Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

23 bedrijven dingen mee naar de MVO-award Drechtsteden 2012

 
29 juni 2012
Fairtrade Gemeente Dordrecht wil maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) graag stimuleren in de regio. Daarom organiseert deze stichting dit jaar voor de tweede maal de MVO-award, een prijs voor ondernemingen uit de Drechtsteden die succes hebben door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Bedrijven konden zich tot vorige week hiervoor aanmelden of worden voorgedragen. Inmiddels zijn de deelnemers bekend.

Het is een gevarieerde groep bedrijven uit de gehele Drechtsteden die stuk voor stuk uitblinken op het gebied van MVO; van een supermarkt, een bouwbedrijf tot aan een hotel aan toe. De 23 deelnemers zijn te vinden via www.fairtradegemeentedordrecht.nl. Het is aan de juryleden, waar onder andere wethouder Henk Mirck van de gemeente Zwijndrecht en financieel directeur Rabobank Drechtsteden Hein de Koning zitting in nemen, om te beoordelen welke 3 bedrijven begin september genomineerd zullen worden. De 8 juryleden zullen de komende maanden langsgaan bij de bedrijven en een MVO-checklist doornemen met de deelnemers. In oktober kan tevens het publiek stemmen op deze 3 bedrijven. De uitslag wordt uiteindelijk 50% bepaald door de jury en 50% door het publiek. Tijdens de uitreiking op 1 november wordt bekend gemaakt welk bedrijf naar huis gaat met de MVO-award Drechtsteden 2012.

De MVO-award in de Drechtsteden wordt toegekend aan een onderneming die in de afgelopen jaren een aansprekende MVO-prestatie heeft verricht met een duidelijke uitstraling naar de eigen gemeente toe. De bedrijven die mee willen doen, worden beoordeeld op de vraag in hoeverre zij economische ontwikkelingen combineren met ecologische ontwikkelingen en sociale ontwikkelingen. Hierbij hebben zij oog voor toekomstige generaties, hier en elders in de wereld. Er wordt gekeken naar de mate waarin bedrijven zich inzetten voor MVO en dat in de praktijk ook kunnen laten zien. Het bedrijf dient een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven en staat midden in de samenleving.

De MVO-award Drechtsteden 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, en Dordt Duurzaam, Visual Music, Lemniscaat Consultants & Engineers en het programma MVO Loont.