Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Nieuwsflits - Stap dichterbij waterstoftankstations in de Drechtsteden

 
Wordt de nieuwsbrief niet duidelijk getoond, Klik dan hier
 
  Inhoud nieuwsflits 22 februari 2019  
 
 
  Stap dichterbij waterstoftankstations in de Drechtsteden
 De regio Drechtsteden heeft straks mogelijk als een van de eerste regio's in Nederland meerdere vulpunten voor waterstof. Bedrijven en overheden hebben inmiddels hun handtekening gezet onder de ontwikkelovereenkomst. Jacqueline van Dongen, wethouder Zwijndrecht en namens het Drechtstedenbestuur portefeuillehouder energietransitie: "Ondernemers en inwoners willen op een duurzame manier van A naar B. Deze overeenkomst is een belangrijke stap naar duurzamere mobiliteit. In 2050 willen wij als Drechtsteden een energieneutrale regio zijn."

De vulpunten komen er dankzij samenwerking tussen Werkgevers Drechtsteden, de bestuurders van de gemeenten in de Drechtsteden en de directeuren van enkele grote bedrijven. De overeenkomst betekent dat de organisaties van een innovatief idee naar daadwerkelijke realisatie gaan. In juli 2018 tekenden de genoemde organisaties al een intentieverklaring. De komst van waterstoftankstations in de regio past binnen het doel te stoppen met aardgas en fossiele brandstoffen, zoals benzine en diesel.

Ondernemers zijn enthousiast

Werkgevers Drechtsteden wil graag meewerken aan de energietransitie in de regio Drechtsteden en nam vorig jaar via een innovatietafel het initiatief voor de eerste aanzet van een waterstoftankstation voor personen, openbaar vervoer en weg- en watertransport. Wico van Helden geeft namens de ondernemers aan: "We gaan nu vraag en aanbod bij elkaar brengen. Er is veel vraag naar waterstof, alleen wordt het nog nergens aangeboden. Dit is de eerste stap naar het doorbreken van deze kip-ei situatie. We stellen gezamenlijk businesscases op, vragen subsidies aan en laten zien wat waterstof allemaal kan betekenen voor de mobiliteit van de inwoners en bedrijven in de Drechtsteden."

Samenwerking tussen overheden en bedrijven
De stichting Drechtsteden Onderneemt, de bedrijven Koninklijke Van Twist, DC Berkel, Berkman, Greenpoint Van Peperstraten Group, Tankpunt en IMC en de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid werken samen om het waterstoftankstation mogelijk te maken. De gemeente Sliedrecht sluit mogelijk binnenkort ook aan.
Elke organisatie werkt actief mee om deze duurzame ontwikkeling mogelijk te maken. Jacqueline van Dongen zegt hierover: "De aanpak die hier gekozen wordt met ondernemers en overheden, is ook een voorbeeld voor andere innovatieve ontwikkelingen in de regio." De verwachting is dat inwoners en bedrijven in 2020 voor het eerst waterstof kunnen tanken.

 
 
 
  WD Agenda  
 
  13 maart 2019 Bedrijfsbezoek Quooker
  21 maart 2019 Theateravond Schouwburg Kunstmin, Peter Heerschop
  17 april 2019 Op de stoel van de rechter
  3 oktober 2019 Inspiratiedag
 
 
  Contact  
 
  WerkgeversDrechtsteden  
 
  Bezoekadres:
Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KJ Dordrecht
Postadres:
Werkgevers Drechtsteden
Postbus 931
3300 AX Dordrecht
 
 
  Secretariaat:
Barbara Keuzenkamp
Wieske Welbedacht
Telefoon 078-6390033
E-mail: secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  Reageren | Afmelden