Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Nieuwsflits 31-01-2012

 
     
     
  Nieuwsflits
 
  31 januari 2012  
 
Inhoud nieuwsflits


Nieuwjaarsspeech in het teken van kansen en onder het moto ‘Samen Sterk”
Op 16 januari sprak Teun Muller zijn nieuwjaarspeech uit tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie bij Unit 4 in Sliedrecht. Wilt u de inhoud van de speech lezen, klik dan hier:
Loonheffingen in 2012, 2013 en 2014
Voor geïnteresseerden is met onderstaande link de brochure Loonheffingen 2012, 2013 en 2014 te downloaden. Beschikbaar gesteld door Ernst & Young.

Brochure Loonheffingen 2012, 2013 en 2014
Nieuwe vakantiewetgeving 
Op 1 januari 2012 is een nieuwe vakantiewetgeving in werking getreden. Aanleiding hiervoor was de beslissing van het Hof van Justitie EG dat alle werknemers, dus ook zieke werknemers, recht hebben op minimaal vier weken (uitgaande van een volledige werkweek) vakantie per jaar ten behoeve van hun gezondheid en veiligheid. 

Lees meer
WD-Masterclasses: Samen Sterk
Kennis maken en elkaars kwaliteiten leren. De WD stimuleert dit met bedrijfsbezoeken en allerlei bijeenkomsten. We hebben kenniskringen opgericht en zijn het afgelopen jaar gestart met DGA-kringen. Een initiatief dat echter niet zo goed van de grond is gekomen zijn de ‘Op weg naar huis’ bijeenkomsten. 

Hierbij kunnen onze leden hun expertise delen binnen de WD en daarbij direct hun onderneming voor het voetlicht halen. Helaas wordt daar maar spaarzaam gebruik van gemaakt.Toch is er veel expertise die eenvoudig kan worden gedeeld. De WD wil dit structureel faciliteren met de WD-Masterclasses.

Lees meerNeemt u deel aan het (directie)secretaresse netwerk?
In het verlengde van de voornoemde ondernemerstafels en de kenniskringen rondom specifieke aandachtsgebieden is het idee ontstaan om voor de (directie)secretaresses van de WD bedrijven een netwerk op te starten. Idee is om bijv. drie keer per jaar een WD (directie)secretaresse netwerk bijeenkomst te verzorgen. Gedachte is om dit plaats te laten vinden bij een WD bedrijf waar ook een bedrijfsrondleiding kan worden gegeven of een interessante workshop. Uiteraard is er gelegenheid tot netwerken tijdens een gezellige borrel. 

Lees meer

https://spheres.crowfile.com/wd/content/directiesecretaresse netwerk enquete.doc" target="_blank">Download hier ook de Enquete

 


Renovatie en onderhoud Brug over de Noord
Rijkswaterstaat voert tot vrijdag 30 maart 2012 renovatie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan de Brug over de Noord bij Alblasserdam. Om de werkzaamheden op en aan de brug te kunnen uitvoeren, geldt voor het autoverkeer op de brug (N915) van dinsdag 31 januari 05.00 uur tot vrijdag 30 maart 05.00 uur een maximumsnelheid van 30 km/uur. De brug wordt in januari en maart ook meerdere nachten afgesloten voor het verkeer. Voor het eerst op vrijdag 27 januari vanaf 21.00 uur. Houd rekening met extra reistijd. 

https://spheres.crowfile.com/wd/content/pdf/Factsheet Wegverkeer Brug over de Noord.pdf" target="_blank">Lees meerKansen voor Kunstbeleving in Gorinchem
VNO NCW Alblasserwaard Vijfheerenlanden begint het nieuwe jaar goed en trakteert u en uw partner op een theatervoorstelling !

In samenwerking met de Culturele Route en het Kunstcafé geeft Roy Grünewald een interactief ‘gastcollege’ over hoe kunst en cultuur bijdragen leveren aan het welzijn en de economie van de stad. Nu en in de toekomst. ‘Beleving’ speelt hierin een grote rol. Ook wordt het belang onderstreept van kunsteducatie en het inzetten van sociale media. 

Lees meerWerkgevers Drechtsteden op Twitter 
Als Werkgevers Drechtsteden hechten we veel belang aan communicatie. Vanuit het bestuur, de leden maar daarnaast zeker ook met partijen, personen en organisaties waarmee we te maken hebben.
Op LinkedIn is er sinds enige tijd de Werkgevers Drechtsteden groep.
En sinds kort hebben is er ook een twitter account actief. Via #mijnwd zijn berichten te plaatsen en te volgen.

Deze worden ook op de Werkgevers Drechtsteden Sphere getoond.
Voordeel van Twitter is dat er snel en eenvoudig gecommuniceerd en gereageerd kan worden.
Twitter is modern en snel en er wordt verschillend over gedacht. Feit is dat het bij kan dragen aan de communicatie en dat vinden we als vereniging belangrijk.

Tot ziens op Twitter!


 

AGENDA WD
13 februari, informatieve bijeenkomst over Internationaal Ondernemen in Bamenda Kameroen, Spreker: Arno Brok, Locatie: SSPB, uitnodiging volgt 

15 februari, informatieve bijeenkomst Havenvisie 2030 bij Volker Stevin Materieel. 
Sprekers Hans Smits en Jasper Mos, lees meer

28 februari, WD café bij Bedrijven centrum Drechtsteden

12 maart, informatieve bijeenkomst met VNO NCW West bij IHC. Thema: Drechtsteden als logistiek knooppunt. Sprekers: Goof Hamers, President Directeur IHC, Prof. Dr. Jos Vermunt, Hoogleraar Distributielogisitiek, Sjef van Dooremalen, Voorzitter Scheepsbouw Nederland.