Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Herinnering Uitnodiging Internationaal zaken doen in Afrika

 
     
     
  Herinnering:
Uitnodiging Internationaal zaken doen in Afrika

 
  Dordrecht, 8 februari 2012  
 
In de laatste twee nieuwsbrieven van de Werkgevers Drechtsteden heeft u artikelen over Kameroen en haar economische mogelijkheden kunnen lezen. Deze dienden als ‘opwarmertje’ om een gesprek op gang te brengen over het thema Internationaal zaken doen in Afrika.
Op maandag 13 februari kunt u samen met de burgemeester Brok en een deskundige over dit onderwerp ideeën uitwisselen. Kameroen zal worden uitgelicht. Wij nodigen u hiervoor van harte uit. Gastheer deze middag is het SSPB, opleidingsbedrijf voor de bouw.

Burgemeester Brok is sinds zijn aantreden gespitst op het betrekken van het bedrijfsleven uit Dordrecht en omstreken bij de drie partnersteden. Dordrecht heeft een stedenband met Bamenda (Kameroen), Varna (Bulgarije) en Emalahleni (Zuid-Afrika). Een stedenband is een officiële vriendschapsband waarbij samenwerking, (kennis) uitwisseling en voorlichting centraal staan. Activiteiten spelen zich af op ambtelijk en bestuurlijk niveau, maar ook tussen bedrijven, organisaties en individuen. Burgemeester Brok is overtuigd dat op het gebied van economie en duurzaamheid veel te winnen valt voor de partnersteden. Ondernemers uit de Drechtsteden kunnen hier een grote bijdrage aan leveren, met tegelijkertijd ook interessante nieuwe investeringskansen en afzetmarkten.

Aid via trade alias hulp door handel. Lange tijd waren hulp en handel vijanden van elkaar, maar nu gelukkig niet meer. Nu zien steeds meer bedrijven en (ontwikkelingsorganisaties) in dat je met het bevorderen van de handel in en met ontwikkelingslanden, de situatie van veel arme mensen kan verbeteren. “Het is belangrijk om de leefomstandigheden in deze landen te verbeteren, echter landen en mensen gaan zich pas ontwikkelen als de inwoners in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien. Vandaar dat de beste manier om armoede te bestrijden via handel is.”(dhr. Rinnooy Kan. Nederlandse Sociaal-Economische Raad-SER)

Het land Kameroen en de partnerstad Bamenda staan deze middag centraal. De gemeente Bamenda heeft aangegeven graag in contact te komen met ondernemers uit de Drechtsteden. Zij willen onder andere kennis uitwisselen over infrastructuur, renewable energy, en het vergroten van de landbouwopbrengst en het verpakken en vershouden hiervan. Meer informatie over de economie vindt u in de nieuwsbrief van de Werkgevers Drechtsteden. U kunt ook kijken op de website van Stichting Dordrecht-Bamenda- www.dordrecht-bamenda.nl.

Gastheer deze middag is de SSPB, Opleidingsbedrijf voor de bouw. Samen met het Da Vinci College wordt voor de jongeren een complete opleiding verzorgd voor een functie in de bouw. De samenwerking heeft de titel BouwVak opleiding gekregen. De SSPB organiseert daarbij het praktijkdeel en Da Vinci College de theorie. Deze middag zal een korte toelichting op het succes van deze opleiding worden gegeven en ook staat een rondleiding geprogrammeerd.

Download hier de nieuwsbrief

Programma
15.45 - 16.00 Ontvangst met koffie en thee
16.00 - 16.05 Welkom door SSPB
16.05 - 16.15 Burgemeester Brok
16.15 - 16.30 Presentatie over Internationaal Zaken doen in Afrika
16.30 - 16.40 Presentatie activiteiten SSPB in Ghana en Kameroen
16.40 - 17.00 Rondleiding SSPB
17.00 - 17.30 Borrel

Locatie:
SSPB-Opleidingsbedrijf voor de bouw
MH Trompweg 229
3317 BS Dordrecht

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier of via de mail wd@werkgeversdrechtsteden.nl.

Wij hopen op een mooie opkomst.

Met vriendelijke groet,
Barbara C. Keuzenkamp