Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Bedrijfsoverdracht aan de volgende generatie, het moment van de waarheid!

 
5 december 2011
Op dinsdag 22 november 2011 heeft Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs te Dordrecht een bijeenkomst georganiseerd met Ten Holter Advocaten en de ING Bank. Het onderwerp van deze bijeenkomst was: Bedrijfsoverdracht aan de volgende generatie, het moment van de waarheid!


Iedere partij had zijn eigen relaties, die in aanmerking komen voor dit onderwerp, uitgenodigd. Uiteraard onderbrak de opvolgende generatie niet!


Na een gastvrij ontvangst kreeg iedereen de gelegenheid om kennis te maken, dit onder het genot van een lekker kopje koffie. Toen alle gasten aanwezig waren kon het informatieve gedeelte van start gaan.


De ING begon met een hilarische film over bedrijfsoverdrachten. Hierin werd de complexiteit naar voren gebracht van een bedrijfsoverdracht in familiesfeer. Dit was het uitgangspunt voor de presentatie van drs. Bernard de Vries RA en Marco Ruit AA. Zij hebben het onderwerp belicht vanuit het oogpunt van de accountant als adviseur en begeleider van het overdrachtsproces. Tenslotte rondde Ten Holter advocaten de bijeenkomst af met een toelichting op de juridische aspecten van de overdracht.


Na het informatieve gedeelte hebben we gezamenlijk genoten van een hapje en een drankje. Tijdens deze borrel was voldoende gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Onze conclusie: een leuk en informatieve bijeenkomst!