Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Nieuwsflits - 25-07-2019

 
Wordt de nieuwsbrief niet duidelijk getoond, Klik dan hier
 
  Inhoud nieuwsflits 25 juli 2019  
 
 
  Wie is de vierde spreker tijdens de Inspiratiedag?
 

De derde spreker die voor ons op 3 oktober gaat spreken, is inmiddels geraden.

De quotes die ik u gaf waren:
 • Als ik de naam en het beroep van de man als een cryptogram zou weergeven zou ik hem aanduiden als een boomchirurg.
 • Mensen komen vanuit de hele wereld naar hem toe omdat hij zich op een heel specifiek onderdeel van de wetenschap toelegt.
 • Om geld in te zamelen om noodzakelijk onderzoek te kunnen verrichten heeft hij een stichting opgericht waaraan hij zijn voornaam heeft verbonden. Daarvoor is inmiddels bijna 8 miljoen opgehaald.
 • Als je bij hem een afspraak hebt, heb je meestal geen goed nieuws ontvangen.
 • Teneinde wat ontspanning te kunnen hebben naast zijn emotioneel enorm zware baan stelt hij zijn diensten beschikbaar aan een landelijk zeer bekende voetbalclub.
Deze spreker was moeilijker te raden. Ik had slechts 14 inzendingen. In verhouding tot de vorige sprekers was dit mager. Rob Heijkoop van Heijkoop Trading heeft het geraden en krijgt op de Inspiratiedag een mooi cadeau overhandigt. De omschrijvingen hadden betrekking op Prof. dr. Casper van Eijck, hoogleraar en oncoloog aan et Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Tevens is hij clubarts van Feijenoord.Ik hoop voor de vierde spreker meer inzendingen te mogen ontvangen alhoewel ik deze persoon zelf ook lastiger te raden vindt. Ik zal dit keer de aanduidingen wat makkelijker maken.

 • Dit toptalent heeft zijn sporen verdient in de sportwereld en is woonachtig in de regio Drechtsteden.
 • Hij is met zijn team Europees kampioen geworden op 8 juli jl. door met 65-52 in Rotterdam van Groot-Brittannië te winnen. Het team is ook regerend wereldkampioen.
 • Hij is groots in daden maar klein van postuur.
 • Bij hem gaat altijd alles op rolletjes.
 • De bal is een belangrijk onderdeel in zijn sport
 • Een wedstrijd bestaat uit vier periodes van 10 minuten
 • Hij is altijd omgeven door vrouwen maximaal 12, minimaal 5.

Grote kans dat er bij u een lampje gaat branden als u deze aanduidingen leest. Wie is dit toptalent? We ontvangen uw inzending graag op wd@werkgeversdrechtsteden.nl. Voor de winnaar ligt er een prachtig cadeau klaar. De winnaar wordt in de volgende nieuwsflits aan u bekend gemaakt waarbij we tevens het toptalent nader aan u voorstellen.

Om deze mooie dag vol met toptalenten te kunnen realiseren, heb ik nog een aantal van onze top WD talenten nodig die mij willen helpen om de sponsoring voor deze dag rond te maken. Misschien wilt u wel uw naam verbinden aan één van de sprekers die dan persoonlijk door u geïntroduceerd mag worden tijdens de inspiratiedag.
 
 
 
  Schroevendok keert terug naar Wolwevershaven
 

De restauratie van de Straatman scheepslift, ofwel het 'schroevendok', is klaar. Woensdagmiddag keerde het fotogenieke rijksmonument terug naar zijn vertrouwde plek in de Wolwevershaven. Dat is veel eerder dan verwacht.

Het schroevendok werd op een ponton over water vervoerd vanaf de Ribowa werf aan de Westergoot,  waar de restauratie grotendeels plaatsvond. Zoals de scheepslift vertrok, zo keert hij ook weer terug.

 
 
 
  Development Guide
 

Jacob Klink en Wico van Helden namen donderdag 18 juli de eerste Development Guide in ontvangst namens Werkgevers Drechtsteden. Hierin wordt een overzicht gegeven van initiatieven die uitvoering geven aan de #Groeiagenda 2030 van de Drechtsteden. Wonen, Werken, Beleven en Innoveren zijn de belangrijkste thema’s.

De Development Guide is een levend document. Wilt u een A4 toevoegen, aanpassen, of een gedrukte versie ontvangen? Mail heugten@edbdrechtcities.nl. Of download via onze website: https://lnkd.in/gr-BUZV
 
 
 
  17 oktober eerste Dordtse Kil Businessdag
 

Een beursvloer van lokale ondernemers, gemeente en betrokkenen, een interessant programma en een gezellige informele netwerkborrel als afsluiting; dat is de Dordtse Kil BusinessDag. Het evenement vindt plaats op 17 oktober van 15.00 – 20.00 uur in het Postillion Hotel Dordrecht en is gratis toegankelijk voor bezoekers.

 
 
 
  Uitnodiging Innovatietafels Hoger Onderwijs
 

Zorgen dat meer jongeren én werkenden in de Drechtsteden hoger onderwijs kunnen volgen zodat ze, ook na hun studie, in de regio blijven om bij te dragen aan economische en maatschappelijke welvaart. Met die doelstelling in gedachten is begin dit jaar het Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden (PHOD) opgestart. Dit is een samenwerking tussen de Gemeente Dordrecht en alle onderwijsinstellingen die iets met Hoger Onderwijs in Dordrecht doen: Hogeschool Rotterdam, Inholland, Avans Hogeschool, Christelijke Hogeschool Ede, Da Vinci College en HBO Drechtsteden. Deze coalitie heeft als doel om een stevig aanbod aan hoger onderwijs te vestigen in de Drechtsteden.
 
Daarbij gaat het om tweejarige opleidingstrajecten, de zogeheten Associate degree-opleidingen (een nieuwe, erkende opleidingssoort op internationaal niveau 5, tussen mbo-4- en bachelor niveau 6 in), en om innovatieve stage- en afstudeertrajecten in de Drechtsteden voor studenten die bij één van de aangesloten hogescholen een bacheloropleiding volgen. Het is de bedoeling dit onderwijs niet alleen in nauwe samenspraak met het werkveld in de Drechtsteden te ontwikkelen, maar ook om (delen van) het onderwijs samen met de beroepspraktijk te ontwikkelen en te verzorgen. 
 
Voor diverse sectoren organiseert Hoger Onderwijs Drechtsteden, met medewerking van Werkgevers Drechtsteden en de Economic Development Board Drechtsteden innovatietafels om te spreken over de ontwikkelingen binnen de betreffende sector. Aan bod komen: de verwachtingen voor de toekomst ten aanzien van de ontwikkeling van de beroepen en de concrete behoefte van de sector aan hoger opgeleiden. Vervolgens praten we graag met u door over de wijze waarop hoger onderwijsinstellingen, bedrijven en publieke instellingen gezamenlijk invulling kunnen geven aan een vernieuwend onderwijs en aan thema’s die zich lenen voor gezamenlijke ontwikkeling. Graag vernemen we van u of u deel wilt nemen aan de innovatietafel of wie u, ter vervanging indien u verhinderd bent, vanuit uw organisatie zou willen laten deelnemen.

De innovatietafel onderwijs zal plaatsvinden op maandag 7 oktober 17.00/19.00 uur te Dordrecht.

De innovatietafel maak- en service industrie zal plaatsvinden op maandag 14 oktober 17.00/19.00 uur te Dordrecht.

De innovatietafel logistiek zal plaatsvinden op donderdag 17 oktober 17.00/19.00 uur te Dordrecht.

De innovatietafel zakelijke dienstverlening zal plaatsvinden op maandag 28 oktober 17.00/19.00 uur te Dordrecht.

De innovatietafel techniek & bouw zal plaatsvinden op donderdag 31 oktober 17.00/19.00 uur te Dordrecht.

 

Zet u deze datum vast in uw agenda. Wij ontvangen graag uw aanmelding via nadine.kwakernaak@hogeronderwijsdrechtsteden.nl. Ter voorbereiding zullen we u vooraf nadere informatie toesturen.
 
Voor meer informatie: www.hogeronderwijsdrechtsteden.nl of bekijk de bijgesloten position paper.

 
 
 
  Carlo Post nieuwe directeur en regiosecretaris van regio Drechtsteden
 

Carlo Post wordt per 1 oktober 2019 algemeen directeur en regiosecretaris van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD). Post wordt eerste adviseur van het Drechtstedenbestuur, stuurt de organisaties binnen de GRD aan en krijgt een belangrijke rol in de externe betrekkingen en lobby voor de regio Drechtsteden.

Carlo Post volgt Paul van den Wijngaart op die deze functie de afgelopen 1,5 jaar tijdelijk heeft vervuld na het vertrek van Marcel van Bijnen. Van Bijnen werd provinciesecretaris in Brabant.

Post is geen onbekende in de regio. Op dit moment is hij directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

De Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden voert een aantal belangrijke overgedragen taken uit voor de gezamenlijke gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. De directeur/regiosecretaris vormt de schakel tussen het Drechtstedenbestuur, de regionale ambtelijke organisatie en de 7 gemeenten. De regionale ambtelijke organisatie bestaat uit verschillende onderdelen: Sociale Dienst, Gemeentebelastingen en basisinformatie, Onderzoekscentrum, Ingenieursbureau, Servicecentrum en Bureau Drechtsteden.

 

 
 
 
  Subsidie voor Sterk Techniekonderwijs
 

Het kabinet investeert de komende drie jaar 100 miljoen euro om het tekort aan technisch geschoold personeel terug te dringen en de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt te verbeteren. Ook de Noordelijke Drechtsteden, bestaande uit het Loket, DevelsteinCollege, Griendencollege, CSG De Lage Waard, Walburg College en Willem de Zwijger College ontvingen subsidie met hun regioplan en samenwerkingsovereenkomst met mbo Da Vinci College, werkgevers Drechtsteden en lokale overheden.

Met de activiteiten willen de scholen jongeren werven voor de technische vmbo-profielen. Ook willen zij innovatief techniekonderwijs ontwikkelen, zorgen voor professionalisering van de docenten en gebruikmaken van elkaars faciliteiten.

Zo wordt er een gezamenlijk leerloopbaan-portaal ontwikkeld, geïnvesteerd in praktijkvoorzieningen en nieuwe apparatuur die beter aansluit op het bedrijfsleven. Er komt een matchroom voor onderwijs en bedrijfsleven en de techniekspelen voor het basisonderwijs worden verder uitgediept, net als de bedrijfsbezoeken voor vmbo-leerlingen. Ook wordt het curriculum uitgebreid met innovatieve vakken als duurzame energie of bouwkundig onderhoud die naadloos aansluiten op het mbo en bedrijfsleven én gaan docenten zelf weer de schoolbanken in of op stage op weg naar de ‘hybride’ docent.

Van de 78 regio’s die een plan hebben ingediend, ontvangen 45 regio’s, waaronder Noordelijke Drechtsteden, in totaal ruim 231 miljoen euro. Dit komt neer op bijna 16.000 euro per leerling.
 
 
 
  Fijne zomervakantie
 

Het secretariaat van de WD wenst u een fijne zomervakantie toe. Geniet van de vrije tijd om de accu weer op te laden en dadelijk weer uitgerust aan de gang te gaan. Graag ontvangen we u na de vakantie weer bij onze bijeenkomsten, innovatietafels, ondernemerstafels en uiteraard de Inspiratiedag op 3 oktober.
 
 
 
  WD Agenda  
 
  18 september 2019 Bijeenkomst ondernemersverenigingen Drechtsteden in Spektakel
  3 oktober 2019 Inspiratiedag
 
 
  Contact  
 
  WerkgeversDrechtsteden  
 
  Bezoekadres:
Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KJ Dordrecht
Postadres:
Werkgevers Drechtsteden
Postbus 931
3300 AX Dordrecht
 
 
  Secretariaat:
Barbara Keuzenkamp
Wieske Welbedacht
Telefoon 078-6390033
E-mail: secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  Reageren | Afmelden