Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Uitnodiging - 16-05-2019

 
Wordt de nieuwsbrief niet duidelijk getoond, Klik dan hier
 
  WD Nieuwsflits  
 
 
  17 juni - Culinaire Dinnerdate in Alblasserdam
 

We zijn er trots op dat de volgende restaurants meewerken aan de culinaire invulling van de avond: Restaurant De Wachter, Le Barrage en Het Wapen van Alblasserdam. De nadruk zal uiteraard liggen op een gezellige, culinair goedverzorgde avond, maar ook het (nog) nader kennismaken met elkaar laten wij niet liggen. U bent van harte welkom al dan niet vergezeld van uw partner.

U kunt u nu al reserveren voor deze avond via onze website www.werkgeversdrechtsteden.nl. Indien u dieetwensen heeft dan kunt u dit aangeven. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, maar vol = vol, de toelating is gemaximeerd.
 
 
 
  18 juni - Tweede HR tafel
 

Op dinsdag 18 juni organiseren we samen met Ten Holter Noordam advocaten en De Normaalste Zaak Netwerk Drechtsteden de tweede HR-tafel. In de eerste bijeenkomst is een uitgebreide toelichting op de WAB gegeven en welke veranderende regelgeving eraan komt. Vanuit de aanwezige HR-professionals kwam naar voren dat er meer informatie over de consequenties van zieke werknemers wenselijk is. Deze bijeenkomst heeft dan ook als thema gekregen “Risico’s én kansen van zieke werknemers”.

Pieter van de Brink, partner bij Ten Holter Noordam advocaten, zal de arbeidsrechtelijke consequenties van ziekte toelichten. Daarna het woord aan Arie van den Herik van De Normaalste Zaak over mogelijkheden van het in dienst hebben van mensen met een arbeidsbeperking. Het laatste deel van deze morgen zal interactief zijn, met gelegenheid uw eigen casussen in te brengen. De ontbijtbijeenkomst vindt plaats bij Ten Holter Noordam Advocaten aan de Burgemeester de Raadtsingel 93 b in Dordrecht. De bijeenkomst start om 8.00 uur mét ontbijt en is om 10.00 uur afgelopen. Aanmelden kan via wd@werkgeversdrechtsteden.nl

 
 
 
  WD café nieuw leven in blazen?
 

Tot enige jaren geleden organiseerde de WD met enige regelmaat een WD café bij één van de leden of een horecagelegenheid. Het WD café was een laagdrempelige netwerkgelegenheid zonder formele spreker en vooral gericht op elkaar ontmoeten, kennis delen en netwerken. Op een gegeven moment liep het enthousiasme en de bezoekersgraad terug en hebben we besloten hiermee te stoppen.

We zijn nu enige jaren verder, de economie zit weer in de lift en de vraag is weer opgeplopt of we het WD café weer nieuw leven in zullen blazen. We leggen de vraag graag bij u neer. Uw enthousiasme is daarin voor ons bepalend. Door een simpele druk op de knop op onze website kunt u aangeven of u een WD café weer een goed initiatief zou vinden.

 
 
 
  Raad de sprekers van de Inspiratiedag op 3 oktober!
 

In de aanloop naar de Inspiratie dag van 3 oktober willen we de sprekers op een andere manier dan anders aan u bekend maken. Het thema van deze dag is Toptalenten en vanuit diverse sectoren hebben wij toptalenten gevraagd om tijdens deze dag voor u te spreken. Om de paar weken zullen wij a.d.h.v. een aantal quotes de toptalenten aan u voorleggen.

Het is aan u om zijn of haar naam te raden. We starten vandaag met het eerste toptalent

• Het is een rasondernemer
• Hij is CEO van een Nederlands familiebedrijf met een omzet van meer dan 100 miljoen en 450 medewerkers
• Hij maakt deel uit van de Quote 500
• Het bedrijf heeft vanaf 2011 haar naam verbonden aan een groot theater in Nederland
• Ze zijn het enige bedrijf met een dug-out op het voetbalveld bij een eredivisieclub
• Het product dat zij maken is onmisbaar voor ieder bedrijf.
• In 2018 werd de Koning Willem I-prijs, de belangrijkste Nederlandse ondernemersprijs aan hen uitgereikt.

Grote kans dat er bij u een lampje gaat branden als u deze aanduidingen leest. Wie is dit toptalent? We ontvangen uw inzending graag op wd@werkgeversdrechtsteden.nl.

Voor de winnaar ligt er een prachtig cadeau klaar. De winnaar wordt in de volgende nieuwsflits aan u bekend gemaakt waarbij we tevens het toptalent nader aan u voorstellen.

We hopen op uw enthousiaste deelname.
 
 
 
  Zomerondernemer terug in de Drechtsteden
 

Deze zomer start de gemeente Dordrecht met de ZomerOndernemer en zij willen graag ondernemers uit de regio hierbij betrekken. Wat is de ZomerOndernemer?

ZomerOndernemer https://www.zomerondernemer.nl/

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. De jongeren krijgen steun van professionele begeleiders die hen o.a. training, advies en tips geven. Zij zijn in hun eigen tijd bezig met hun bedrijf en komen wekelijks met een groep bij elkaar om de voortgang te bespreken. ZomerOndernemer duurt ongeveer zes weken.

ZomerOndernemer zoekt nog: Zakenvrienden:
Een zakenvriend is vergelijkbaar met een mentor. Deze zakenvriend wordt gekoppeld aan een deelnemer. De deelnemer kan de zaken vriend het hele traject raadplegen. De zakenvriend kan de deelnemer verder op weg helpen met zijn idee, te ontwikkelen tot een plan en misschien uiteindelijk naar een onderneming. Voor deze zomer zijn wij nog op zoek naar zakenvrienden.

Heeft u interesse? Neem dan contact op via dordrecht@zomerondernemer.nl.
 
 
 
  College B&W trots op komst Oceanco naar Zwijndrecht
 

Het college van burgemeester en wethouders van Zwijndrecht is bijzonder verheugd met de komst van jachtenbouwer Oceanco naar Zwijndrecht. Het bedrijf maakte bekend dat het de voormalige werf van Heerema op het bedrijventerrein Groote Lindt heeft gekocht om daar een tweede vestiging in de Drechtsteden te openen.

De Heerema Fabrication Group zag zich eind 2018 genoodzaakt het kantoor te sluiten en de werf te verkopen vanwege de teruglopende orderportefeuille.

Het vertrek van Heerema en het verlies van werkgelegenheid was een gevoelige klap voor heel Zwijndrecht. Met de komst van Oceanco groeit de werkgelegenheid tot meer dan vóór de sluiting van de werf. Deze ontwikkeling en de uitbreiding van dit bedrijf, zo dicht in de buurt van het moederbedrijf in Alblasserdam, is goed nieuws voor de gehele regio Drechtsteden.

De verwachting is dat de komst van de jachtenbouwer naar Zwijndrecht een significante groei van de werkgelegenheid zal opleveren.

 
 
 
  Uitnodiging EU verkiezingsdebat 16 mei
 

Uitnodiging EU-verkiezingsdebat 16 mei door BNR Nieuwsradio & ondernemersorganisaties

Op 23 mei mogen u en alle Nederlanders weer stemmen, ditmaal voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Op donderdag 16 mei organiseren VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland samen met BNR Nieuwsradio een verkiezingsdebat in Den Haag. Graag nodigen we u uit dit live bij te wonen.

Bij deze verkiezingen staat veel op het spel, want de Europese Unie heeft Nederland veel gebracht. Maar nu moet Europa ook haar rol pakken als het gaat om de grote maatschappelijke vraagstukken.

Tijdens dit debat gaan lijsttrekkers van zes partijen met elkaar in debat over verscheidene thema's, waaronder de klimaatopgave, de race om technologie (van kunstmatige intelligentie tot techplatforms) en de impact en macht van Brussel.

Deelnemers aan het debat zijn: Malik Azmani (VVD), Bas Eickhout (GroenLinks), Derk Jan Eppink (FvD), Esther de Lange (CDA), Paul Tang (PvdA) en Sophie in ’t Veld (D66).

Bijwonen van het debat kan. Aanmelden kan hier

Programma
14.00 uur Inloop
14.35 uur Welkom en start bijeenkomst met toelichting op het debat
15.00 uur Start uitzending BNR De Wereld tot 16.00 uur; het debat loopt vervolgens via de livestream door tot 16.30 uur.
16.30 uur Afronding en Borrel

Het is ook mogelijk het debat live te volgen via BNR: op de radio of via de livestream op internet. En anders via de hashtag#EUwaardeindewereld op Twitter.
 
 
 
  IVECO Schouten bouwt nieuw kantoor
 

IVECO Schouten laat een nieuw kantoor bouwen op het oude terrein van Nedstaal. Tot het gebouw klaar is wordt er tijdelijk gewerkt vanuit een bestaande hal op het terrein. Een groot deel van de medewerkers verhuist eind mei richting deze tijdelijke locatie.
 
 
 
  WD Agenda  
 
  17 juni 2019 Dinnerdate in Alblasserdam
  18 juni 2019 HR-ontbijtbijeenkomst bij Ten Holter Noordam
  20 juni 2019 Digital Mainport Lunch
  18 september 2019 Bijeenkomst ondernemersverenigingen Drechtsteden in Spektakel
  3 oktober 2019 Inspiratiedag
 
 
  Contact  
 
  WerkgeversDrechtsteden  
 
  Bezoekadres:
Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KJ Dordrecht
Postadres:
Werkgevers Drechtsteden
Postbus 931
3300 AX Dordrecht
 
 
  Secretariaat:
Barbara Keuzenkamp
Wieske Welbedacht
Telefoon 078-6390033
E-mail: secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  Reageren | Afmelden