Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Reminder Uitnodiging: Tweeluik

 
     
     
  Reminder Uitnodiging: Tweeluik  
  18 april 2011  
 
Graag nodigen wij u uit voor de eerste bijeenkomst van een nieuw Tweeluik 2011 met als thema "Ondernemen net na de crisis". De spits wordt afgebeten door Steven van Eijck, tegenwoordig College Voorzitter van Actal. Actal is een adviescollege met als doel de regeldruk voor bedrijven, burgers, instellingen, professionals en medeoverheden automatisch en blijvend te verlichten.

Als ongebonden politicus bekleedde Steven van Eijck ondermeer de functie van staatssecretaris van Financiën in het kabinet Balkenende I. Daarna werd hij door het kabinet Balkenende II benoemd tot Commissaris Jeugd- en jongerenbeleid en werd hij eindverantwoordelijk voor de Operatie Jong.
Steven van Eijck is sinds mei 2006 voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Hij is tevens lid van het federatiebestuur van de KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst).

Daarnaast bekleedt hij een aantal andere maatschappelijke functies, zoals het lidmaatschap van het Bestuur van het Belasting- en Douane Museum (Rotterdam), het voorzitterschap van de Grote Financiënprijs, maakte hij deel uit van de Task Force Financiering Landschap Nederland en is hij voorzitter van de Commissie van beroep van NLkabel (de vereniging van de kabelbedrijven in Nederland).

Steven van Eijck is econoom met als specialisatie fiscale economie. Hij heeft een aantal jaren gedoceerd aan de Hogeschool voor Economische Studies in Rotterdam. Ook was hij verbonden aan de Juridische Faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de Open Universiteit Nederland. In maart 2005 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit op het proefschrift ‘Het vermogen te dragen’.

Steven van Eijck zal u tijdens zijn presentatie een spiegel voorhouden over ondernemen in het nieuwe decennium/net na de crisis. Want hoewel de economie wat aantrekt denken we dat het ook structureel anders is geworden/zal worden. Waar liggen de mogelijkheden voor ondernemers, waar ligt hun eigen verantwoordelijkheid en welk speelveld moet ondernemers geboden worden om hierop te kunnen inspelen. Het versoepelen van regelgeving en het doorbreken van het 'denken in regels' past hierin. De economische insteek staat centraal. Tevens zal hij tijdens zijn presentatie ingaan op de economische gevolgen van de ramp in Japan.

Het tweeluik over ondernemen net na de crisis wordt georganiseerd door de WD, in nauwe samenwerking met BDO Accountants en Belastingadviseurs en Van Lanschot Bankiers. De bijeenkomst vindt plaats bij Krohne Altometer, Kerkeplaat 12 in Dordrecht. Er is bij Krohne Altometer voldoende ruimte om te parkeren.

Programma
16.00 uur Inloop en ontvangst
16.30 uur Welkom door Teun Muller, voorzitter WD
16.35 uur Inleiding dr. Steven van Eijck en gelegenheid tot het stellen van vragen
17.35 uur Afronding door René Schoutens, kantoordirecteur Dordrecht Van Lanschot Bankiers
17.40 uur Borrel
ca 19.00 uur Einde

Graag tot 18 april!
U kunt zich http://www.werkgeversdrechtsteden.nl/_crowfile_/formulier.php?formtype=auto&bijeenkomst=Aanmelding Tweeluik&datum=18 april 2011&formtitel=aanmelding Tweeluik">hier aanmelden of via e-mail wd@werkgeversdrechtsteden.nl.
Namens de partners, met vriendelijke groet,

Teun Muller

Voorzitter Werkgevers Drechtsteden