Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Nieuwsflits WD 14-04-09

 
     
     
  Nieuwsflits Werkgevers Drechtsteden  
  14 april 2009  
 
Nieuwsbrief juni/juli

Indien u iets wilt melden over nieuwe ontwikkelingen binnen uw bedrijf of over nieuwe producten of diensten, vergeet dan niet dat de niewsbrief een mooi medium is om hierin een stukje te plaatsen. Het bereik van de nieuwsbrief is groot en we plaatsen het graag voor u. Met een mooie digitale foto erbij oogt het allemaal nog veel beter. Dus grijp uw kans en lever voor tweede week mei copy bij ons aan. En het kost u helemaal niets!!!!!!!

secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl

Bestuursvergadering 16 april

Het bestuur vergadert deze week ondermeer over de reacties die we binnen hebben gekregen n.a.v. de statements. Er zijn erg veel reacties binnen gekomen maar hoe meer reacties, des te meer valide is de keus die we maken. Heeft u dus nog niet gereageerd doe dat dan nog voor aanstaande donderdag.
In het bestuur staan eveneens de ontwikkelingen rondom het containertransferium, activteiten rondom mobiliteitsmanagement en de invulling van het mobiliteitscentrum Drechtsteden op de agenda.

Regiometer on line

De Regiometer is een website met de meest actuele onderwijs- en arbeidsmarktinformatie. De site biedt op unieke wijze, overzichtelijk en interactief, informatie voor iedereen die zich bezighoudt met cijfers en trends op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt en de aansluiting daartussen.

lees meer >>
 
Compensatieregeling voor loonkosten bij langdurige ziekte oudere werknemers

Werkgevers krijgen de loonkosten vergoed van oudere en langdurig zieke werknemers die voor ze in dienst kwamen minstens 52 weken werkloos waren. De regeling gaat in op 1 juli 2009 en geldt voor personen die op deze datum 55 jaar of ouder zijn. Het kabinet wil met deze compensatieregeling de kans vergroten dat oudere werklozen een baan krijgen.

Veel werkgevers zijn huiverig om langdurige werklozen van 55 jaar en ouder in dienst te nemen, omdat het beeld bestaat dat ouderen een hoger ziekteverzuim hebben en bij ziekte het loon moeten worden doorbetaald. De compensatieregeling neemt deze drempel weg.

Het UWV gaat de werkgever compenseren voor de doorbetaling van het loon als de oudere werknemer langer dan dertien weken ziek is. De werkgever krijgt de compensatie als de werknemer binnen de eerste vijf jaar na het in dienst treden ziek wordt. De compensatieregeling is een tijdelijke regeling die loopt tot 1 juli 2019.

lees meer >>

Huurverhoging 2009 maximaal 2,5 procent

Per 1 juli 2009 worden de huurprijzen aangepast aan het inflatiepercentage over het jaar 2008.
Dat betekent voor het komende jaar (1 juli 2009 t/m 30 juni 2010) een maximale huurverhoging van 2,5 procent. Bij zijn aantreden heeft het kabinet afgesproken dat de maximale verhoging van de huren gelijk is aan de inflatie in het voorafgaande jaar. In 2008 was het inflatiepercentage 2,5 procent. Het maximale percentage geldt voor 95 procent van alle huurwoningen. De overige 5 procent van de huurwoningen is geliberaliseerd. Verhuurders moeten als zij per 1 juli 2009 een huurverhoging willen voor 1 mei 2009 in een brief aan de huurders melden wat de huurverhoging per 1 juli 2009 zal zijn.

lees meer >>

Bijeenkomst bij Sita Recycling 28 april

Graag brengen we nog de bijeenkomst van 28 april as. bij u onder de aandacht. De uitnodiging is vorige week naar u uitgegaan. Als u zich nog niet heeft opgegeven, kijkt u dan alsnog naar beschikbaarheid in uw agenda en geef u op want dit is een bijzonder interessant bedrijfsbezoek.

Bekijk hier de uitnodiging >>