Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Nieuwsflits - 10-04-2019

 
Wordt de nieuwsbrief niet duidelijk getoond, Klik dan hier
 
  Inhoud nieuwsflits 10 april 2019  
 
 
  Bijeenkomst 17 april: Rechtspreken in Nederland: fluitje van een cent of ingewikkelder dan je denkt!
 

Op 17 april aanstaande organiseert Werkgevers Drechtsteden samen met Ten Holter Noordam advocaten de bijeenkomst zeventien miljoen rechters. De bijeenkomst vindt plaats in de Rechtbank van Dordrecht aan de Steegoversloot 36.

We hebben allemaal onze opvattingen over ons strafrechtsysteem en de strafmaat die bij diverse delicten wordt toegepast. Op de 17de april is het niet de professionele rechter, maar u die recht zal moeten spreken. Nadat een professionele rechter u een zaak heeft voorgelegd en u het betoog van de officier van justitie en het pleidooi van de advocaat hebt kunnen aanhoren, is het aan u om te beslissen of en zo ja de verdachte bestraft moet worden en wat deze straf zou moeten zijn. Zo op het eerste gezicht een eenvoudige zaak, maar de ervaring leert dat het bepalen van de uiteindelijke strafmaat tot heftige discussies kan leiden. Op die dag bent u in de hoofdrol als rechter!

De presentatie is in handen van Marcel Smit, strafrecht advocaat. Samen met de Officier van Justitie, Frits de Groot en rechter Sander Geerars bespreken zij met u twee strafrechtzaken over actuele maatschappelijke onderwerpen.


 
 
 
  Op 16 mei bedrijfsbezoek aan Boon Food Group en de Makro Dordrecht
 

Binnenkort ontvangt u de uitnodiging voor een interessant bedrijfsbezoek aan twee bedrijven in Dordrecht, beiden gericht op de detailhandel. Boon Food Group sinds kort gevestigd op het bedrijventerrein Dordtse Kil III. Boon Food Group is een familiebedrijf dat al 126 jaar opereert in de levensmiddelenbranche. Boon Food Group bestaat uit een groothandel en een detailhandelsdivisie. Daarnaast gelegen de Makro, de voordelige groothandel met het meest complete productassortiment. Het bedrijfsbezoek wordt gecombineerd met de ledenvergadering.
 
 
 
  Noteer alvast in uw agenda Dinnerdate 17 juni
 

Vorig jaar een keer overgeslagen maar op velerlei verzoek dit jaar toch weer geagendeerd de Dinnerdate. Op 17 juni bezoeken we drie mooie restaurants in Alblasserdam. Met de hoop op mooi weer wil de gemeente Alblasserdam graag laten zien wat een mooie gemeente zij is waar het om te wonen werken en recreëren, prima vertoeven is. Binnenkort ontvangt u hiervoor de uitnodiging.
 
 
 
  Digital Mainport Lunches
 

Op 9 mei en 20 juni worden de eerste Digital Mainport lunches georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn een doorontwikkeling/vervolg op het bekende broodje IT format en haken aan op de Digital Mainport activiteiten. Binnenkort ontvangt u hierover meer informatie.
 
 
 
  Inspiratiedag 3 oktober
 

Ik hoop dat u deze dag alweer in de agenda heeft gezet. Check het even en doe het anders alsnog want ook dit jaar is het weer de moeite waard. Binnen het thema Toptalenten hebben we een aantal prachtige sprekers die door hun inspanningen of activiteiten met recht toptalent genoemd mogen worden.

De sponsorbrief is inmiddels naar u onderweg. Als u een aansprekend idee heeft om uw bedrijf op deze dag aan ondernemend Drechtsteden te laten zien, aarzel dan niet te lang en neem contact met ons op. Ervaring leert dat de leukste dingen als eerste weg zijn.

Locatie is weer geheim maar ik kan u verzekeren dat u binnen een half uur op de plek van bestemming bent en ook weer terug. Hier valt een hoop uit af te leiden. U raadt het al ook dit jaar verloten we een mooi cadeau voor wie de locatie van tevoren aan ons doorgeeft. In komende nieuwsflitsen zullen we af en toe een tipje van de sluier oplichten.
 
 
 
  Koninklijke Van Twist ontvang subsidie
 

Smart City Dordrecht kent een subsidie toe aan Koninklijke Van Twist ter realisatie van de plaatsing van een waterstof tankstation aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht.

Onlangs werd aan Van Twist de Benefic subsidie toegekend. Binnen de innovatietafel ter realisering van waterstoftankstations in de Drechtsteden wordt nu ingezet op het aanvragen van een DKTI subsidie specifiek voor Van Twist en voor een proeftuin van een aantal andere mogelijke stations in de Drechtsteden. In de innovatietafels wordt intensief samengewerkt door de werkgevers, bestuurders, de Omgevingsdienst en leveranciers. De vorderingen verlopen zeer voorspoedig en lopen prima in de pas met de intenties die de tafel bij aanvang had. Vanuit het Ministerie van I en W en door Rijkswaterstaat worden onze activiteiten op de voet gevolgd en worden we als voorbeeld gesteld voor andere regio’s. Een ontwikkeling waar we trots op mogen zijn.
 
 
 
  Boon Food Group breidt uit op Dordtse Kil III
 

Boon Food Group breidt uit op Dordtse Kil III Boon Food Group koopt 4.800 vierkante meter extra grond op Dordtse Kil III. Het betreft een uitbreiding van de huidige locatie van 32.000 m2, waar momenteel 360 mensen werken. Dit aantal zal de komende jaren verder groeien. De koopovereenkomst werd op 27 maart door wethouder Burggraaf, directeur Vismans van Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D) en de directie van Boon Food Group ondertekend.

In 2018 is het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Boon, waaronder de MCD winkels vallen, verhuisd naar Dordrecht. Op 16 mei brengen we een bedrijfsbezoek aan Boon
 
 
 
  Toekomst van de binnenvaart is goud
 

Meer vervoer van de weg naar het water, vindt de regering. Maar dan moet de branche wel steun krijgen voor verduurzaming, zegt de voorzitter van brancheorganisatie Koninklijke BLN-Schuttevaer. 'We moeten de logistiek verder verbeteren, verschillende soorten vervoer beter combineren. Wegvervoer blijft nodig voor voor- en natransport, maar we kunnen slimmere keuzes maken en goederenstromen meer bundelen. Dikke en lange transportlijnen lenen zich voor water en spoor, korte en dunne lijnen voor de weg.'

 
 
 
  MBO Job event
   
 
 
  Werkzaamheden Rijkswaterstaat
 

Door het aanklikken van lees meer krijgt u inzage in het overzicht van de werkzaamheden van Rijkswaterstaat in de Drechtsteden voor de periode 2019-2021.

 
 
 
  Blik op Europa
 

Op 23 mei gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘Blik op Europa’ praten VNO-NCW en MKB-Nederland u elke 2 weken graag bij.

Blik op Europa belicht de Brusselse politiek vanuit verschillende standpunten, met onze Nederlandse politici in Europa, met blogs, met ondernemers, met actualiteiten en achtergronden.

 
 
 
  WD Agenda  
 
  17 april 2019 Op de stoel van de rechter
  9 mei 2019 Digital Mainport Lunch
  16 mei 2019 Bedrijfsbezoek Boon Food Group en de Makro Dordrecht
  17 juni 2019 Dinnerdate in Alblasserdam
  20 juni 2019 Digital Mainport Lunch
  18 september 2019 Bijeenkomst ondernemersverenigingen Drechtsteden in Spektakel
  3 oktober 2019 Inspiratiedag
 
 
  Contact  
 
  WerkgeversDrechtsteden  
 
  Bezoekadres:
Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KJ Dordrecht
Postadres:
Werkgevers Drechtsteden
Postbus 931
3300 AX Dordrecht
 
 
  Secretariaat:
Barbara Keuzenkamp
Wieske Welbedacht
Telefoon 078-6390033
E-mail: secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  Reageren | Afmelden