Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Nieuwsflits - 13-10-2017

 
Wordt de nieuwsbrief niet duidelijk getoond, Klik dan hier
 
  Inhoud nieuwsflits 13 oktober 2017  
 
 
  Drechtstad in balans... Het politiek debat!
 

De gemeenteraadsverkiezingen (21 maart 2018) zijn in aantocht en de Werkgevers Drechtsteden neemt ook in deze haar verantwoordelijkheid en heeft in een prachtig vormgegeven boekje “haar zegje gedaan”! Tijdens een debat met een zestal vertegenwoordigers van de verschillende politieke fracties uit de Drechtsteden werden een viertal thema’s uit het speerpuntenboekje nader bediscussieerd. Alles onder de bezielende leiding van Bert de Winter en Erik van Noordenne. Zo’n twintigtal werkgevers waren in een zaal van het Dordts Museum in een zogenaamde Lagerhuis-opstelling tegenover de politici geplaatst. Bij elkaar een setting die alle deelnemers uitdaagde tot een actieve deelname. En het werd een spannend debat.

Na een openingswoord van de voorzitter, Jacob Klink, werd eerst uitgebreid van gedachten gewisseld rond het onderwerp “Mobiliteit”. Hoe lossen we het probleem van de overvolle Rijkswegen op. Meer asfalt? Betere benutting van water? Rekeningrijden? In eerste instantie dreigde er een beetje naar elkaar gewezen te worden. Wat doen de werkgevers zelf om te komen tot innovatieve duurzame oplossingen? Politiek kiest voor een omvangrijk woningbouwprogramma, maar hoe bereiken deze mensen dan hun werk en hun woning. Is een flexibilisering van arbeid dan mede een oplossing, kan lokaal verkeer niet geweerd worden van de Rijkswegen, betere benutting van niet alleen water, maar ook rail! En inzetten op toename van het reizen per fiets. Duidelijk werd dat slechts wanneer in deze bestuur en werkgevers samen optrekken er oplossingen in zicht komen.

 
 
 
  Samen Bereikbaar BAR doelstelling 10% uit de spits
 

Donderdag 5 oktober vond in de in de gemeente Ridderkerk landelijk gelegen Hofstede De Paradijshoeve een door Samen Bereikbaar, de Provincie Zuid-Holland en de drie BAR gemeenten (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk) georganiseerde bijeenkomst plaats over het initiatief om 10% reductie tijdens de spits te realiseren. De informatieve en succesvolle bijeenkomst werd bijgewoond door een vijftigtal ondernemers en bestuurders.

 
 
 
  Het Regeeraccoord
 

Via de link treft u de tekst van het regeerakkoord, de Nieuwsbrief van VNO-NCW en MKB-Nederland met daarin eerste reacties vanuit VNO-NCW en MKB-Nederland op de voorstellen in het regeerakkoord, het gezamenlijk persbericht van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland op het regeerakkoord en de CPB analyse van het regeerakkoord.

 
 
 
  IT is van ons allemaal
 

Urgentiebesef, verder kijken dan de eigen sector, bereidheid tot samenwerken én een dosis humor: dat waren de ingrediënten voor een geslaagd ‘Broodje IT’, dat op verzoek van Werkgevers Drechtsteden werd georganiseerd door HBO Drechtsteden. Ondernemers en onderwijs waren op 4 oktober jl. bij elkaar in de Duurzaamheidsfabriek om van gedachten te wisselen over de uitdagingen waar bedrijven en instellingen op het gebied van informatietechnologie voor staan.

Uitdagingen
En dat zijn er veel. Ondernemers geven duidelijk aan dat er behoefte is aan IT-professionals in de breedste zin van het woord. Voor bestaande én nieuwe beroepen. En niet alleen in de (financiële) dienstverlening, maar bijvoorbeeld ook in de zorg, logistiek en de maritieme maakindustrie, want iedere sector heeft inmiddels te maken met IT-ontwikkelingen.

 
 
 
  WD Agenda  
 
  26 oktober 2017 Bezoek en rondleiding bij Netwerk voor het WD SecretaresseNetwerk
  30 november 2017 Industriedag
  12 december 2017 Fiscaal ontbijt in Postilion!
  11 januari 2018 Nieuwjaarsreceptie bij Bibelot
 
 
  Contact  
 
  WerkgeversDrechtsteden  
 
  Bezoekadres:
Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KJ Dordrecht
Postadres:
Werkgevers Drechtsteden
Postbus 931
3300 AX Dordrecht
 
 
  Secretariaat:
Barbara Keuzenkamp
Wieske Welbedacht
Telefoon 078-6390033
Fax 078-6390334
E-mail: secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  Reageren | Afmelden