Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Nieuwsflits 20-03-2012

 
     
     
  Nieuwsflits
 
  20 maart 2012  
 
Inhoud nieuwsflits


Interesse in het glasvezelnet? 
Als WD vinden we een goede infrastructuur binnen de Drechtsteden belangrijk.
Een digitale infrastructuur, glasvezel, is tegenwoordig zeker zo belangrijk als bijvoorbeeld het wegennet en bereikbaarheid. Glasvezel maakt innovatie mogelijk en heeft indirect ook invloed op vervoersbewegingen en economische activiteit en ontwikkeling.In het overleg met alle lokale ondernemersverenigingen (Federatie) is dit besproken en is afgesproken dat iedere ondernemersvereniging de wensen van haar leden op dit gebied inventariseert.
Als WD verzamelen wij ook reacties van onze leden. Graag vernemen wij van u of u interesse heeft om met u bedrijf op het glasvezelnetwerk te worden aangesloten.

Op basis van deze reacties willen we als WD waar nodig verbindingen leggen met partijen om glasvezel aanleg mogelijkheden te inventariseren.

De WD is inhoudelijk geen partij, maar treedt graag op om wensen te inventariseren en daarmee samenwerking en infrastructurele ontwikkelingen een duw in de goede richting te geven.
Binnen de WD zijn een aantal leden betrokken bij IT/glasvezel projecten en initiatieven. Daarnaast zijn er in de Drechtsteden allerlei vraagbundelings pogingen. Als WD vinden we alle initiatieven die bijdragen tot verdere verglazing van belang. We zetten ons (leden)netwerk daar graag voor in.
Voor alle duidelijkheid de WD treedt niet op als projectontwikkelaar of anderszins operationeel. Wij focussen ons op informeren, verbinden en lobbyen waar nodig.

Uw reactie ontvangen we graag via de mail, wd@werkgeversdrechtsteden.nl

Reageren op nieuws items op de WD website
Op de website van de WD staan allerlei nieuwsfeiten en wetenswaardigheden. Heeft u behoefte om op deze berichten te reageren dan kan dit door onder het nieuwsitem een bericht achter te laten. Bijvoorbeeld; /click/?url=http%3A%2F%2Fwww.werkgeversdrechtsteden.nl%2Fpagina%2F%3F14345&ref=%2FID%2F%3F14476.
U moet daar wel eerst voor inloggen. Dat kan dus alleen als u lid bent. We voorkomen daarmee dat iedereen zomaar een bericht kan achterlaten. Uiteraard reageren we op uw opmerkingen.

Heeft u trouwens al gezien dat de WD ook op twitter zit? 
Neem een kijkje voor de reacties op onze website, www.werkgeversdrechtsteden.nl


Hoe staan de Drechtsteden er voor op de arbeidsmarkt en de woningmarkt? 
Dat leest u in de crisismonitor Drechtsteden, die het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) eens per kwartaal publiceert om de vinger aan de pols te houden wat betreft de actuele ontwikkelingen in het kader van de economische crisis. De crisismonitor brengt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de woningmarkt in de Drechtsteden zo recent mogelijk in beeld.

Lees meer

Zien we U bij het Broodje IT op 29 maart?
Wellicht dat u de uitnodiging nog niet gezien hebt of even terzijde hebt geschoven daarom nogmaals uw aandacht voor het volgende Broodje IT op 29 maart as. Het wordt een bijzondere lezing waarbij in brede zin de ontwikkelingen in ICT, met daarnaast het concept dat Codeless heeft ontwikkeld, worden belicht. 
 
Voor de goede orde nog het juiste adres van de bijeenkomst: Codeless, in het pand van B&S, Rijksstraatweg 7 te Dordrecht. Van 12.00 - 14.00 uur een heerlijk broodje IT-inspiratie en -perspectief! Aanmelden via broodje-it@i4-you.com

Lees meer

Presentaties en foto’s van de bijeenkomst op 12 maart bij IHC
Op 12 maart jl vond samen met VNO NCW West de succesvolle bijeenkomst plaats bij IHC Merwede. De informatieve bijeenkomst bij IHC Merwede in Kinderdijk, door Werkgevers Drechtsteden en VNO-NCW Rotterdam georganiseerd, werd zeer druk bezocht. Zo druk zelfs, dat – zo moest Teun Muller, voorzitter van de WD tot zijn spijt vaststellen – de aanmeldingen op een gegeven moment stop gezet moesten worden. Of het thema van de middag ‘De Drechtsteden als logistiek knooppunt’, IHC Merwede als gastheer, of de sprekers daar verantwoordelijk voor waren blijft gissen. Uit de reacties vanuit de zaal kon in ieder geval wel opgemaakt worden dat de sprekers hun verhaal op een inspirerende wijze voor het voetlicht wisten te krijgen.

Bekijk de fotoreportage

Lees meer

Download de presentaties van https://spheres.crowfile.com/wd/content/media/12-030-2012 hand out versie.ppt">Jos Vermunt en https://spheres.crowfile.com/wd/content/pdf/Presentatie 12 maart versie 2.pdf">Sjef van Dooremalen


WD AGENDA 

29 Maart - Broodje IT. Lees meer

5 April - Bezoek aan de Bouwlocatie van het Energiehuis. 
"Wegens overweldigende belangstelling is aanmelding voor deze bijeenkomst niet meer mogelijk. Onaangekondigd komen heeft geen zin aangezien er voor iedereen veiligheidsschoenen zijn geregeld. Zonder veiligheidsschoenen mag de locatie niet betreden worden.”

18 April - Eerste bijeenkomst (Directie)secretaresse netwerk Van Leeuwen Buizen. Lees meer

26 April - WD café op de Fenexpo in Gorinchem. Informatie volgt 

22 Mei - Algemene Ledenvergadering bij HVC

28 Juni - Jubileum bijeenkomst Verstegen in het kader van Estate Planning

22 November - Industriedag