Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Reminder Bezoek Gezondheidspark op 30 juni 2011

 
     
     
  Reminder Bezoek Gezondheidspark op 30 juni 2011  
  21 juni 2011  
 
Na bijna drie jaar van bouwen is onlangs de nieuwbouw van het Albert Schweitzer ziekenhuis geopend. Het gezondheidspark Dordrecht moet het knooppunt worden voor zorg en sport voor de hele regio. Door de unieke combinatie van sport, ziekenhuis, gezondheidszorg en commerciële functies biedt het Gezondheidspark een hoogwaardig aanbod aan voorzieningen. Naast winkels en gezellige horeca komen er ook woningen en kantoren met services op het gebied van de zorg en sport. Het gezondheidspark zal naar schatting zo’n 2,5 miljoen mensen trekken jaarlijks.Heel bijzonder aan de indrukwekkende nieuwbouw van het Albert Schweitzer ziekenhuis is dat er typisch Dordtse elementen zijn aangebracht. Zo oogt de nieuwe afdeling radiologie als Huis Simon van Gijn aan de Nieuwe Haven, met een vergelijkbare, statige entree. De wanden zijn opgesierd met oud-Hollandse platen en in de behandelruimtes hangen schilderijen met taferelen uit de negentiende eeuw. De deuren van de kleedkamers zijn zelfs voorzien van culinaire recepten uit de tijd van Van Gijn. Zo wordt de band tussen stad en ziekenhuis nog eens extra benadrukt. Het ziekenhuis en de architect werken hierbij nauw samen met Erfgoedcentrum DiEP en het Dordrechts Museum.

In de ziekenhuiszone zit ook het Da Vinci college met de MBO zorgopleidingen. Tevens is er een hotelgebouw met een afdeling van Verpleeghuis Parkhuis. Zowel het Alb. Schweitzer Ziekenhuis als Verpleeghuis het Parkhuis zijn leden van de WD en zijn terecht trots op hun nieuwe behuizing en mogelijkheden.

Een goede reden voor de WD om een bijeenkomst in het nieuwe gezondheidspark te organiseren om u nader kennis te laten maken met alles wat er tot op heden is gebouwd maar ook wat er nog gebouwd gaat worden. Deze bijeenkomst gaat plaatsvinden op 

donderdag 30 juni 2011,
in het Auditorium van het Albert Schweitzer Ziekenhuis,
locatie Dordtwijk

Het programma voor deze middag luidt als volgt:

15.30 uur 
Inloop

16.00 uur 
Welkomstwoord door Pier Eringa, voorzitter Raad van Bestuur ASz

16.05 uur 
Gezondheidspark Dordrecht
Piet Manshanden, manager vastgoedontwikkeling ASz
Een presentatie over een in Nederland unieke samenwerking tussen Gemeente, ziekenhuis en vastgoedontwikkelaar Multivastgoed.

16.15 uur 
Film gezondheidspark
Deze artist impression toont het uiteindelijk resultaat zoals dat is voorzien

16.20 uur 
Aanbesteding ziekenhuiszone Gezondheidspark
Jasper Meijer, hoofd Huisvesting en Techniek ASz
De nieuwbouw van de ziekenhuiszone is gerealiseerd door de Vastgoed BV van het ASz. Het onderhoud is voor een langjarige periode in de aanbesteding meegenomen.

16.35 uur 
Het Parkhuis als samenwerkingspartner in het Gezondheidspark
Ger Bons, directeur
Het Parkhuis huurt twee etages en werkt samen met het ASz

16.50 uur 
Opleidingsmogelijkheden in het ASz
Sjarlot Kooi, gynaecoloog en medisch manager Leerhuis
Het ASz is een opleidingsziekenhuis. In overleg zijn opleidingsfaciliteiten ook beschikbaar voor samenwerkingspartners en bedrijven.

17.00 uur 
Rondleiding door de nieuwbouw
In een aantal groepen wordt de nieuwbouw van het ASz bezocht. Tijdens de rondleiding is in het skills lab de mogelijkheid om zichtbaar te maken of u de techniek van hartmassage voldoende beheerst.

Borrel 
De borrel en de hapjes worden u aangeboden door Sodexo, exploitant van het ziekenhuisrestaurant

Een mooie gelegenheid om, zonder dat er vanuit gezondheidsredenen aanleiding voor is, dit voor Nederland unieke gezondheidspark, van binnen te komen bekijken. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan http://www.werkgeversdrechtsteden.nl/formulier/?formtype=auto&bijeenkomst=bezoek gezondheidscentrum&datum=30%20juni%202011&formtitel=Bezoek gezondheidscentrum&opmerking=&email=&bedrijfsnaam=">via onze website of via de mail wd@werkgeversdrechtsteden.nl. Er is voldoende gelegenheid om bij het Ziekenhuis betaald te parkeren

We hopen op een mooie opkomst.

Met vriendelijke groet,

Barbara Keuzenkamp