Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Nieuwsflits - 14-06-2019

 
Wordt de nieuwsbrief niet duidelijk getoond, Klik dan hier
 
  Inhoud nieuwsflits 14 juni 2019  
 
 
  Uitnodiging Vervolg HR-tafel 18 juni 2019
 

Op dinsdag 18 juni organiseren we samen met Ten Holter Noordam advocaten en De Normaalste Zaak Netwerk Drechtsteden de tweede HR-tafel. In de eerste bijeenkomst is een uitgebreide toelichting op de WAB gegeven en welke veranderende regelgeving eraan komt. Vanuit de aanwezige HR-professionals kwam naar voren dat er meer informatie over de consequenties van zieke werknemers wenselijk is. Deze bijeenkomst heeft dan ook als thema gekregen “Risico’s én kansen van zieke werknemers”.

Pieter van de Brink, partner bij Ten Holter Noordam advocaten, zal de arbeidsrechtelijke consequenties van ziekte toelichten. Daarna volgt het woord aan Arie van den Herik van De Normaalste Zaak over mogelijkheden van het in dienst hebben van mensen met een arbeidsbeperking. Het laatste deel van deze morgen zal interactief zijn, met gelegenheid uw eigen casussen in te brengen.

De ontbijtbijeenkomst vindt plaats bij Ten Holter Noordam Advocaten aan de Burgemeester de Raadtsingel 93 b in Dordrecht. De bijeenkomst start om 8.00 uur mét ontbijt en is om 10.00 uur afgelopen.
Mocht u zelf geen HR-professional zijn, wilt u deze uitnodiging dan doorsturen aan uw collega?

Uw aanmelding via wd@werkgeversdrechtsteden.nl of via werkgeversdrechtsteden.nl zien wij graag tegemoet.
 
 
 
  Eerste spreker Inspiratiedag geraden en the winner is?
 

In de vorige nieuwsflits meldde ik u dat we in de aanloop naar de Inspiratie dag van 3 oktober de sprekers op een andere manier dan anders aan u bekend willen maken. Het thema van deze dag is Toptalenten en vanuit diverse sectoren hebben wij toptalenten gevraagd om tijdens deze dag voor u te spreken. Om de paar weken zullen wij a.d.h.v. een aantal quotes de toptalenten aan u voorleggen.

Het is aan u om zijn of haar naam te raden. Enige weken stelde ik het eerste toptalent aan u voor. We hebben hierop 33 goede inzendingen ontvangen. Het WD lid die uit de loting naar voren is gekomen is Dirk van Vuren van Internetbureau Addvision. Tijdens de Inspiratiedag zal aan hem zijn prijs worden uitgereikt.
Het toptalent die voor u die dag gaat spreken is Bas van der Veldt van AFAS.

Bas is op zijn 19e begonnen bij AFAS als productmanager. Via manager productmanagement en directeur Productontwikkeling werd hij in 2008 Algemeen Directeur (CEO) en boegbeeld van AFAS en is dat nog steeds. Onder zijn verantwoordelijkheid werd AFAS een toonaangevend bedrijf en groeide AFAS tot een bedrijf met een omzet van meer dan 100 miljoen.

Bas geeft pittige presentaties waarbij hij de aanwezigen én zichzelf een spiegel voorhoudt. Met zijn scherpe spraak en zijn revolutionaire toekomstvisie weet hij menig heilig huisje omver te schoppen op het gebied van ondernemen, leiderschap, cultuur, ICT, innovatie, marketing en User Experience.

Wie is de tweede spreker?
De tweede spreker beoefent een totale andere tak van sport dan Bas van der Veldt. U moet het met de volgende quotes doen.
• Het eerste deel van zijn achternaam is een product waar hij veel mee werkt.
• De achternaam van de directeur van ons WD lid Cooks uit Dordrecht geeft een aanwijzing over zijn beroep
• Als je in deze branche je werk bijzonder creatief en goed uitoefent krijg je een ster die verwijst naar een bandengigant
• Het bedrijf van deze topper ligt in de gemeente die ook wel het Venetië van het Noorden wordt genoemd.

Grote kans dat er bij u een lampje gaat branden als u deze aanduidingen leest. Wie is dit toptalent? We ontvangen uw inzending graag op wd@werkgeversdrechtsteden.nl.

Voor de winnaar ligt er een prachtig cadeau klaar. De winnaar wordt in de volgende nieuwsflits aan u bekend gemaakt waarbij we tevens het toptalent nader aan u voorstellen.
 
 
 
  Kwetsbare jongeren duurzaam aan het werk in Drechtsteden en omstreken
 

Wanneer – Woensdag 26 juni van 14.00 – 17.00 uur
Waar – Gemeentehuis Zwijndrecht, Raadhuisplein 3, 3331 BT Zwijndrecht


Werkgevers ervaren regelmatig knelpunten bij het aan het werk helpen van werkzoekenden met een arbeidsbeperking. De Normaalste Zaak organiseert praktijktafels waar werkgevers de ruimte krijgen om de grootste uitdagingen op de weg naar een inclusieve arbeidsmarkt te delen. Zo vonden er op 26 november 2018 en op 15 april 2019 in Drechtsteden praktijktafels plaats rondom het thema “duurzame plaatsing op de arbeidsmarkt voor jongeren uit het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en Entree”. Op 26 juni bouwen we voort op de informatie die hier is opgehaald. Het thema luidt daarom: “Kwetsbare jongeren duurzaam aan het werk in Drechtsteden en omstreken”.

 Aan de hand van vier casussen vanuit de verschillende partijen werken werkgevers, publieke partijen en scholen samen en doelgericht aan oplossingen. We willen van elkaar leren en tot effectievere samenwerking komen. De uitkomsten verwerken we in een inspirerend pamflet en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het breed offensief van staatssecretaris Van Ark om meer mensen aan een baan te helpen.
Wilt u uw ervaring en kennis op 26 juni ook delen en graag meedenken over verbetering?

Meld u dan aan via deze link

 

 
 
 
  Uitnodiging eendaagse ‘hands on’ workshop smart industry
 

Digitalisering en cyber-security op de fabrieksvloer en productie equipment in de maakindustrie

Met het koppelen van de werkvloer aan het kantoordomein en het internet, ontstaan cyberrisico’s. Welke
risico’s zijn dit? En hoe kunt u ze minimaliseren? Op 28 juni organiseert fieldlab Smart Industry in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht hierover een eendaagse training. Als belangrijke partner in ons netwerk, nodigen we u graag uit om met 2 personen kosteloos van deze training gebruik te maken. De training is geschikt voor management/operationeel technisch equipment/systeem beheer met een HBOkennisniveau of MBO met extra ICT en/of PLC ervaring. In totaal zijn er 24 plaatsen beschikbaar.

Aanmelden via dwortel@duurzaamheidsfabriek.nl

 
 
 
  In de ban van de Drechtsteden, de nieuwe wereldorde!
 

Evenals in de voorgaande jaren zal er ook dit jaar weer een bijeenkomst worden georganiseerd door de samenwerkende ondernemersverenigingen in de Drechtsteden en het Drechtstedenbestuur.
Het thema van dit jaar luidt: “In de ban van de Drechtsteden, de nieuwe wereldorde!”
Deze bijeenkomst staat gepland op 18 september 2019, ditmaal in locatie Spektakel te Zwijndrecht.

 
 
 
  Plan waterstof gepresenteerd in Den Haag
 

Werkgevers in de Drechtsteden willen binnen een tijdsbestek van drie jaar vijf tot zes waterstof-vulstations realiseren. Maandag 27 mei presenteerden een afvaardiging van Werkgevers Drechtsteden, de Economic Development Board en de wethouders Jacqueline van Dongen en André Flach het plan op het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier werden de nieuwe initiatieven positief ontvangen. Het plan is ontstaan aan een van de innovatietafels van Werkgevers Drechtsteden (WD).

Leden van de WD hebben andere belangrijke partijen weten te enthousiasmeren, waardoor een sterk consortium is opgebouwd. Dit onder het motto: ‘de richting die we op moeten is onontkoombaar, maar biedt ook kansen.’ Volgens de WD moeten er ook tankstations komen voor andere vervoersmodaliteiten dan personenauto’s. Het eerste waterstof-vulstation zal in de loop van volgend jaar operationeel zijn aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht.

 
 
 
  Weekendafsluiting A16 Breda-Rotterdam
 

Vrijdag 14 juni 21:00 uur tot maandag 17 juni 05:00 uur
In dit weekeinde vinden wegwerkzaamheden plaats op de A16 vanaf de Moerdijkbrug tot aan afrit 21 Dordrecht-Centrum. Op dit weggedeelte wordt de deklaag van het asfalt vervangen, alle detectielussen, het weegsysteem en reinigen we fietsviaduct Amstelwijck. De A16 is afgesloten tussen knooppunt Klaverpolder en Dordrecht-Centrum.

 
 
 
  Gemeenten willen meer duidelijkheid over randvoorwaarden Klimaatakkoord
 

De gemeenten Zwijndrecht en Delft hebben, mede namens de Drechtsteden en tientallen andere gemeenten, aandacht gevraagd voor de onzekerheden die voor gemeenten nog samenhangen met de uitvoering van het klimaatakkoord. De motie die zij hiertoe indienden, is op de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) volledig overgenomen door het bestuur.

Om het klimaatakkoord uit te kunnen voeren, vragen de gemeenten aandacht voor de benodigde regelgevende instrumenten, het beschikbaar stellen van voldoende financiële middelen én voor een heldere verantwoordelijkheidsverdeling.

 
 
 
  Ondernemersnieuwsbrief Westelijke Dordtse Oever
 

Bijgevoegd treft u aan de nieuwe ondernemersnieuwsbrief Westelijke Dordtse Oever.

 
 
 
  WD Agenda  
 
  17 juni 2019 Dinnerdate in Alblasserdam
  18 juni 2019 HR-ontbijtbijeenkomst bij Ten Holter Noordam
  18 september 2019 Bijeenkomst ondernemersverenigingen Drechtsteden in Spektakel
  3 oktober 2019 Inspiratiedag
 
 
  Contact  
 
  WerkgeversDrechtsteden  
 
  Bezoekadres:
Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KJ Dordrecht
Postadres:
Werkgevers Drechtsteden
Postbus 931
3300 AX Dordrecht
 
 
  Secretariaat:
Barbara Keuzenkamp
Wieske Welbedacht
Telefoon 078-6390033
E-mail: secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  Reageren | Afmelden