Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Reminder: Op de stoel van de rechter

 
     
     
  Reminder: Op de stoel van de rechter  
  11 mei 2010  
 
Op 20 mei aanstaande organiseert Werkgevers Drechtsteden samen met Ten Holter Advocaten de bijeenkomst “Op de stoel van de rechter”.

Wij hebben allemaal onze eigen opvattingen over ons strafrechtsysteem en de strafmaat die bij verschillende delicten wordt toegepast. Maar hoe voelt dit nu als je het zelf moet doen? Tijdens deze bijeenkomst krijgt u de kans om, door deel te nemen aan het spel “Op de stoel van de rechter”, meer inzicht te krijgen in ons (straf-)rechtssysteem en te ervaren hoe de oordeelsvorming tot stand komt. Het interactieve spel heeft veel weg van het bekende tv-programma “16 Miljoen rechters”, dat Astrid Joosten presenteerde.

De presentatie is nu in handen van Marcel Smit van Ten Holter Advocaten, deken van de Orde van Advocaten in de regio Dordrecht. Samen met een officier van justitie en een rechter zullen drie strafzaken over actuele maatschappelijke onderwerpen aan u worden voorgelegd. Beetje bij beetje wordt de tip van de sluier van de zaak opgelicht. Het publiek wordt op diverse momenten gevraagd haar mening te geven over de zaak door middel van “eens” en “oneens” bordjes. De rechter zal uiteindelijk recht spreken en een onderbouwing van de zaak geven.

Een kijkje in de keuken van het Nederlands strafrecht!

Locatie: Leonardo Zaal Arco Baleno, Da Vinci College op het Leerpark

Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:

16.00 uur Ontvangst met koffie en thee
16.15 uur Op de stoel van de rechter
17.15 uur Borrel in het Grand Café

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet!
Tot ziens op 20 mei.

Download hier het aanmeldingsformulier