Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Reminder Kunst en Kitsch - 24 maart

 
     
     
  REMINDER Tussen Kunst en Kitsch  
  16 maart 2011  
 
Het Dordrechts Museum is in 1842 opgericht en behoort daarmee tot één van de oudste musea van ons land. In de afgelopen eeuwen is de collectie uitgegroeid tot een indrukwekkende verzameling schilderijen van de zestiende eeuw tot nu. Tussen 2008 en 2010 heeft het museum een complete metamorfose ondergaan, waarbij onder meer een geheel nieuwe tentoonstellingsvleugel werd toegevoegd. Dankzij de uitbreiding beschikt het museum nu over twaalf zalen met elk een eigen thema.
 
Beroemde kunstenaars als Ary Scheffer en Aelbert Cuyp hebben een eigen zaal, maar ook de gebroeders Van Strij en Rembrandt met zijn Dordtse leerlingen. Bezoekers van het vernieuwde Dordrechts Museum kunnen een eigen op maat gemaakte route volgen. Op hun mobiele telefoon, PDA van het museum of de vele touchscreens in de zalen krijgen ze informatie over schilderijen die geheel aan hun eigen interesses en wensen is aangepast.
Daarnaast zijn er tal van voorzieningen gerealiseerd in het museum zoals een restaurant, auditorium en educatief atelier.

Een aantal van u zal in de afgelopen periode al een bezoek hebben gebracht aan het gerenoveerde museum, zeker de kunstliefhebbers onder u. Omdat u van ons gewend bent dat we altijd op zoek zijn naar de uitdaging om u iets bijzonders aan te bieden, organiseren we op 24 maart voor u en (eventueel) uw partner/collega. 

“Tussen Kunst en Kitsch” in het Dordrechts Museum
Museumstraat 40, 3311 XP Dordrecht

We hebben Pieter Jorissen, register veilinghouder en register taxateur, tevens eigenaar veilinghuis Mak in Dordrecht, bereid gevonden door u meegenomen voorwerpen te beoordelen en taxeren. Tevens zijn er conservatoren van het Dordrechts Museum aanwezig om u meer te vertellen over de tijd waaruit het voorwerp stamt.

Om dit op een goede manier te laten verlopen is afgesproken dat u per aanmelding (dus niet per persoon) 1 voorwerp mee mag nemen. De voorwerpen worden op een veilige plaats neergezet, zodat u niet het hele programma met uw kunstvoorwerp onder uw arm hoeft te lopen. U krijgt een ontvangstbewijs zodat de voorwerpen direct traceerbaar zijn. Tijdens het gehele programma zal een gastheer of –vrouw van het museum bij de voorwerpen blijven.

Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:
15.00 uur: Ontvangst en inname van de voorwerpen (zorg dat u op tijd bent, als u een voorwerp wilt inleveren)
15.30 uur: Welkom door de voorzitter, Teun Muller en aansluitend presentatie door Peter Schoon, directeur Dordrechts Museum en Huis Van Gijn
15.50 uur: Wim de Leur, voorzitter Stichting Vrienden Dordtse Musea
15.55 uur: Pieter Jorissen zal een aantal opmerkelijke, door u meegebrachte, voorwerpen bespreken.
Einde plenair deel.

16.15 uur tot ongeveer 17.00/17.15 uur: Rondleiding door het museum met rondleiders

Na de rondleiding is er in het mooie museumrestaurant Art & Dining gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken. Tevens bent u dan in de gelegenheid om uw voorwerp door Pieter Jorissen te laten beoordelen en taxeren. Ook de conservatoren van het museum zijn aanwezig en kunnen u meer vertellen over meegebrachte kunstwerken.

Voor de volledigheid maken wij u erop attent dat de WD en het museum op geen enkele wijze verantwoordelijk zijn voor eventuele schade aan of vermissing van het door u meegebrachte voorwerp.

19:00 – 22.30 uur: Mogelijkheid tot diner in restaurant Art & Dining
U heeft de mogelijkheid om na afloop in het restaurant te dineren. Hiervoor is de volgende menusuggestie samengesteld. Dit driegangenmenu kost € 30,00 per persoon en dient vooraf gereserveerd worden bij Art & Dining, tel nr. 010 5061629.

Menu:
Caesar’s Salad
Rundercarpaccio met Rucola en Parmezaan
Hummus met Arabische Tomaten en Komkommersalade, Tomatenfochaccia
Pasta Linguini met Limoen en Pepertje

Gebakken Garnalen met Pompoenchutney
Curry van Biokip met Yoghurt en Koriander
Half Mini Haantje met Zuurkool en Kaantjes
Gebakken Heilbot met Aardappelsalade

Pruimen in rode Wijn Crumble
Mousse van Mocca en pure Chocolade
Schnitt van Mascarpone en Abrikoos
Selectie Art & Dining Bonbons

We verwachten een grote opkomst, maar zijn, gelet op de inhoud van het programma, gedwongen de inschrijving bij 80 personen te stoppen.
Wacht u dus niet te lang met aanmelden via wd@werkgeversdrechtsteden.nl of http://www.werkgeversdrechtsteden.nl/formulier/?formtype=auto&bijeenkomst=Tussen kunst en Kitsch&datum=24%20maart%202011&formtitel=Tussen Kunst en Kitsch&opmerking=&email=&bedrijfsnaam=&naam%20collega=&telefoonnummer=&Meegenomen%20voorwerp=">schrijf u nu meteen online in.
Vermeld u bij de aanmelding of u een voorwerp ter beoordeling meeneemt.

Wij kijken uit naar een bijzondere bijeenkomst.

Met vriendelijke groet,


Barbara C. Keuzenkamp

NB. Wanneer u met de auto komt, kunt u parkeren in P1 Parking Drievriendenhof / Dordrecht centrum op de Korte Kolfstraat 235. Het museum bevindt zich op twee minuten (200 meter) loopafstand.