Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Nieuwsflits - 28-07-2019

 
Wordt de nieuwsbrief niet duidelijk getoond, Klik dan hier
 
  Inhoud nieuwsflits 28 augustus 2019  
 
 
  Wie is de zesde spreker voor de Inspiratiedag?
 

De vierde spreker die voor ons op 3 oktober gaat spreken, is inmiddels geraden.
De quotes die ik u gaf waren:

 • Hij is met zijn team Europees kampioen geworden op 8 juli jl. door met 65-52 in Rotterdam van Groot-Brittannië te winnen. Het team is ook regerend wereldkampioen.
 • Hij is groots in daden maar klein van postuur.
 • Bij hem gaat altijd alles op rolletjes.
 • De bal is een belangrijk onderdeel in zijn sport
 • Een wedstrijd bestaat uit vier periodes van 10 minuten
 • Hij is altijd omgeven door vrouwen maximaal 12, minimaal 5.
Deze spreker was kennelijk makkelijk te raden. Ik had 35 inzendingen. Jeroen over de Vest van Engie Services West Industrie heeft het geraden en krijgt op de Inspiratiedag een mooi cadeau overhandigd. De omschrijvingen hadden betrekking op Gert Jan van der Linden, bondscoach van de Nederlandse rolstoelbasketbaldames en adviseur bij de heren.

Hiermee komen we bij de vijfde spreker voor deze dag. Deze ga ik echter niet aan u voorleggen omdat dit de CEO is van het bedrijf waar we te gast zijn dus dat blijft nog even geheim.
Daarmee komen we aan bij het laatste optreden voor de Inspiratiedag.

Ik geef u de volgende quotes:
 • Dit optreden betreft niet één maar drie personen;
 • We kennen hen pas vanaf 2014;
 • Ze hebben ons land vocaal vertegenwoordigd;
 • Hun woonplaats ligt in de regio Drechtsteden;
 • Ze zijn winnaar geweest van een heel populair televisieprogramma dat meestal op vrijdagavond werd uitgezonden.
Grote kans dat er bij u een lampje gaat branden als u deze aanduidingen leest. Wie zijn deze toptalent? We ontvangen uw inzending graag op wd@werkgeversdrechtsteden.nl. Voor de winnaar ligt er een prachtig cadeau klaar. De winnaar wordt in de volgende nieuwsflits aan u bekend gemaakt waarbij we tevens het toptalent nader aan u voorstellen.

Om deze mooie dag vol met toptalenten te kunnen realiseren, heb ik nog een aantal van onze top WD talenten nodig die mij willen helpen om de sponsoring voor deze dag rond te maken. Misschien wilt u wel uw naam verbinden aan één van de sprekers die dan persoonlijk door u geïntroduceerd mag worden tijdens de inspiratiedag.
 
 
 
  In de ban van de Drechtsteden, de nieuwe wereldorde!
 

Evenals in de voorgaande jaren zal er ook dit jaar weer een bijeenkomst worden georganiseerd door de samenwerkende ondernemersverenigingen in de Drechtsteden en het Drechtstedenbestuur.

Het thema van dit jaar luidt: “In de ban van de Drechtsteden, de nieuwe wereldorde!”

Deze bijeenkomst staat gepland op 18 september 2019, ditmaal in locatie Spektakel te Zwijndrecht.

Onze hoofdgast is Prof. Dr. Rob de Wijk, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden, oprichter van het The Hague Centre for Strategic Studies en als analist regelmatig op televisie. Rob de Wijk heeft recent een boek gepubliceerd met als titel De Nieuwe Wereldorde (of hoe China sluipenderwijs de macht overneemt). Hij zal u meenemen in de achtergronden, die een rol spelen in het huidige mondiale machtsspel en waarvan de gevolgen ook in het bedrijfsleven in Drechtsteden zullen doordringen.

Het belooft een inspirerende avond te worden die u niet wilt missen. Want naast het boeiende programma is het contact met uw collega-ondernemers uit de Drechtsteden ieder jaar weer een mooi moment!

Meld u aan via www.federatieov.nl

 
 
 
  Ten Holter Noordam advocaten: samen verder op één locatie
 

Ten Holter Noordam advocaten heeft besloten om de activiteiten van de vestiging in Dordrecht vanaf 7 oktober onder te brengen in het kantoor van Rotterdam. Meer synergie en efficiency, betere afstemming en samenwerking en kortere lijnen zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor een fysieke samenvoeging van de kantoren Dordrecht en Rotterdam. Na de samenvoeging werken alle advocaten samen onder één dak in een prachtig pand aan de Veerhaven in Rotterdam.


Wat betekent dit voor u?
Ons advocatenkantoor blijft één kantoor, geworteld in de regio’s Rotterdam en Drechtsteden. De fysieke samenvoeging verandert daar niets aan.

Ons adres per 7 oktober 2019 is: Veerhaven 17
3016 CJ Rotterdam

T: +31 (0)88 234 45 00
info@thna.nl
www.thna.nl
 
 
 
  Bijna €1000 subsidie per werknemer voor persoonlijke ontwikkeling
 

Relatief weinig werknemers halen werkend hun pensioen. Lichamelijke klachten, burnout en werkloosheid (door het vervallen van functies als gevolg van bijvoorbeeld digitalisering) komen vaak voor. Wil je binnen je organisatie met deze uitdagingen aan de slag? Weet dan dat er subsidie is voor persoonlijke ontwikkelingstrajecten én managementtraining.

Vermoed je dat je organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie, neem dan contact op met Sabine de Grauw (s.degrauw@imcosa.nl). Zij helpt je om deze en andere subsidies op tijd in beeld te krijgen en te benutten.
 
 
 
  Kwart bedrijven ervaart personeelstekort
 

© Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

Nog steeds ervaart een kwart van de bedrijven belemmeringen bij het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten door een tekort aan arbeidskrachten. Aan het begin van het derde kwartaal van 2019 maken ondernemers in de zakelijke dienstverlening hier het meest melding van. Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van ondernemend Nederland, is licht gedaald naar 10,6.

Ondanks deze daling is het sentiment onder ondernemers positief. Dit melden het CBS, KVK, het Economisch Instituut voor de Bouw, MKB-Nederland en VNO-NCW op basis van de Conjunctuurenquête Nederland.

 
 
 
  Verhoging AOW niet verstandig
 

foto: Pixabay

MKB-Nederland en VNO-NCW zien niets in het voorstel van de FNV om de AOW te verhogen om daarmee de koopkracht van gepensioneerden op peil te houden. Volgens de ondernemersorganisaties moeten de verlagingen van de pensioenen bij sommige pensioenfondsen niet met algemene maatregelen worden gecompenseerd.

 
 
 
  Bijna net zoveel vacatures als werklozen
 

In het tweede kwartaal van 2019 nam het aantal openstaande vacatures met 6 duizend toe tot 284 duizend. Het aantal werklozen daalde met 11 duizend naar 305 duizend. Hierdoor is de spanning op de arbeidsmarkt opgelopen naar een nieuw hoogtepunt: gemiddeld 93 vacatures per 100 werklozen. In het eerste kwartaal waren dat nog 88 vacatures per 100 werklozen. Ook het aantal banen is verder gestegen in het tweede kwartaal. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de arbeidsmarkt.


Aantal vacatures blijft toenemen
Eind juni 2019 was het aantal openstaande vacatures opgelopen tot een nieuwe recordstand van 284 duizend. Dat is een toename van 6 duizend vergeleken met een kwartaal eerder. Al zes jaar lang neemt het aantal openstaande vacatures elk kwartaal toe. Er zijn nu ruim driemaal zo veel vacatures als op het dieptepunt in 2013. 

 
 
 
  Renovatie Wantijbrug (N3) uitgesteld
 

foto: Pixabay

Rijkswaterstaat stelt de werkzaamheden voor de renovatie van de Wantijbrug uit. Daarmee vervalt het besluit om vanaf vandaag tot maandag 28 oktober geen vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton over de brug toe te laten. Het tijdelijk niet toelaten van vrachtwagens op de brug heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van de regio. Rijkswaterstaat neemt daarom meer tijd om samen met de betrokken gemeenten en veiligheidsregio naar de benodigde verkeersmaatregelen te kijken waarmee mogelijk de hinder kan worden beperkt. De renovatie van de brug wordt daardoor later gestart.

 
 
 
  Ingenieursbureau Klink beveiligd haar inspectierapporten voortaan met blockchain
 

Onze maatschappij digitaliseert in rap tempo. Naast de bekende voordelen, zoals kostenbesparingen en gebruiksgemak, bestaat er door digitalisatie ook een risico op fraude. Zo verschijnen er dagelijks berichten in het nieuws over fraude en manipulatie van digitale gegevens.


Als een van de slechts drie geaccrediteerde inspectiebureaus in haar vakgebied, houdt Ingenieursbureau Klink (IBK), gevestigd in Dordrecht, zich bezig met de keuring van kathodische bescherming, aarding en water bezinksels. Hieruit volgende inspectierapporten worden door IBK digitaal gepubliceerd in PDF-formaat. Ook PDF-bestanden zijn niet immuun voor digitale fraude. 

Gelukkig heeft daar het Zwijndrechtse bedrijf V-ID iets op gevonden. Met behulp van blockchaintechnieken heeft V-ID een manier ontwikkeld om de digitale vingerafdruk van een digitaal bestand te waarborgen in de blockchain. Zodra dit is gedaan, kan iedere ontvanger van de PDF binnen 5 seconden via ieder apparaat met een internet browser controleren of de inhoud van de PDF nog steeds hetzelfde is als toen het gepubliceerd werd door het ingenieursbureau. Mocht er iets aan de inhoud onrechtmatig zijn gewijzigd, dan is de digitale vingerafdruk ook gewijzigd en geeft dit een melding bij controle.

Door haar inspectierapporten met V-ID verifieerbaar te maken, kan IBK haar klanten de zekerheid bieden dat rapportages met haar naam er op altijd authentiek zijn. Deze beveiliging werkt zelfs door op kopieën van de PDF’s, alsook met een gewijzigde bestandsnaam.  

Als bijkomend voordeel laat ingenieursbureau Klink aan haar omgeving zien dat het bereid is om met slimme innovaties in de nieuwste technieken tot praktische oplossingen te komen.

Voor meer informatie over IBK bezoekt u http://www.ingenieursbureauklink.nl
Om meer te weten te komen over V-ID, bezoekt u https://about.v-id.org
 
 
 
  Investeringen nagenoeg even hoog als jaar eerder
 

© Hollandse Hoogte

In juni was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 0,1 procent groter dan in juni 2018, meldt het CBS. Dat is vooral te danken aan hogere investeringen in vliegtuigen, overig wegvervoer (o.a. vracht- en bestelwagens) en machines. In gebouwen en infrastructuur is echter minder geïnvesteerd dan een jaar eerder.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Juni heeft twee werkdagen minder dan juni 2018. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in augustus minder gunstig dan in juni.
 
 
 
  Omzet industrie opnieuw lager in tweede kwartaal 2019
 

Producenten in de industrie hebben in het tweede kwartaal van 2019 4,9 procent minder omgezet dan in het tweede kwartaal van 2018. Ook in het eerste kwartaal was de omzet van de industrie al lager dan een jaar eerder. Daarvoor was dat in meer dan twee jaar niet voorgekomen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. De omzet wordt vanaf het vierde kwartaal van 2018 gedrukt doordat bedrijfsactiviteiten vorig jaar zijn verplaatst van Nederland naar het buitenland.

In Nederland zetten producenten in het tweede kwartaal 1,0 procent minder om dan een jaar eerder. De buitenlandse omzet van industriële producenten lag 7,1 procent lager. De afzetprijzen in de industrie stegen voor het elfde kwartaal op rij, in het tweede kwartaal van 2019 met 1,9 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.
 
 
 
  Nieuw PostNL pakkettensorteercentrum in Dordrecht
 

PostNL heeft zijn vierentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik genomen. Vanuit dit nieuwe en duurzame pand van ruim 7.000 m2 aan de Zernikestraat in Dordrecht worden dagelijks gemiddeld zo’n 35.000 pakketten bezorgd.De locatie in Dordrecht biedt werkgelegenheid aan ongeveer 400 mensen in de regio en in nauwe samenwerking met de gemeente Dordrecht gaan hier zo’n 20 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Vanuit dit sorteercentrum worden pakketten bezorgd in de regio Dordrecht en Zwijndrecht.

 
 
 
  WD Agenda  
 
  18 september 2019 bijeenkomst-ondernemersverenigingen-drechtsteden-in-spektakel-18-9-2019
  3 oktober 2019 inspiratiedag
  14 november 2019 workshop-wat-is-effectief-netwerken
 
 
  Contact  
 
  WerkgeversDrechtsteden  
 
  Bezoekadres:
Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KJ Dordrecht
Postadres:
Werkgevers Drechtsteden
Postbus 931
3300 AX Dordrecht
 
 
  Secretariaat:
Barbara Keuzenkamp
Wieske Welbedacht
Telefoon 078-6390033
E-mail: secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl
 
 
  Reageren | Afmelden