Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Bedrijven investeren samen voor een veilig en aantrekkelijk gebied

 
26 januari 2018
Als je als bedrijf deel uitmaakt van een BIZ, een Bedrijven Investeringszone, biedt dat vele voordelen. Gezamenlijk heb je veel directe invloed op de buitenruimte en de veiligheid op het bedrijventerrein, je staat samen sterker als gesprekspartner naar onder meer overheden en er is meer onderling contact. Vanaf 29 januari start de stemming voor het starten van een BIZ in het gebied Dordtse Kil 1 en 2 & Amstelwijck-West. De gebieden Louterbloemen en Krabbepolder Zeehaven Zuid gingen al voor met een succesvolle BIZ.

In gemeentes door het hele land zijn er inmiddels ‘BIZ-en’. Kortgezegd: in een afgebakend gebied, dat kan een bedrijventerrein zijn, maar bijvoorbeeld ook een winkelgebied, investeren ondernemers samen in de kwaliteit en aantrekkelijkheid van hun bedrijfsomgeving. De activiteiten zijn aanvullend op die van de gemeente. Bij voldoende draagvlak betalen alle ondernemers mee aan zaken als camerabeveiliging, surveillance, extra schoonmaak en onderhoud van de buitenruimte, uniforme wegbewijzering, cursussen voor medewerkers en parkeervoorzieningen. Maar bijvoorbeeld ook businessbijeenkomsten, waar ondernemers de onderlinge contacten kunnen versterken.

Parkmanagement
Ad van den Berg van ParkTrust is ‘parkmanager’ op verschillende bedrijventerreinen, waaronder Dordtse Kil 3. Parkmanagement is een belangrijk onderdeel bij een BIZ en levert een bijdrage aan het revitaliseren of in stand houden van een aantrekkelijke werkomgeving. Van den Berg legt uit hoe een BIZ financieel in elkaar steekt voor de betrokken ondernemers; “Bij deze BIZ-en in Dordrecht dragen de ondernemers bij op basis van de WOZ-waarde van hun bedrijf. De gemeente int die gelden, maar treedt alleen op als kassier. Die keert het geld als subsidie uit aan de vereniging/stichting die de activiteiten namens de ondernemers in de zone uitvoert.”

Stemmen
Op Louterbloemen en Krabbepolder Zeehaven Zuid bestaat de BIZ inmiddels al met positieve ervaringen. Verschillende bedrijven op Dordtse Kil 1 en 2 hebben het initiatief genomen om in dat gebied ook een BIZ te starten. Op maandag 29 januari is er in het Postillion Hotel Dordrecht vanaf 17.00 uur een bijeenkomst voor alle ondernemers op Dordtse Kil 1 en 2 & Amstelwijck-West. Tijdens deze meeting alle informatie over het belang van de Bedrijven Investeringszone. De nieuwe Dordtse burgemeester Wouter Kolff zal aanwezig zijn en zijn visie geven op het belang van een goede samenwerking en de stemming openen. Wethouder Mos en de voorzitter van BIZ Krabbepolder Zeehaven zullen hun ervaring delen en toelichting geven op de huidige ontwikkelingen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via info@bizdkaw.nl . Ondernemers uit het gebied hebben t/m 1 maart de tijd om hun stem uit te brengen.