Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Nieuwsflits - 14-03-2019

 
Wordt de nieuwsbrief niet duidelijk getoond, Klik dan hier
 
  Inhoud nieuwsflits 14 maart 2019  
 
 
  Bijeenkomst 18 maart Innovatietafel Digital Trust Center Drechtsteden
 

Veilig digitaal ondernemen is niet meer weg te denken in ondernemend Nederland.
De risico’s van cyberdreigingen zijn groot en vormen een bedreiging voor het ondernemersklimaat en de concurrentiepositie van ondernemers.


Het landelijke Digital Trust Center (DTC) biedt ondernemers producten en diensten aan om met veilig digitaal ondernemen aan de slag te kunnen. Het DTC beseft dat ondernemers vaak behoefte hebben aan oplossingen dicht bij huis en stimuleert samenwerkingsverbanden die ondernemers verder helpen.

In de Drechtsteden is Digital Mainport Drechtsteden (DMD) een platform dat digitale innovaties in de regio ondersteunt. Werkgevers Drechtsteden is één van de actieve partners in het platform. Cyber Security is een absolute randvoorwaarde en DMD wil hierin het voortouw nemen.

Verkennend overleg
Samen met overheden, onderwijsinstellingen en het regionale bedrijfsleven willen we de behoefte rond cyber security inventariseren en bezien of en hoe we een Digital Trust Center Drechtsteden vorm kunnen geven.

Op maandag 18 maart 2019 in de namiddag organiseren we een Innovatietafel rond dit onderwerp in Dordrecht

Bent u zakelijk geïnteresseerd in dit onderwerp en denkt u een bijdrage te kunnen leveren aan de discussie, dan nodigen wij u van harte uit.

Aanmelding bij: info@drechtstekker.nl ter attentie van Hans Uithol. Manager Digital Mainport Drechtsteden.
(vol = vol. U krijgt een bevestiging van uw deelname met nadere details).

 
 
 
  Op de stoel van de rechter op 17 april in de Rechtbank van Dordrecht
 

Eind van de week ontvangt u de uitnodiging voor bovenstaande bijeenkomst. Samen met u gaan we een waarheids getrouwe weergave van een strafproces aan waarbij samen met u de strafmaat wordt bepaald voor de dader in het proces. In hoeverre laten we ons beïnvloeden door het relaas van een slachtoffer? Hoe gaat het proces van straftoewijzing in zijn werk en klopt het nu wel dat wij vaak denken dat in Nederland te laag wordt gestraft? Ga het aan den lijve ondervinden in de Rechtbank in Dordrecht.
 
 
 
  Noteer alvast in uw agenda Dinnerdate 17 juni
 

Vorig jaar een keer overgeslagen maar op velerlei verzoek dit jaar toch weer geagendeerd de Dinnerdate. Op 17 juni bezoeken we drie mooie restaurants in Alblasserdam. Met de hoop op mooi weer wil de gemeente Alblasserdam graag laten zien wat een mooie gemeente zij is waar het prima vertoeven is. T.z.t. ontvangt u hierover meer informatie.
 
 
 
  Holland Instrumentation Event op 26 maart in de Duurzaamheidsfabriek
 

Bezoek op dinsdag 26 maart hét jaarevent voor de hightech industrie in West-Nederland. Het thema van ZIE 2019 is ‘Investeren in de hightech makers van morgen’. Dit jaar wordt ZIE gehouden bij de Duurzaamheidsfabriek . Ontmoet en laat u inspireren door professionals uit bedrijfsleven, kennisinstellingen, onderwijs en overheden. 
Als hightech platform in West-Nederland doet HI het volgende
  • HI brengt regionale hightech partijen bij elkaar voor verrassende nieuwe samenwerkingen
  • HI helpen regionale talenten de weg te vinden naar regionale bedrijven en andersom
  • HI stimuleert hightech ondernemerschap in de regio
  • HI maakt de regio zichtbaarder als hightech regio – en daarmee de achterliggende partijen.
Voor meer informatie: https://hollandinstrumentation.nl/
Aanmelden kan eenvoudig via: https://hollandinstrumentation.nl/aanmelden-deelnemer/

 
 
 
  Ames Autobedrijf officieel Erkend Duurzaam
 

Wethouder Tycho Jansen (Economie) heeft met directeur Leen de Koning van Ames Autobedrijf bij de vestiging in Zwijndrecht het dak met 350 nieuwe zonnepanelen officieel geopend. Daarmee zet Ames weer een extra stap in het verduurzamen van de bedrijfsvoering en mag het bedrijf zich nu een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf noemen.

 
 
 
  Zesde editie OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht
 

Bijna 200 tweedejaars VMBO-leerlingen van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College gingen donderdagochtend 7 maart op bezoek bij bedrijven, instellingen en organisaties in Alblasserdam en Papendrecht. Dit gebeurde in het kader van de OnderwijsRoute die dit jaar voor de zesde keer werd gehouden.

 
 
 
  Inloopmiddag Project Reconstructie A16-N3
 

Boskalis organiseert voor het project Reconstructie A16-N3 iedere maand een inloopmiddag.
Heeft u vragen met betrekking tot het project, komt u dan gerust langs, het projectteam staat u graag te woord.


Wanneer: Iedere 1e dinsdag van de maand
Waar: Boskalis keet, toegang via Rijksstraatweg thv Keerweer 60
Tijd: 13.00 -15.00
 
 
 
  Gezocht: flexibele, duurzame en innovatieve vervoerder
 

Het huidige contract voor de Waterbuslijnen tussen Rotterdam en de Drechtsteden loopt af op 31 december 2021. Daarom zoeken de provincie Zuid-Holland en Drechtsteden naar een flexibele, duurzame en innovatieve vervoerder, die met ingang van 1 januari 2022 het personenvervoer over water tussen Rotterdam en de Drechtsteden kan en wil verzorgen. De provincie wil de bereikbaarheid over water verbeteren, duurzaam en innovatief vervoer stimuleren en oeverlocaties beter toegankelijk maken. Geïnteresseerde vervoerders kunnen zich in 2019 inschrijven.
 
 
 
  Behoefte informatiebijeenkomst Brexit
 

In de nacht van 29 en 30 maart verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. In samenwerking met de landelijke overheid heeft Europa decentraal inmiddels de Brexit Impact Scan ontwikkeld. De Brexit Impact Scan bereidt het bedrijfsleven voor op nog niet ontdekte en eventuele onverwachte gevolgen m.b.t. Brexit. De ‘Brexit Impact Scan’ voor bedrijven is te vinden via www.brexitloket.nl/impactscan

Daarnaast zijn wij benieuwd of u behoefte heeft aan een informatiebijeenkomst over de Brexit. Als op basis van de reacties een bijeenkomst gewenst is, dan zullen we dit verder op gaan pakken. Reacties graag naar wd@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  WD Matrix krijgt praktisch vervolg met Enquête Duurzame Energie
 

De afgelopen jaren hebben we met regelmaat de Werkgevers Drechtsteden Matrix (de “WD Matrix”) gepubliceerd. De resultaten waren gebaseerd op een enquête onder de leden van de vereniging en gaven een indicatie hoe wij als ondernemers de regio Drechtsteden ervaren op de thema’s uitgeefbare grond, bedrijfspanden, industrieterreinen, wegennet, energie en infrastructuur, milieu en handhaving, veiligheid, onderwijs, woon- en leefklimaat, recreatie, cultuur, zorg en arbeidsmarkt. De uitkomsten werden gebruikt om de speerpunten voor ons beleid te bepalen. Het is onder andere belangrijke input geweest voor de bepaling van ons speerpunten boekje. Ook gaf het ons de mogelijkheid om trends en verschuivingen in de responses door de jaren heen te ontdekken en analyseren.

Als vereniging willen we relevant zijn en sturen op resultaten en daadkracht. Om dat te doen willen we vanaf dit jaar verder in gaan zoomen op een van de genoemde thema’s en op basis van de door u gegeven antwoorden in de enquête en onze acties en activiteiten rondom dat thema verder inkleuren en vormgeven.

Voor de editie 2019 is gekozen voor het thema duurzame energie. Hier ligt een enorme grote uitdaging met een groot aantal verschillende aspecten en implicaties. Hoe maak je dat nu concreet en praktisch?

Gelet op het belang van dit onderwerp vragen wij u nadrukkelijk de moeite te nemen om een paar minuutjes vrij te maken en de enquête in te vullen.

 
 
 
  WD Agenda  
 
  18 maart 2019 Bijeenkomst Innovatietafel Digital Trust Center Drechtsteden
  21 maart 2019 Theateravond Schouwburg Kunstmin, Peter Heerschop
  17 april 2019 Op de stoel van de rechter
  17 juni 2019 Dinnerdate in Alblasserdam
  3 oktober 2019 Inspiratiedag
 
 
  Contact  
 
  WerkgeversDrechtsteden  
 
  Bezoekadres:
Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KJ Dordrecht
Postadres:
Werkgevers Drechtsteden
Postbus 931
3300 AX Dordrecht
 
 
  Secretariaat:
Barbara Keuzenkamp
Wieske Welbedacht
Telefoon 078-6390033
E-mail: secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  Reageren | Afmelden