Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

WD Nieuwsflits 28-05-2010

 
     
     
  Nieuwsflits  
  28 mei 2010  
 
Fokker kiest Papendrecht als nieuwe locatie JSF assemblagefabriek

Fokker Aerostructures gaat bij de bestaande vestiging in Papendrecht een nieuwe fabriek bouwen om daar de JSF assemblagefabriek te huisvesten. Dat is de uitkomst van het bidbookproces dat de bouwer van vliegtuigonderdelen in november van vorig jaar is begonnen.

Fokker Aerostructures had vier gemeenten uitgenodigd hun beste ideeën en voorstellen ten aanzien van de locatie en huisvesting van deze fabriek te presenteren. Papendrecht komt als winnaar uit de bus, omdat de gemeente wist te verrassen met zeer pragmatische oplossingen voor de vraagstukken waarmee Fokker in het JSF project wordt geconfronteerd. De voorstellen van de gemeente bieden goede mogelijkheden om de nieuwe fabriek in de bestaande infrastructuur in te passen, terwijl tegelijkertijd de bedrijfsmatige risico's worden verkleind. 

De WD heeft een uitgebreide adhesiebrief bij het bidboek opgesteld. De Gemeente Papendrecht heeft onze medewerking en steun in deze bijzonder op prijs gesteld.


Werkgeversinitiatief REGIONAAL OPLEIDINGSBEDRIJF
van start!


Vorig jaar is ons bestuur uitgedaagd ideeën aan te leveren die op een innovatieve manier oplossingen zouden bieden voor de bestrijding van Jeugdwerkloosheid!

Uiteindelijk heeft dit geleid tot initiatieven in het kader van Communicatie. www.drego.nl is daar een uitstekend voorbeeld van én het RE-OP, de populaire afkorting van het Regionaal Opleidingsbedrijf! Een opleidingsbedrijf een beetje op de leest geschoeid van SSPB, Schilder^sCool (het vroegere SPOS) én Metalent. De laatste is het Opleidingsbedrijf gelieerd aan Deltametaal, een initiatief mede ook geïnitieerd in het kader van het regionaal Plan Jeugdwerkloosheid.

De activiteiten zijn inmiddels ondergebracht in een Stichting genaamd EDUKADO

In de Stichting zijn werkgevers, werknemers en het ROC vertegenwoordigd!
Contactpersoon is Frans van Weert, telefoon: 06-17389338

Lees meer

 
WD ondersteunt ondernemers Dordtse Kil III bij verkeersveiligheid en doorstroming bedrijventerrein.

Recentelijk werd de WD benaderd door ondernemers van Dordtse Kil III waarin zij ondersteuning vroegen in hun beroep op Ferdinand van den Oever voor de realisering van een rotonde op Dordtse Kil III. Zij ervaren dagelijkse de gevaarlijke verkeerssituatie en zien de ongevallen gebeuren. In het kader van verkeersveiligheid zijn oplossingen met spoed geboden. Teun Muller is hierover met Ferdinand in gesprek gegaan en gisteren heeft al een gesprek plaatsgevonden waarbij Anton Reppel als deskundig bestuurslid aanwezig was. Hieronder treft u de uitkomsten van het gesprek aan. 

Lees meer


Pas op voor malafide praktijken

Gisteren werd ik gebeld door iemand van de nationale bedrijvenwijzer die mij vroeg of ik de vermelding van de WD met een jaar wilde verlengen. Volgens deze meneer had ik daar vorig jaar telefonisch toestemming voor gegeven. Toen ik dat ontkende en aangaf deze bandopname dan wel te willen horen, werd mij verstaan gegeven dat dit kan na overmaking van €80,-. Hij wilde mij na een flink oplopend gesprek tegemoet komen door een fax te sturen waarin ik aan kon geven dat ik er na de looptijd vanaf wilde. Toen de fax binnenkwam bleek dat de looptijd was tot mei volgend jaar a raison van €150,- per maand. 

Na het nodige gegoogle en gebel blijkt het een volstrekt malafide organisatie te zijn die momenteel veel in deze regio opereert. Ze veranderen om het half jaar van naam en zijn bij radar bekend onder nationale bedrijvenwijzer.com. Teken niets en retourneer geen fax. Ze zijn erg vasthoudend in hun benadering en dreigen met rechtszaken, curator en dergelijke. Ik heb gisteren direct de Kamer van Koophandel geïnformeerd en adviseer u ook het signaal neer te leggen bij de persoon of afdeling die hier binnen uw bedrijf mee te maken krijgt. 

Barbara Keuzenkamp
Secretariaat Werkgevers Drechtsteden