Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Nieuwsflits - 09-07-2019

 
Wordt de nieuwsbrief niet duidelijk getoond, Klik dan hier
 
  Inhoud nieuwsflits 9 juli 2019  
 
 
  Wie is de derde spreker van de Inspiratiedag?
 



De tweede spreker die voor ons op 3 oktober gaat spreken, is inmiddels geraden. De quotes die ik u gaf waren:

 • Het eerste deel van zijn achternaam is een product waar hij veel mee werkt.
 • De achternaam van de directeur van ons WD lid Cooks uit Dordrecht geeft een aanwijzing over zijn beroep
 • Als je in deze branche je werk bijzonder creatief en goed uitoefent krijg je een ster die verwijst naar een bandengigant
 • Het bedrijf van deze topper ligt in de gemeente die ook wel het Venetië van het Noorden wordt genoemd.

Het was niet zo moeilijk en dat bleek uit de vele inzendingen. Het is Martin Kruithof, twee sterren Michelin chef kok van Restaurant de Lindenhof uit Giethoorn. Boerenzoon Martin Kruithof werd na de hotelschool kok-soldaat. Na zijn militaire dienst lokte Brussel, daarna Parijs, daarna Düsseldorf. Zowel in de Franse hoofdstad als in Duitsland werkte hij in een driesterrenzaak. In 1994 kwam hij terug naar zijn bakermat: in Giethoorn begon hij zijn eigen restaurant, niet ver van waar hij was opgegroeid. Na drie jaar werd zijn gedrevenheid bekroond met een Michelinster. In 2005 volgde de tweede. Winnaar van de prachtige prijs die alles te maken heeft met deze chef kok is Jan Mudde van Aspect ICT uit Hardinxveld Giessendam.

Dan heb ik nu voor u weer een paar quotes om de naam van de derde spreker te raden.

 • Als ik de naam en het beroep van de man als een cryptogram zou weergeven zou ik hem aanduiden als een boomchirurg.
 • Mensen komen vanuit de hele wereld naar hem toe omdat hij zich op een heel specifiek onderdeel van de wetenschap toelegt.
 • Om geld in te zamelen om noodzakelijk onderzoek te kunnen verrichten heeft hij een stichting opgericht waaraan hij zijn voornaam heeft verbonden. Daarvoor is inmiddels bijna 8 miljoen opgehaald.
 • Als je bij hem een afspraak hebt, heb je meestal geen goed nieuws ontvangen.
 • Teneinde wat ontspanning te kunnen hebben naast zijn emotioneel enorm zware baan stelt hij zijn diensten beschikbaar aan een landelijk zeer bekende voetbalclub.

Om deze mooie dag vol met toptalenten te kunnen realiseren, heb ik nog een aantal van onze top WD talenten nodig die mij willen helpen om de sponsoring voor deze dag rond te maken. Ik heb nog een paar mooie plekjes in het programmaboekje waar uw advertentie kan staan. Misschien wilt u wel uw naam verbinden aan één van de sprekers die dan persoonlijk door u geïntroduceerd mag worden tijdens de inspiratiedag.

Grote kans dat er bij u een lampje gaat branden als u deze aanduidingen leest. Wie is dit toptalent? We ontvangen uw inzending graag op wd@werkgeversdrechtsteden.nl. Voor de winnaar ligt er een prachtig cadeau klaar. De winnaar wordt in de volgende nieuwsflits aan u bekend gemaakt waarbij we tevens het toptalent nader aan u voorstellen. Om deze mooie dag vol met toptalenten te kunnen realiseren, heb ik nog een aantal van onze top WD talenten nodig die mij willen helpen om de sponsoring voor deze dag rond te maken. Ik heb nog een paar mooie plekjes in het programmaboekje waar uw advertentie kan staan. Misschien wilt u wel uw naam verbinden aan één van de sprekers die dan persoonlijk door u geïntroduceerd mag worden tijdens de inspiratiedag.

 
 
 
  Grenzeloos Biobased Onderwijs project en slotconferentie Duurzaamheidsfabriek
 

De biobased economy biedt kansen voor economische groei in de grensregio Vlaanderen – Nederland. Maar hoe verzilver je die kansen? Welke kennis en vaardigheden heeft de nieuwe generatie professionals in de biobased industry nodig? En hoe zorg je dat onderwijs en arbeidsmarkt op elkaar aansluiten?

14 Vlaamse en Nederlandse partners in het project 'Grenzeloos Biobased Onderwijs' brachten de marktvraag in kaart: welke competenties hebben bedrijven nodig om stevig in te zetten op de biobased economy. Op basis hiervan ontwikkelde het project onderwijsprogramma's en investeerde het in faciliteiten en apparatuur voor scholing en onderzoek. Op een nieuw digitaal platform zijn het biobased lesmateriaal, onderzoeksfaciliteiten, stageopdrachten en biobased experts te vinden.

Tijdens het slotevent in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht op 10 oktober brengen we het netwerk bij elkaar. We laten zien wat de afgelopen drie jaar is gerealiseerd en we blikken vooruit: hoe bouwen onderwijs en bedrijfsleven het biobased (kennis)netwerk in de grensregio verder uit. 

Meld je via https://forms.gle/EMZZrn6VWWNxMSW86 alvast aan en noteer 10 oktober in je agenda. Binnenkort ontvang je een uitnodiging met het volledige programma.
 
 
 
  Werkzaamheden A16 - N3 en DistriPark Dordrecht weten?
Check de app Westelijke Dordtse Oever in Uitvoering.
 

De app staat nu online!

Met de app krijgen werknemers, bedrijven en bewoners op de Westelijke Dordtse Oever informatie over de werkzaamheden, omleidingen en de planning voor de aansluiting A16/N3 door Rijkswaterstaat en de aanleg van het nieuwe DistriPark Dordrecht door de gemeente.

Download de app uit de Google Play Store: t.co/xmvlaouPKz
Download de app uit de App Store: apple.co/2Xx8YeZ 
 
 
 
  Ontwikkelingen rond de renovatie van de Wantijbrug (N3, Dordrecht).
 

We hebben een brief ontvangen van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat met de volgende inhoud. “Met deze brief wil ik u informeren over de ontwikkelingen rond de renovatie van de Wantijbrug (N3, Dordrecht). De renovatie van de Wantijbrug is onderdeel van het programma Vervanging en Renovatie Hoofdwegen.

Bij de Wantijbrug worden de vallen (het beweegbare deel van de brug) en de installaties vervangen. Ten behoeve van het versterken dienen tijdelijk speciale constructies te worden aangebracht. De Wantijbrug is constructief onvoldoende sterk om deze speciale constructies samen met het (zware) vrachtverkeer dat van de brug gebruik maakt, te dragen. Tevens moet de constructie van de basculekelder worden versterkt vanwege de nieuwe zwaardere vallen. Tijdens de voorbereiding van de renovatie van de Wantijbrug heeft een ingenieursbureau onderzoek uitgevoerd naar de sterkte van de brug. De uitkomsten van dit onderzoek zijn als onderdeel van het contract aan de aannemer meegegeven. Bij de verdere uitwerkingen door de aannemer bleken de berekeningen van het ingenieursbureau niet afdoende. Dit heeft geleid tot gewijzigde aanpak van de aannemer met extra hinder voor het vrachtverkeer.

 
 
 
  Swim to Fight Cancer
 

Op zaterdag 31 augustus 2019 organiseert City Swim Dordrecht de vijfde editie van de succesvolle Swim to Fight Cancer Dordrecht. Zoals voorheen, een zwemtocht door de Dordtse havens voor het goede en erkende doel van kankerbestrijding.

Dit jaar rekent de organisatie weer op een deelname van 500 mensen, waaronder vele bedrijfsteams. De dag wordt weer een waar festijn, voor zwemmers en publiek. De ANBI-goedgekeurde organisatie van vrijwilligers heeft steun nodig:
 • sponsors, die helpen de kosten van het evenement te dekken;
 • in de vorm van deelnemers, individueel, vrienden- en businessteams.
Op de site www.swimtofightcancer/dordrecht.nl vindt u meer informatie.
De organisatie is blij met iedere hulp!

 
 
 
  Op weg naar aardgasvrij in de Drechtsteden
 

De Drechtstedengemeentes bereiden zich voor op een toekomst zonder aardgas. Een eerste onderzoek naar wat de alternatieven voor aardgas zijn in de Drechtsteden is afgerond. De resultaten van dit onderzoek staan in de Transitievisie Warmte. De gemeenteraden van de zeven Drechtstedengemeentes hebben een eerste versie van de Transitievisie Warmte vastgesteld. Daarmee zetten de Drechtsteden een belangrijke stap voorwaarts op weg naar aardgasvrij.

 
 
 
  Bedrijfsleven, onderwijs en overheid sluiten akkoord voor verbeteren arbeidsmarkt Zuid-Holland
 

Zuid-Holland kampt met de grootste arbeidstekorten van Nederland. Op 24 juni tekenden 66 partijen uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid daarom het Human Capital Akkoord Zuid-Holland. Samen committeren deze partijen zich aan harde doelstellingen omtrent (om)scholing van personeel, het aan het werk helpen van niet-werkenden en het aantrekken van internationaal talent. Met het Human Capital Akkoord wil Zuid-Holland nationaal en internationaal concurrerend worden dankzij een arbeidsmarkt die het talent van werkenden optimaal benut.

 
 
 
  ‘Benut voorsprong en maak Nederland koploper groene waterstof’
 

‘Laten we het klimaatdebat niet concentreren op de postzegel die Nederland heet, maar inspelen op de enige echte wereldmarkt voor duurzame energie die gaat ontstaan, namelijk groene waterstof.’ Dat stelt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer in de aanloop naar het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer over klimaat dat vorige week plaatsvond.

De Boer voelt zich gesterkt in zijn pleidooi door het onderzoeksrapport ‘The Dutch Hydrogen Economy in 2050’. Het onderzoek werd uitgevoerd door de New Energy Coalition. Het concentreert zich op de effecten van de introductie van groene waterstof in het energiesysteem gebaseerd op drie groeiscenario’s.

Kosten waterstof uiteindelijk dicht bij fossiel

Uit het onderzoek blijkt dat alleen al binnen Nederland goede mogelijkheden zijn om de waterstofsector tot ontwikkeling te brengen. De kosten van groene waterstof zullen in eerste instantie hoger zijn, zo blijkt uit het rapport. Maar doordat de kosten voor fossiele energie door heffingen en andere maatregelen stijgen, komt dit uiteindelijk dicht bij elkaar’, zo verwachten de opstellers. Het benutten van ons eigen aardgassysteem voor transport van waterstof geeft bovendien een belangrijke voorsprong. ‘Daar moeten we terdege rekening mee houden in de Nederlandse haast om van het aardgas af te komen’, aldus De Boer.
 
 
 
  Computable nomineert V-ID Blockchain Validatie voor Innovation Award
 

ICT vakblad Computable heeft V-ID (Zwijndrecht) genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Digitale Innovaties. De jury is onder de indruk van V-ID’s project Rembrandt on Chain, waarbij er voor het eerst een werk van Rembrandt is beveiligd met blockchain techniek. Dit als voorbeeld van een van de manieren om authenticiteit te beschermen met V-ID’s validatie platform. V-ID is genomineerd samen met negen andere projecten, waaronder samenwerkingen met Cisco, Amazon Web Services, IBM, KLM en Atos. De Winnaar wordt op 29 Oktober bekendgemaakt. Het publiek kan vanaf 4 juli stemmen.

 
 
 
  WD Agenda  
 
  18 september 2019 Bijeenkomst ondernemersverenigingen Drechtsteden in Spektakel
  3 oktober 2019 Inspiratiedag
 
 
  Contact  
 
  WerkgeversDrechtsteden  
 
  Bezoekadres:
Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KJ Dordrecht
Postadres:
Werkgevers Drechtsteden
Postbus 931
3300 AX Dordrecht
 
 
  Secretariaat:
Barbara Keuzenkamp
Wieske Welbedacht
Telefoon 078-6390033
E-mail: secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  Reageren | Afmelden