Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Industriedag
Personen
Organisaties
Vacatures
CV's
WDeals
Mijn WD
Contact
 
 

Presentatie en rondleiding bij de Voedsel en Warenautoriteit op 6 december 2018

 
6 december 2018
Het is een goed gebruik om de WD bijeenkomsten af te wisselen met informatieve bedrijfsbezoeken bij leden en niet leden om op deze manier kennis te maken met de bedrijfsprocessen en producten en diensten van andere organisaties in de regio.

Onze gastheer voor 6 december is de Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) aan de Westelijke Parallelweg 4 in Zwijndrecht. Wel eens ziek geworden na het eten in een restaurant? Bent u in een vieze winkel geweest? Heeft u een mishandeld of verwaarloosd dier gezien? Of heeft u het idee dat er ergens sprake is van fraude of georganiseerde criminaliteit? Dit zijn onderwerpen waar de NVWA veel klachten over krijgt en waarmee zij n.a.v. klachten of meldingen voortvarend aan de gang gaat.

De NVWA (maakt deel uit van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, de gezondheid van planten en dieren, het dierenwelzijn en handhaaft de natuurwetgeving. De organisatie staat onder leiding van een Inspecteur Generaal die samen met de directeuren de Directieraad vormt van de NVWA.

De bijeenkomst zal plaats vinden in het rijkskantoor in Zwijndrecht waar ook de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) zijn gehuisvest.

Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:
15.45 uur : Ontvangst met koffie en thee
16.00 uur : Opening door Jacob Klink, voorzitter Werkgevers Drechtsteden
16.05 uur : Presentatie door Jan Meijer directeur van de directie Keuren. Hij zal een inleiding
verzorgen over de NVWA (organisatie, werkwijze etc.).
Presentatie door Ilan Herz. Ilan is teamleider van het laboratorium
Productveiligheid van de NVWA en zal uitleg geven over de werkzaamheden van
het laboratorium.
16.50 uur :Tot slot zullen we een kijkje nemen in het laboratorium om een indruk te krijgen
van de onderzoeksmethodiek.

We sluiten rond 17.15 uur de middag af met een hapje en een drankje. Einde bijeenkomst rond 18.00 uur.

U kunt zich voor deze middag aanmelden via onderstaande knop. Indien u graag een introducee wilt meenemen is deze altijd van harte welkom.

Ik begroet u graag op 6 december aanstaande.


Inschrijvingen

René NieuwenburgJan MuddeDe heer P. DeegeDrs Martin WittSandra VerberkBarbara KeuzenkampRolf MaliepaardSonja NugterenWouter Noels