Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Nieuws

Afbeelding van Drechtsteden investeert half miljoen in MKB-katalysatorfonds
Drechtsteden investeert half miljoen in MKB-katalysatorfonds

14 januari 2020
Afbeelding van Werkzaamheden Wantijbrug (N3): extreme verkeershinder
Werkzaamheden Wantijbrug (N3): extreme verkeershinder

13 januari 2020
Afbeelding van inschrijven Innovation Award ZHZ 2020
inschrijven Innovation Award ZHZ 2020

7 januari 2020
 
 
 

ICS coffee break

 
 

ICS International is genomineerd voor de eerste MVO-award van Dordrecht. Lees hier alles over deze nominatie en waarom ICS uw stem waard is.

 

 

Steun ons door te stemmen!

ICS International is genomineerd voor de MVO-award van de Gemeente Dordrecht. Steun ons door te stemmen!

 

De Campagne Fairtrade Gemeente Dordrecht heeft het initiatief genomen tot het toekennen van de MVO-award Dordrecht 2011. Twaalf bedrijven zijn voorgedragen, waaruit drie finalisten met een filmpje worden gepresenteerd op de website www.dordtduurzaam.nl.

 

We zijn blij verrast met het bericht dat we de finale bereikt hebben. De strijd om de MVO award is nu dan ook volledig losgebarsten. Het bedrijf met de meeste stemmen krijgt de eervolle prijs uitgereikt op 3 november. Het winnen van de award zou een mooie kroon op ons werk zijn.

 

Ga naar www.dordtduurzaam.nl en bekijk onze film. Steun ons en stem op ICS International. Vertel ook anderen dat ze kunnen stemmen, want iedereen mag stemmen.

 

 

 

Over ICS en MVO, Celsusdrinks

Wij geloven dat smaakvolle consumpties positief bijdragen aan het dagelijks leven. ICS maakt warme dranken voor koffieautomaten en brandt koffie voor aansprekende merken zoals La Place, Heineken (Bazar) en de Autobar Group. Lekkere koffie die op een duurzame en verantwoorde wijze tot stand komt. Dat is winst voor iedereen.  

 

In samenwerking met Autobar is Celsusdrinks ontwikkeld. Heerlijke koffie, chocolade en thee van de allerbeste kwaliteit. Celsusdrinks producten zijn 100% duurzaam en voorzien van het Max Havelaar keurmerk. De producten zijn onder eerlijke handelsvoorwaarden ingekocht en met de grootste zorg geproduceerd.  Door de koffie, chocolade en thee te verpakken in aluminiumvrij materiaal wordt het milieu minder belast en blijven de producten vers en houdbaar. Van Celsusdrinks producten is bekend wat hun oorsprong is en dat maken we zichtbaar via de website www.celsusdrinks.com
 

Over ICS en MVO, hergebruik koffieresidu

Van de  duurzame koffie die geschonken wordt bij La Place wordt het residu retour genomen en gebruikt als voedingsbodem voor het kweken van oesterzwammen. Zo gaat er niets verloren.

 

Het project

La Place, GRO (Green Recycled Organics) en Vroegop-Windig zijn een samenwerking aangegaan voor het hergebruik van het koffieresidu van de La Place restaurants. Koffiedik wordt vaak gezien als afval, maar na een test bleek het een uitstekende voedingsbodem voor oesterzwammen te zijn. En die zwammen worden weer gebruikt in een van de vele lekkere gerechten van La Place.

 

Het idee ontstond naar aanleiding van een project in Zimbabwe waar men al langer koffiepulp gebruikt voor de teelt van paddestoelen. De intensieve samenwerking zorgt voor een duurzame teelt van paddestoelen en voor hergebruik van 220 ton koffiedik op jaarbasis. GRO heeft het hele proces in beeld gebracht. Klik hier om het te bekijken.

Over ICS en MVO, Drechtwerk Facilitair

Drechtwerk verkleint de stap voor mensen die een beperking hebben of langdurig werkloos zijn naar de reguliere arbeidsmarkt.  ICS werkt al vele jaren samen met Drechtwerk op velerlei gebied. De medewerkers van Drechtwerk verzorgen de planten op de kantoren, ze regelen de schoonmaakwerkzaamheden, zorgen voor de bedrijfskleding en worden ingeschakeld voor projecten. Ook zijn er een aantal Drechtwerk medewerkers gedetacheerd als productiemedewerker en zijn er een aantal ook bij ons in dienst getreden.