Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Proeftuin Maritieme Innovatie Experience

 
     
     
  Proeftuin Maritieme Innovatie Experience  
  4 februari 2011  
 
Verbeteren van concurrentiepositie door versterking innovatievermogen
U heeft een idee maar weet niet hoe u verder moet, u wilt innoveren maar u heeft geen capaciteit, u wilt uitbreiden maar waar haalt u de mensen vandaan? Werkgeversvereniging Drechtsteden nodigt u graag uit om op 10 februari de vele mogelijkheden van de Proeftuin Maritieme Innovatie te ontdekken. Tijdens de Proeftuin Maritieme Innovatie Experience ontmoet u naast andere bedrijven, jong toptalent van verschillende onderwijsinstellingen uit de regio Drechtsteden.
Het bedrijfsleven wordt tijdens de PMI Experience in de gelegenheid gesteld innovatie cases te presenteren. Studenten worden ieder vanuit de eigen studierichting, uitgedaagd hierin mee te denken. De PMI Experience staat onder leiding van Tineke Verburg die de nodige interactie garandeert.
Bekijk hier de aankondiging.

Programma
Tijdens de PMI Experience wordt de officiële Proeftuin Maritieme Innovatie website gelanceerd door een burgemeester van één van de Drechtsteden. Het nut en de noodzaak van maritieme innovaties wordt daarnaast onder de loep genomen door Niko Wijnolst – voorzitter Nederland Maritiem Land. Drie innovatie koplopers presenteren vervolgens hun visie en werkwijze waarop wordt ingehaakt door de dagvoorzitter aan de hand van een aantal boeiende vragen.
Één van de belangrijkste onderdelen van de PMI Experience is het Speeddaten tussen ondernemers en studenten. Een unieke kans om uw toekomstige jonge toptalenten te ontmoeten! Parallel aan het Speeddaten loopt een alternatief programma waarbij de 3 thema’s die door de Proeftuin Maritieme Innovatie zijn benoemd, duurzaamheid, logistiek & bedrijfsvoering, worden bediscussieerd.
https://spheres.crowfile.com/wd/content/Programma PMI experience-3.pdf">Klik hier voor het complete programma.

Voor wie
Het evenement wordt georganiseerd voor het bedrijfsleven uit de regio Drechtsteden, voor studenten van de vier gelieerde onderwijsinstellingen, maritieme toeleveranciers, werven, rederijen, binnenvaartschippers, kennisinstellingen. Kortom, maritiem gelieerde organisaties die met behulp van innovatie hun concurrentiepositie willen verbeteren.

Tijden en locatie
De PMI Experience vindt plaats op donderdag 10 februari 2011.

 
Aanvangstijd is 13.30 uur, waarna omstreeks 17.30 uur wordt geëindigd met een netwerkgelegenheid.

Inschrijven
Er zijn geen deelnamekosten aan de PMI Experience verbonden. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 7 februari 2010 via deze website. Na aanmelding ontvangt u een deelnamebevestiging. U kunt zich inschrijven via de link bovenaan dit bericht. Noteert u bij aanmelding in het vak opmerkingen de studierichtingen waarvan u studenten wilt ontmoeten tijdens de Speeddate. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Smits, manager innovatie bij HME (T: (010) 44 44 333 of E: js@hme.nl).

Proeftuin Maritieme Innovatie
Dit evenement wordt georganiseerd vanuit het programma Proeftuin Maritieme Innovatie dat geïnitieerd is door Werkgeversvereniging Drechtsteden. Het programma stelt zich ten doel de innovatiekracht van MKB bedrijven in de regio Drechtsteden te bevorderen door innovatiekrachten te bundelen. Haak aan bij de Proeftuin Maritieme Innovatie en profiteer van de voordelen zoals gepresenteerd in deze ‘What is in it for me?’ sheet.