Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

SPOEDBERICHT WD

 
     
     
  SPOEDBERICHT Werkgevers Drechtsteden  
  8 mei 2009  
 
Banen- en opleidingenbeurs, ja of nee???

Beste ondernemer, 

Niet lullen maar poetsen. We wachten niet tot de crisis voorbij is, maar anticiperen nu op de marktsituatie van 2010. Wie de talentvolle jeugd heeft, heeft de toekomst.

In een gezamenlijke aanpak van onderwijs, het Da Vinci College en het bedrijfsleven, de Werkgevers Drechtsteden, willen we op korte termijn een banen- en opleidingenbeurs organiseren. Het initiatief wordt van harte ondersteund door de gemeenten van de Drechtsteden.Op dit moment hebben veel jongeren nog niet het besef van de ernst van de situatie. Velen kiezen voor een deeltijdopleiding gecombineerd met werk terwijl de banen, waarschijnlijk, niet voorradig zijn. 

Daarnaast is een deel van de jongeren nog bezig met het maken van een keuze. De bezoekers van de website www.watdoejijnajeexamen.nl bevestigen dit beeld.

De drie O’s, Ondernemers, Onderwijs en Overheid, willen inzicht krijgen in de behoefte en bereidheid van bedrijven om deel te nemen aan een banen- en opleidingenbeurs, die gepland staat op woensdag 8 juli 2009, 15.00-20.00 uur op het Leerpark in Dordrecht. Deelname aan de beurs is gratis.

Doel: het koppelen van vacatures, dan wel stageplaatsen of leer- werkplaatsen, aan jongeren die nog niet over een werk- of stageplaats beschikken, of nog geen keuze hebben gemaakt.

Uiteraard heeft een dergelijke beurs alleen zin als er voldoende bedrijven/vacatures zijn.

Het Da Vinci College en Werkgevers Drechtsteden vragen u per omgaande te reageren op de volgende vragen op basis waarvan wij kunnen bepalen of we deze crashactie voortzetten.

1. Acht u een banen- en opleidingenbeurs op korte termijn zinvol ? JA / NEE

2. Heeft u stageplaatsen of leer-werkplaatsen in het komend jaar beschikbaar? JA /NEE

3. Heeft u vacatures voor deze doelgroep? JA / NEE

4. Hoeveel vacatures heeft u momenteel? Aantal……………

5. Opleidingsniveau van de vacatures?
 
……………………………………………………………………………

6. Wilt u op 8 juli een gratis stand bemensen? JA / NEE

Wilt u uiterlijk maandag 22 juni per mail de reacties op voorgaande punten doorgeven aan de secretaris van de WD, Barbara Keuzenkamp, secretaris@werkgeversdrechtsteden.nl onder vermelding van uw contactgegevens. Voor vragen is zij telefonisch bereikbaar, 078-6390033

Het is mogelijk dat u deze mail dubbel ontvangt omdat er geen tijd beschikbaar is de diverse mailbestanden te ontdubbelen. 

Teun Muller, Werkgevers Drechtsteden en Erik van Noordenne, Da Vinci College