Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Gezamenlijke bijeenkomst WD en VNO NCW West in Kunsthal

 
   
     
  Gezamenlijke bijeenkomst WD en VNO NCW West
in Kunsthal
 
  15 februari 2010  
 


Dinsdag 9 maart 2010, 19.30 uur – 22.30 uur
Locatie: Kunsthal, Westzeedijk 341 in Rotterdam

Thema: (Cultureel) ondernemen in tijden van crisis.
Elk succes begint met een goed idee.

 


Geachte heer/mevrouw,

De Kunsthal Rotterdam, VNO-NCW Rotterdam, Werkgevers Drechtsteden en VNO-NCW Delft hebben de krachten gebundeld voor een unieke bijeenkomst op dinsdag 9 maart in de Kunsthal waarbij kunst en ondernemen gekoppeld zijn.

Wij zijn er trots op dat de CEO van Smit Internationale, de heer Ben Vree gastspreker zal zijn op deze bijeenkomst. Ben Vree is sinds 2005 betrokken bij de Kunsthal als bestuurslid. Hij zal samen met de directeur van de Kunsthal, Emily Ansenk, het programma verzorgen.
 
                                      Emily Ansenk                                     Ben Vree

Ben Vree, (1954) is sinds 2002 CEO van Smit Internationale. Daarvoor was hij lid Raad van Bestuur Smit Internationale. Vanaf 1975 heeft hij verschillende functies gehad o.a. bij Furness en Vopak.

Emily Ansenk, directeur Kunsthal Rotterdam (sinds 1 september 2008), kunsthistorica, heeft gewerkt als senior conservator bij ING Collectie (1994-1995) en als directeur bij het Scheringa Museum voor Realisme (1996-2008).

Elk succes begint met een goed idee. Zowel in zaken als in de kunst.
Innovatie is de basis van vooruitgang in iedere onderneming. Een innovatief idee ontstaat als we onze core business even loslaten: onder de douche, op de fiets of in een netwerk waar creativiteit gekoppeld wordt aan ondernemen. De Kunsthal lanceert een nieuw laagdrempelig platform voor ondernemers: de Kunsthal Zaken Kring: dé plek om nieuwe ideeën op te doen in een inspirerende omgeving vol kunst en cultuur. De Kunsthal, gevestigd in het opvallende gebouw van Rem Koolhaas, is sinds haar oprichting in 1992 gespecialiseerd in cultureel ondernemen. De Kunsthal staat bekend om de eigenzinnige en laagdrempelige benadering van kunst en cultuur. Met meer dan 400 succesvolle tentoonstellingen als resultaat en gemiddeld 200.000 bezoekers per jaar waarvan 30% jonger dan 26.

Emily Ansenk: Hoe overleef je als cultureel ondernemer in tijden van economische crisis?
Tijdens de bijeenkomst op 9 maart gaat de Kunsthal Zaken Kring officieel van start. Met een introductie van Emily Ansenk over de positie van de Kunsthal in het Nederlandse museale landschap, de ambities en het plan van aanpak naar meer en meer structurele financiering.

Ben Vree: Koers houden bij storm: een hele kunst!
Vervolgens zal Ben Vree ingaan op de fusie met Boskalis. Op welke wijze heeft Smit Internationale geanticipeerd op de crisis en hoe denkt het bedrijf de komende periode te gaan inspelen op de veranderende situatie? Wat gebeurt er met de strategie? Hoe zit het met de investeringen die zijn gedaan? Hoe ervaart Ben Vree de fusie en de crisis zelf?

De verbinding tussen een typisch Rotterdams bedrijf en een culturele instelling biedt een boeiend en inspirerend programma. De Kunsthal biedt u na het vaste programma de mogelijkheid u aan te melden voor de Kunsthal Zaken Kring.

Het programma is als volgt:

19.30 uur – 20.00 uur 
Inloop met koffie en thee in het Kunsthalcafé 

20.00 uur – 20.05 uur 
Welkom door Con Schoenmakers, voorzitter VNO-NCW Rotterdam

20.05 uur – 20.20 uur 
Emily Ansenk, directeur Kunsthal Rotterdam over cultureel ondernemen in tijden van economische crisis en kick-off van de Kunsthal Zaken Kring 

20.20 uur – 20.50 uur 
Ben Vree, CEO Smit Internationale over de fusie Smit Internationale – Boskalis

20.50 uur – 21.00 uur 
Vragen en discussie

21.00 uur – 22.30 uur 
Mogelijkheid tot het bezoeken van de tentoonstelling Binnenste Buiten. Museum Boijmans van Beuningen op bezoek

21.00 uur – 22.30 uur 
Borrel in het Kunsthalcafé en mogelijkheid tot aanmelden voor de Kunsthal Zaken Kring 

22.30 uur Einde

Er is ruime parkeergelegenheid in de naastgelegen parkeergarage van het Erasmus MC.

http://www.werkgeversdrechtsteden.nl/_crowfile_/formulier.php?formtype=auto&bijeenkomst=Uitnodiging%20cultureel%20ondernemen&datum=9 maart 2010&formtitel=Aanmelding bijeenkomst cultureel ondernemen in tijden van crisis">Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier.