Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Uitnodiging - 01-02-2018 - Broodje IT goes Smart

 
Wordt de nieuwsbrief niet duidelijk getoond, Klik dan hier
 
  Inhoud Uitnodiging 1 februari 2018  
 
 
 
  broodje IT bijeenkomst
 


Uitnodiging broodje IT bijeenkomst op 28 februari 2018, 12:00 – 14:00 uur, Stadskantoor Dordrecht

Op woensdag 28 februari hebben we weer een mooie editie van Broodje IT. Dit keer is Gea Davids, opgave manager slimme stad Dordrecht, onze gastvrouw en geeft ons een beeld van smartcity en smartregio initiatieven. De combinatie van sensoren en het verzamelen en analyseren van data geeft hele nieuwe en verrassende mogelijkheden. Naast een doorkijkje in de mogelijkheden zijn er ook mogelijkheden om via het Innovatiefonds een bijdrage in de (ontwikkel)kosten aan te vragen. Beide onderwerpen komen bij deze bijeenkomst aan bod. Een aanrader!

We wonen, werken, leren en recreëren samen in Dordrecht

Wat is Smart City Dordrecht
De gemeente Dordrecht wil de stad bereikbaar, leefbaar en veilig houden. Door de denkkracht van inwoners, bedrijven, onderwijsinstellingen en de gemeente te combineren kunnen we maatschappelijke problemen signaleren en daar innovatieve oplossingen voor zoeken. Innovatieve technologie kan een bijdrage leveren aan de oplossing van die problemen en de leefbaarheid in onze stad. Initiatieven van inwoners, ondernemers, en (onderwijs)organisatie krijgen in Dordrecht de ruimte om zich te ontwikkelen.Vanuit de gemeente Dordrecht wordt het open delen van kennis en informatie gestimuleerd, door data openbaar beschikbaar te stellen. Door binnen de gemeente actief data te verzamelen, te verwerken en te analyseren, kan er in de stad efficiënter worden gewerkt.

Dordrecht legt met Smart City graag het accent op ideeën die ervoor zorgen dat de inwoners van de stad geholpen worden door technologie, bijvoorbeeld door het aanbieden van tablets aan ouderen, waardoor zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Smart City wil op die manier een actieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Dordrecht.

Innovatiefonds
Om de ontwikkeling van innovatieve producten en ideeën te stimuleren heeft de gemeente een innovatiefonds. Voor een innovatief en vernieuwend idee of product voor Dordrecht dat een financieel zetje nodig heeft kan subsidie worden aangevraagd bij het Smart City Innovatie Fonds. Voor 2018 is daarvoor nog € 450.000 euro beschikbaar. De aanvragende partijen hoeven niet in Dordrecht gevestigd zijn maar het project wel.
Tijdens het broodje IT willen we uitleggen wat Smart City Dordrecht is en welke kansen er liggen voor ideeën vanuit het bedrijfsleven. Daarnaast zullen twee partijen die succesvol een beroep hebben gedaan op het innovatiefonds, hun product demonstreren en ervaringen met u delen.

Aanmelding graag via de website www.werkgeversdrechtsteden.nl

 

 
 
 
  WD Agenda  
 
  15 februari 2018 Proeferij Inclusief Drechtsteden
  28 februari 2018 Broodje IT
  16 maart 2018 Veldhuis en Kemper in Kunstmin
  19 september 2018 Gezamenlijke bijeenkomst ondernemersverenigingen
  4 oktober 2018 Industriedag 2018
 
 
  Contact  
 
  WerkgeversDrechtsteden  
 
  Bezoekadres:
Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KJ Dordrecht
Postadres:
Werkgevers Drechtsteden
Postbus 931
3300 AX Dordrecht
 
 
  Secretariaat:
Barbara Keuzenkamp
Wieske Welbedacht
Telefoon 078-6390033
E-mail: secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  Reageren | Afmelden