Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Reminder Uitnodiging Stedelijk Dalton Lyceum

 
     
     
  Reminder Uitnodiging Stedelijk Dalton Lyceum  
  13 april 2010  
 
Sinds januari 2009 is het VMBO van het Stedelijk Dalton Lyceum gehuisvest op het Leerpark. Het streven is om zich te gaan ontwikkelen tot een echt “Vakcollege”. Dat willen zij bereiken door de beroepsopleidingen en de daarbij behorende beroepshouding al vanaf leerjaar één centraal stellen. Ze willen de leerlingen al in een vroeg stadium interesseren voor Techniek, Zorg en Welzijn en Handel en Administratie.

Het Stedelijk Dalton Lyceum streeft naar een duurzame en gestructureerde relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven. Om het beroepsbeeld aan te scherpen zijn bedrijfsbezoeken en excursies in kleine groepjes nodig. Belangstelling van de leerlingen en de specifieke opleiding bepalen dan het soort bedrijfsbezoek. Om dit te kunnen realiseren is de vorming van een netwerk/kring van relevante bedrijven van belang.

Ons streven is om in samenwerking met de andere scholen op het Leerpark effectieve contacten op te bouwen tussen onderwijs en bedrijven, die voor het bedrijfsleven interessant zijn, omdat deze de toekomstige medewerkers opleveren.

Daartoe organiseren we op woensdag 21 april een bijeenkomst op het Stedelijk Dalton Lyceum, locatie Leerpark met als doel:
• Kennismaken met het voorbereidend beroepsonderwijs op het Leerpark dat aangeboden wordt door het Insula College en het Stedelijk Dalton Lyceum.
• Kennismaken met het Vakcollege van het Stedelijk Dalton Lyceum.
• In workshops kennismaken met hetgeen de leerlingen krijgen aangeboden en daaraan gekoppeld een stukje activiteit

Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:

15.30 uur tot 16.00 uur 
Inloop met koffie/thee in het restaurant.

16.00 uur 
Presentatie meerwaarde samenwerking bedrijfsleven en onderwijs gericht op het VMBO door Marian Luyten, locatie directeur.
Cor Dijkmans, projectleider van het vakcollege, zal met behulp van een good practise, toelichten wat de bedrijven van de school (het onderwijs) kunnen verwachten en wat de school van de bedrijven verwacht. 

16.30 uur
Start workshops: 
- Techniek
- Zorg&Welzijn
- Handel en Administratie

17.30 uur 
Aperitief

18.00 uur 
Buffet gemaakt door de leerlingen van de afdeling Horeca


De inhoud van de workshops die gegeven worden, luidt als volg:

Workshop Techniek/Lintstage
Binnen de sector Techniek is in overleg met ouders, docenten en leerlingen het idee van een Lintstage bedacht en een plan ontwikkeld. Wilt u meer weten over dit plan? Kom dan naar de workshop Lintstage waar de HOE vragen beantwoord worden en u zelf aansluitend actief aan de slag gaat.

Workshop Zorg en Welzijn:
Nodigen u uit voor een workshop handverzorging. U zult merken hoe u in een korte tijd goedverzorgde handen krijgt. Eventueel kunt u een eenvoudige hand en onderarm massage laten doen.

Workshop Handel en Administratie
Leerlingen tussen de 12 en 18 jaar leven in een wereld die volwassenen misschien vergeten zijn of ergens ver weggestopt hebben. Wat doen wij met de bedrijvigheid, de ideeën, de fantasierijke opvattingen en de energieke houding van deze jonge mensen?

In een economie waar we een toenemende behoefte hebben aan innovatie en ons steeds meer moeten onderscheiden van de concurrentie, is het een verplichting om ons te buigen over de wijze waarop wij het onderwijs inrichten. Hier ligt een rol voor zowel de scholen, als het bedrijfsleven weggelegd. Toelichting op deze rol en de ervaringen van jongeren met het ondernemen wordt gezamenlijk in beeld gebracht.

Na afloop van de workshops kunt u genieten van een drankje en een buffet, dat is klaargemaakt door de leerlingen van de afdeling Horeca.

Meld u hier aan!
Meld bij de aanmelding tevens welke workshop u wilt bijwonen.

Met vriendelijke groet,

Barbara Keuzenkamp