Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Nieuwsflits - 25-04-2019

 
Wordt de nieuwsbrief niet duidelijk getoond, Klik dan hier
 
  Inhoud nieuwsflits 25 april 2019  
 
 
  16 mei Bedrijfsbezoek bij Boon Food Group en de Makro
 

Boon Food Group is een familiebedrijf dat sinds 1888 bestaat. Vanuit het hoofdkantoor en distributiecentrum Dordrecht leveren zij elke dag met behulp van het eigen vrachtwagenpark het complete assortiment aan Boon’s en MCD Supermarkten. Tijdens het bedrijfsbezoek maken we kennis met dit bedrijf, de enorme opslaghallen en haar bedrijfsfilosofie.

De eerste Makro-vestiging opende de deuren op 31 oktober 1968 in Amsterdam. Makro introduceerde daarmee een voor die tijd unieke winkelformule, speciaal voor de professionele klant. Tijdens de rondleiding voor en achter de schermen maken we kennis met het brede assortiment afgestemd op de bedrijfsmatige behoeften van de klanten. Met hun quote “Your Success is our business” willen ze u dat graag laten zien en toelichten. Tijdens dit bedrijfsbezoek vindt ook de ledenvergadering plaats.

 
 
 
  17 juni Culinaire Dinnerdate in Alblasserdam
 

We zijn er trots op dat de volgende restaurants meewerken aan de culinaire invulling van de avond: Restaurant De Wachter, Le Barrage en Het Wapen van Alblasserdam. De nadruk zal uiteraard liggen op een gezellige, culinair goedverzorgde avond, maar ook het (nog) nader kennismaken met elkaar laten wij niet liggen. U bent van harte welkom al dan niet vergezeld van uw partner.

U kunt u nu al reserveren voor deze avond via onze website www.werkgeversdrechtsteden.nl. Indien u dieetwensen heeft dan kunt u dit aangeven. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, maar vol = vol, de toelating is gemaximeerd.
 
 
 
  Presenteer uw bedrijf als Toptalent
 

Onze regio kent velerlei toptalenten die zich op een of andere manier onderscheiden van de rest. Het kan gaan om sporters, musici, maar ook werknemers of bedrijven kunnen zich door de wijze waarop ze hun beroep of vak uitoefenen onderscheiden van anderen en daarom gekwalificeerd worden als toptalent. Is deze kwalificatie op uw bedrijf, product of dienst van toepassing en wilt u dit tijdens de Inspiratiedag laten zien dan juichen wij dat van harte toe en denken wij graag met u iets moois uit om dit tot uitdrukking te laten komen. Door op hier te klikken treft u een formulier aan waarop u dit voornemen aan ons kenbaar kan maken. Wij nemen dan graag contact met u op, 078-6390033.
 
 
 
  WD café nieuw leven in blazen?
 

Tot enige jaren geleden organiseerde de WD met enige regelmaat een WD café bij één van de leden of een horecagelegenheid. Het WD café was een laagdrempelige netwerkgelegenheid zonder formele spreker en vooral gericht op elkaar ontmoeten, kennis delen en netwerken. Op een gegeven moment liep het enthousiasme en de bezoekersgraad terug en hebben we besloten hiermee te stoppen.

We zijn nu enige jaren verder, de economie zit weer in de lift en de vraag is weer opgeplopt of we het WD café weer nieuw leven in zullen blazen. We leggen de vraag graag bij u neer. Uw enthousiasme is daarin voor ons bepalend. Door een simpele druk op de knop op onze website kunt u aangeven of u een WD café weer een goed initiatief zou vinden.

 
 
 
  Kennissessie | Digitale uren- en projectregistratie bij Aspect ICT
 

Nu er steeds vaker projectmatig gewerkt wordt, krijgt de urenregistratie van projecten binnen veel bedrijven een hogere prioriteit. Vaak lopen binnen een bedrijf meerdere projecten tegelijkertijd, waardoor werknemers aan meer dan één project tegelijk werken.

 
 
 
  Genomineerden bekend Innovation Award ZHZ 2019
 

Op woensdag 22 mei wordt tijdens de uitreiking van de Innovation Award ZHZ bekend wie de winnaar is van de Innovation Award ZHZ 2019. Uit de inzendingen koos de jury drie genomineerden: Elke Melk, De architect 2.0 en het SUS-concept.

 
 
 
  Mobiliteit! Het thema voor het eerste Port of BUSINESS congres van 2019
 

9 Mei 2019 vindt het mobiliteitscongres plaats bij Pompgebouw de Esch in Rotterdam. Input kunt u verwachten van de Verkeersonderneming, Rotterdam The Hague Airport, R.E.T. , Albeda en de ING. Partners met veel kennis en kunde over dit onderwerp. Vanaf 15:30 uur bent u van harte welkom.

 
 
 
  Start aanbesteding Personenvervoer over Water Rotterdam – Drechtsteden
 

Gedeputeerde Rik Janssen heeft 15 april met een druk op de knop de aanbesteding voor personenvervoer over water Rotterdam – Drechtsteden vanaf 2022 gestart.

 
 
 
  OndernemersTOP in Zwijndrecht 11 juni
 

Dinsdagavond 11 juni tussen 18 en 21 uur organiseren de OVZ en de gemeente Zwijndrecht in het gemeentehuis van Zwijndrecht een ondernemersTOP. Samen met de adviseurs van BRO dagenzij u graag uit om tijdens deze TOP kritisch te kijken naar Zwijndrechtse vestigingsklimaat en vooral methen te delen wat u als ondernemer echt belangrijk vindt om ook in de toekomst te kunnen blijven ondernemen in Zwijndrecht. Ook horenze graag welke locaties volgens u voor deze toekomst essentieel zijn en welke locaties de potentie hebben om zich verder te ontwikkelen ten behoeve van de Zwijndrechtse economie. De opbrengst van deze avond verwerkenze in de nog op te stellen Omgevingsvisie voor Zwijndrecht.

Dus graag tot ziens op dinsdagavond 11 juni!
 
 
 
  DistriPark Dordrecht, hèt nieuwe logistiek bedrijventerrein langs A16
 

Nederland is binnenkort een groot, duurzaam, logistiek bedrijventerrein rijker. Het is al duidelijk zichtbaar, langs de A16 bij Dordrecht wordt hard gewerkt aan de aanleg van 67 hectare logistiek terrein. De nieuwe naam -DistriPark Dordrecht- is donderdag 18 april door wethouder Economie Maarten Burggraaf samen met de ondernemersverenigingen bekend gemaakt.

Goede bereikbaarheid over weg en water Het bedrijventerrein krijgt een eigen op- en afrit op de A16. De ligging direct aan de A16 en op het knooppunt van de Dordtse Zeehaven, de havens van Antwerpen, Rotterdam en Terminal Alblasserdam, garandeert een goede bereikbaarheid en snelle ontsluiting over weg en water.

100% energieneutraal ondernemen DistriPark Dordrecht gaat een stap verder als het om duurzaamheid gaat. Het bedrijventerrein wordt all-electric en is aardgasvrij. Daarmee is 100% energieneutraal ondernemen realistisch. Daarnaast komt er op het terrein een waterstof-facility point, staan er vier windturbines en een zonnepark.

www.distriparkdordrecht.nl

 
 
 
  Ruim budget voor innovatie mkb Drechtsteden
 

Innovatie is de drijvende kracht achter de maakindustrie in de Drechtsteden. Alle zeven gemeenten onderschrijven het belang om de innovatiekracht van het regionale mkb te ondersteunen. Om deze reden hebben de Drechtsteden de looptijd van het MKB-katalysatorfonds verlengd tot en met 2019. Nu is het budget voor dit jaar aangevuld tot € 145.000.

Dat is goed nieuws voor ondernemers met innovatieve ideeën voor de (maritieme) maakindustrie. Zij kunnen een beroep doen op het fonds voor o.a. een kennisvoucher, een haalbaarheidsonderzoek of prototyping. Het fonds is laagdrempelig, biedt toegang tot faciliteiten en netwerken en is verbonden aan de Duurzaamheidsfabriek. Het MKB-katalysatorfonds nodigt innovatieve ondernemers van harte uit om zich aan te melden voor een subsidieaanvraag. Dit kan via de www.mkbkatalysatorfondsdrechtsteden.nl.

 
 
 
  Afsluiting afrit 20 - A16 vanuit Rotterdam naar de N3 's-Gravendeel
 
Boskalis Nederland voert in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit voor de reconstructie van de Aansluiting A16-N3. Inmiddels zijn de werkzaamheden buiten volop bezig. Zoals u wellicht in de media heeft vernomen en/of op de gele aankondingsborden heeft opgemerkt, zal afrit 20 afgesloten zijn ivm werkzaamheden.

De afsluiting van afrit 20 (A16 vanuit Rotterdam naar de N3) zal geheel afgesloten zijn het gehele weekend van week 17, van vrijdag 26 april 21:00 uur tot maandag 29 april 05:00 uur. Onderstaand omleidingsroutes met beknopte onderbouwing.

Vanwege de locatie van de werkzaamheden zult u helaas enige hinder en overlast kunnen ervaren. Wij zullen alles in het werk stellen om deze tot een minimum te beperken. Dat neemt niet weg dat u mogelijk moet omrijden. Houd AUB rekening met extra reistijd.


 
 
 
  Spoorzone – Op weg naar een mooiere stationsomgeving
 

De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht werken samen om invulling te geven aan de verstedelijkingsopgave voor de Spoorzone.

 
 
 
  Waterbus best gewaardeerde OV van Nederland
 

Reizigers zijn zeer tevreden als ze met de veerdiensten van Waterbus worden vervoerd. Ze waardeerden deze vorm van openbaar vervoer vorig jaar opnieuw met een hoog cijfer, een 8,5. Dat blijkt uit de jaarlijkse OV-klantenbarometer, een landelijk onafhankelijk onderzoek onder reizigers in het stads-en streekvervoer.

 
 
 
  Stroom voor 2.100 huishoudens in Dordrecht
 

Het zonnepark op Transberg is klaar. TPSolar heeft 22.000 zonnepanelen neergelegd op de afgedekte, voormalige stortplaats op de Westelijke Dordtse Oever. Het zonnepark levert genoeg groene stroom voor 2.100 huishoudens in Dordrecht.

 
 
 
  WD Agenda  
 
  9 mei 2019 Digital Mainport Lunch
  16 mei 2019 Bedrijfsbezoek Boon Food Group en de Makro Dordrecht
  17 juni 2019 Dinnerdate in Alblasserdam
  20 juni 2019 Digital Mainport Lunch
  18 september 2019 Bijeenkomst ondernemersverenigingen Drechtsteden in Spektakel
  3 oktober 2019 Inspiratiedag
 
 
  Contact  
 
  WerkgeversDrechtsteden  
 
  Bezoekadres:
Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KJ Dordrecht
Postadres:
Werkgevers Drechtsteden
Postbus 931
3300 AX Dordrecht
 
 
  Secretariaat:
Barbara Keuzenkamp
Wieske Welbedacht
Telefoon 078-6390033
E-mail: secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  Reageren | Afmelden