Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Campagne keuze MBO

 
     
     
  Nieuwsflits Werkgevers Drechtsteden  
  8 mei 2009  
 
Nu slim kiezen, straks volop werk

Met deze slogan doen werkgevers, onderwijs en de gemeente Dordrecht een beroep op de eindexamenkandidaten vmbo en mbo.

Door de economische crisis hebben jongeren het nu moeilijker om een stageplaats of arbeidsplaats te vinden, maar iedereen is er van overtuigd dat er straks weer een enorme vraag naar jongeren is. In sommige sectoren kunnen ze ook nu nog goed aan de slag.
In een interview geven wethouder van onderwijs Dion van Steensel, commercieel directeur Da Vinci College Erik van Noordenne en de voorzitter van de WD Teun Muller hun mening weer. Ze zijn het duidelijk met elkaar eens: Jongeren die nu de juiste opleiding kiezen, kunnen straks gemakkelijk een baan vinden.

In het interview doet Van Steensel een oproep om te kiezen voor opleidingen waar straks veel vraag naar is. Zowel leerlingen, decanen en ouders zullen bij de keuze van de opleiding de werkgelegenheid mee moeten laten wegen. Kansen zijn er zeker nog volop, maar dan moet wen wel goed nadenken over de vervolgopleiding.

Muller wijst in dat kader op Techniek, waar de komende jaren veel oudere werknemers zullen stoppen. In deze regio met veel maakindustrie ontstaat straks een gigantische vraag naar personeel op alle niveaus. Hij doet tevens een oproep aan de bedrijven voor voldoende werkplekken voor jongeren, ondanks alle zorgen die ondernemers in deze tijd hebben. Stageplaatsen zijn belangrijk om later de nodige goede nieuwe mensen binnen te kunnen halen.

Van Noordenne pleit ervoor dat jongeren nu doorleren om daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Probeer een hoger niveau te bereiken in plaats van thuis te zitten nu er minder werk is.
Veel jongeren die van het vmbo komen willen zo snel mogelijk aan de slag. Maar in plaats van de deeltijdopleiding (BBL), kunnen ze in deze moeilijke tijd beter nadenken over een voltijd-opleiding met stage (BOL). Later kan men altijd nog overstappen naar de deeltijdvariant.

Het volledige interview dat afgelopen woensdag in De Stem van Dordt is verschenen kunt u op de WD-website nalezen.

Lees meer >>