkerend evenement.?

Drukbezochte workshops en lezingen
In twaalf workshops en drie lezingen gingen maritieme professionals en studenten met elkaar in gesprek over onder andere ?LNG in de binnenvaart? en ?Schaalvergroting in de scheepvaart?. In de workshop ?Stabiliteitsaspecten van een rompvorm? gingen de deelnemers aan de slag met het bouwen van rompvormmodellen van aluminiumplaten om uit te vinden wat er nodig is om een schip de meeste stabiliteit te geven. Daarnaast brainstormden studenten in drie SpeedSolving Maritime sessies over innovatievraagstukken van bedrijven. De workshops en lezingen werden druk bezocht en aan de enthousiaste reacties van de deelnemers te horen was het een succes.

Kick-off Innovatieschuur
Roel Groenewold van Groenewold Business Partner BV gaf tijdens de Maritime Innovation Experience de aftrap voor de ?Innovatieschuur?, een project van het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB). In dit project gaan bedrijven, studenten en binnenvaart ondernemers samen onderzoeken hoe de bestaande binnenvaartvloot nog schoner en zuiniger gemaakt kan worden. Roel Groenewold gaat als ?kwartiermaker? het idee verder uitwerken.

Zonneflessenbotenparade
De studenten konden hun technische kunsten laten zien tijdens de Zonneflessenbotenknutselworkshop, onder begeleiding van kunstenaar Erik van Loon, oprichter en organisator van de Amsterdam Swim. Met pakkende pitches presenteerden de studenten hun innovatieve boten in de Zonneflessenbotenparade aan een jury van maritieme professionals. De winnaar was de boot ?Veerle?, gemaakt door studenten Scheepsbouwkunde-Maritieme Techniek van het Rotterdam Mainport University of applied sciences (RMU). De tweede prijs was voor de boot ?In Plané? gemaakt door leerlingen uit het vierde jaar van het Walburg College Zwijndrecht. De leerlingen hebben een rondvaart gewonnen met de Fuel Cell Boat van rederij Lovers in Amsterdam.

Facebook Film Contest
Het leukste filmpje voor de Facebook Film Contest is gemaakt door Michiel Bais, student Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Hij heeft een tocht met de patrouilleboot ?Interceptor? van Damen Shipyards gewonnen.

Impressie van de dag
Bekijk voor een impressie van de dag hier de foto's van het evenement en de film onderaan deze pagina.

Proeftuin Maritieme Innovatie
De Maritime Innovation Experience is een evenement georganiseerd door Proeftuin Maritieme Innovatie. De Proeftuin Maritieme Innovatie is geïnitieerd door Werkgeversvereniging Drechtsteden.Het programma stelt zich ten doel de innovatiekracht van MKB bedrijven in de regio Drechtsteden te bevorderen door innovatiekrachten te bundelen.

EU-ondersteuning
De Proeftuin Maritieme Innovatie investeert in uw toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Foto (Ronald van den Heerik): Studenten en bedrijven op de Innovatiemarkt