Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Fly-over N3 ? A16 in gevaar door verkeerde berekeningen

 
     
     
  Nieuwsflits Werkgevers Drechtsteden  
  24 september 2009  
  Fly-over N3 – A16 in gevaar door verkeerde berekeningen, slappe bodem en hoge grondprijs

Een aantal van u heeft waarschijnlijk wel het artikel in het AD gelezen van afgelopen maandag over bovengenoemd onderwerp. Voor diegene die het gemist hebben volgt hieronder de strekking:

Verkeerde berekeningen, een projectontwikkelaar die te veel geld voor de grond vraagt en een te slappe bodem. Het zijn drie factoren die er wellicht toe zullen leiden dat de geplande start in 2010 van de bouw van een fly-over vanaf de N3 naar de A16 op losse schroeven staat. Als het echt tegen zit is de kans groot dat de bouw pas in het jaar 2012 kan beginnen of helemaal van de baan is.

De nieuwe fly-over is nodig om de files op de N3 en de A16 een halt toe te roepen. Ook zou deze verkeersvoorziening er toe moeten bijdragen het verkeer vanaf de westelijke industrieterreinen en de bereikbaarheid van de Dordtse Kil 3 en het toekomstige industrieterrein Kil 4 sneller te laten doorstromen en bereikbaarder te maken. Ondernemers klagen daar al jaren over. Het fly-over project hangt ook samen met de verbreding van de Mijlweg en een betere verkeersdoorstroming bij de westelijke afrit Dordrecht naar de Drechttunnel.

Aanleiding voor Paul Hendriks van de DOV en Teun Muller, WD om met een harde opstelling in de krant te reageren. De inhoud van het krantenartikel https://spheres.crowfile.com/wd/content/wd n3.pdf">treft u hier aan.

Tevens is een brief naar Ferdinand van den Oever, de Wethouder van Economische Zaken, gestuurd om opheldering te vragen over de ontstane situatie en hem duidelijk te maken dat dit voor ons volstrekt onaanvaardbaar is. De inhoud van deze brief kunt u eveneens lezen op onze website, lees meer.