Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Afval bestaat niet

 
18 januari 2013
Uitnodiging 5 februari 2013
Lionsclub Alblasserwaard-Souburgh vervolgt haar traditie met de organisatie van het jaarlijks terugkerende evenement voor ondernemers uit de Alblasserwaard met het thema Duurzaamheid. Duurzaam ondernemen staat naar onze mening voor het zoeken naar het evenwicht tussen een goed bedrijfsresultaat en het nemen van verantwoordelijkheid voor het milieu en de mens.

Graag inspireren en enthousiasmeren wij u met deze thema-avond die wij u gratis aanbieden. U ontmoet interessante collega-ondernemers uit de regio en hebt natuurlijk ook een gezellige avond. Ons doel is al bereikt als u zich de volgende dag geïnspireerd voelt of dat u een enkel idee mee naar huis nam dat u nieuwe kansen gaat bieden.

Eerder nodigden wij Dr. Hans Oerlemans, Koos van Oort en Ruud Koornstra uit om hun visie over milieu, klimaatverandering, duurzaamheid en ondernemerschap te belichten. Vorig jaar was staatssecretaris Pieter van Geel onze gast. Hij belichtte de rol van de overheid in de verduurzaming. Zijn conclusie was dat de grootste winst nog steeds te behalen is uit energie & grondstoffen. Met deze gedachte zijn wij ons verder blijven oriënteren en durven wij de stelling inmiddels aan dat met een juist, duurzaam en slim grondstoffengebruik een enorme winst (People, Planet & Profit) te behalen is. ?De circulaire economie, afval bestaat niet, biedt grondstof tot nadenken?. Wie kan dit onderwerp beter voor ons aansnijden dan de ex-minister van Landbouw Cees Veerman

Winst maken én duurzaam ondernemen?
Cees Veerman is een Nederlands landbouwer, econoom, politicus én inspirerend spreker. Hij was onder meer 5 jaar minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Tegenwoordig is hij voorzitter van Natuurmonumenten, bekleedt hij diverse commissariaten en is hij, nog steeds, praktiserend akkerbouwer van 180 ha in Goudswaard en 450 ha in de Dordogne. Meest aansluitend op deze thema-avond is zijn ervaring als voorzitter van de commissie duurzame kustontwikkeling die werd ingesteld om te adviseren over de bescherming van Nederland tegen de gevolgen van de zeespiegelstijging; de commissie-Veerman. Daarnaast is hij nog steeds deskundige namens de Vereniging van Waterbedrijven en de Unie van Waterschappen.

Kortom; voor ons de perfecte kandidaat om dit thema te belichten.

Programma
19.30u Ontvangst
20.00u Cees Veerman; winst maken én duurzaam ondernemen?
21.20u Vragen beantwoorden en discussie
22.00u Borrel
Lionsclub Alblasserwaard-Souburgh is trots u voor de jaarlijkse Milieu-avond te mogen uitnodigen op 5 februari 2013 in theater Landvast te Alblasserdam.

Nieuwsgierig geworden? Meldt u meteen aan voor deze avond, het aantal toegangskaarten is beperkt.
PDF document
PDF document 670,36 KB
18 januari 2013 11:01