Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Amega Holding ontvangt Fairtrade Gemeente sticker!

 
21 juni 2011

De Amega Holding, waaronder Ames autobedrijf, Ames Auto Casa, H-Point, Svenscar en Van Mill Dordrecht vallen, hebben de officiële erkenning gekregen als deelname in de Fairtrade Gemeente campagne. De fairtrade teller van deelnemende bedrijven staat nu op bijna 160. Dit jaar hoopt de werkgroep de 200ste te verwelkomen.


Leen de Koning, directeur van Ames: ?Fairtrade koffie is voor ons een bewuste keuze geweest als onderdeel van een duurzame ontwikkeling. Alle kleine stapjes bij elkaar, zorgen voor het verschil. Zo hebben wij onlangs een duurzaamheidscongres georganiseerd om aandacht te vragen voor duurzame mobiliteit, en wordt binnen een proces van vijf jaar de CO2 uitstoot met 30% verminderd door verbeterde technieken. Daarnaast willen wij slimmere mobiliteit stimuleren door deeltijdauto?s aan te bieden en leaseauto?s te combineren met spoorwegabonnementen. Als bedrijf moet je mee in deze ontwikkeling, want de grondstoffen worden nou eenmaal schaars. Alternatieve, schone energie is misschien niet de makkelijkste weg, maar is zeker de toekomst. Het is een verandering in denken en doen.?

 

De deelnemers van de Fairtrade Gemeente campagne zijn erg divers, van grote bedrijven tot MKB bedrijven, eenmanszaken en organisaties aan toe. Iedereen kan dan ook meedoen, want iedereen drinkt wel een kop koffie of thee op de werkvloer. Er liggen nog vele kansen. Zo zijn er bijvoorbeeld nog geen deelnemende uitzendbureaus, makelaarskantoren, moskees, bloemisten of juweliers. Wie is de volgende? Het is dan ook niet moeilijk, want bijna ieder koffiebedrijf en groothandel heeft een fairtrade assortiment. Het is een kwestie van doen. Fairtrade Gemeente Dordrecht belooft een bijzondere prijs voor de 200ste aanmelding. Meer informatie is te vinden op www.fairtradegemeentedordrecht.nl.