Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Nieuwjaarsrede WD 2010 Nieuwsflits

 
   
     
  Nieuwsflits  
  13 januari 2009  
 
Geachte leden,


Het bestuur van de Werkgevers Drechtsteden wenst u alle goeds voor het komende jaar, zowel voor u persoonlijk, maar uiteraard ook in zakelijk opzicht.

Op maandag 11 januari jl. heeft de nieuwjaarsreceptie plaatsgevonden bij Den Besten Kerst- en Relatiegeschenken. Hieronder treft u de hoofdpunten uit de toespraak die voorzitter Teun Muller tijdens de bijeenkomst heeft gehouden.

• Samenwerken was het motto van het afgelopen jaar. Dit was niet alleen het thema tijdens de zeer geslaagde Industriedag, maar ook tijdens diverse overleggen. Denk bijvoorbeeld aan de langdurige samenwerking met de Kamer van Koophandel maar ook aan overlegsituaties met de bestuurders van onze regio, waaruit vele initiatieven zijn voortgekomen.

• We hebben ons sterk gemaakt voor het helpen creëren van stageplaatsen en het zo veel mogelijk bestrijden van de jeugdwerkloosheid.

• Wij hebben een aantal actiepunten opgesteld om met eenvoudige middelen de recessie te helpen bestrijden en onze bestuurders aangeboden. Helaas is er weinig meegedaan.

• Er zijn 10 speerpunten opgesteld om de Drechtsteden economie te versterken: Werk, Welzijn en Welvaart.

• Eén van de belangrijkste speerpunten is wel het ontwikkelen van een economische visie voor onze regio en het vervolgens uitvoeren hiervan, waarvoor enige daadkracht bij de bestuurders van de regio nog ontbreekt.

• Wij hebben ook het initiatief genomen te komen tot een mobiliteitsmanagement in onze regio. Begin februari zal tot ondertekening van een convenant overgegaan worden.

• In de laatste maand van het oude jaar hebben wij actief meegewerkt met de gemeente Papendrecht in verband met het samenstellen en presenteren van een bidboek om de nieuwe JSF fabriek in onze regio te krijgen.


Wat kunt u van ons in 2010 verwachten?

Lees verder...

Gisteren is er ook in AD De Dordtenaar aandacht besteed aan de Nieuwjaarspeech. Als u de speech van Teun gelezen of gehoord heeft, heeft u ongetwijfeld gemerkt dat er een foute interpretatie in de krant is opgenomen. Daarin wordt de indruk gewekt dat er teleurstelling leeft bij de WD omdat er geen bestuurlijke reactie zou zijn gekomen op het speerpuntenboekje. Dit is niet juist, er is een uitgebreide reactie door de Drechtsteden gegeven alleen op de recessie maatregelen hebben wij geen reactie mogen ontvangen.