Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Bezoek Gezondheidspark op 30 juni 2011

 
30 juni 2011

Na bijna drie jaar van bouwen is onlangs de nieuwbouw van het Albert Schweitzer ziekenhuis geopend. Het gezondheidspark  Dordrecht  moet het knooppunt worden voor zorg en sport voor de hele regio. Door de unieke combinatie van  sport, ziekenhuis,  gezondheidszorg en commerciële functies biedt het Gezondheidspark een hoogwaardig aanbod aan voorzieningen. Naast winkels en gezellige horeca komen er ook woningen en kantoren met services op het gebied van de zorg en sport. Het gezondheidspark zal naar schatting zo?n 2,5 miljoen mensen trekken jaarlijks.


Heel bijzonder aan de indrukwekkende nieuwbouw van het Albert Schweitzer ziekenhuis is dat er typisch Dordtse elementen zijn aangebracht. Zo oogt de nieuwe afdeling radiologie als Huis Simon van Gijn aan de Nieuwe Haven, met een vergelijkbare, statige entree. De wanden zijn opgesierd met oud-Hollandse platen en in de behandelruimtes hangen schilderijen met taferelen uit de negentiende eeuw. De deuren van de kleedkamers zijn zelfs voorzien van culinaire recepten uit de tijd van Van Gijn. Zo wordt de band tussen stad en ziekenhuis nog eens extra benadrukt. Het ziekenhuis en de architect werken hierbij nauw samen met Erfgoedcentrum DiEP en het Dordrechts Museum.


In de ziekenhuiszone zit ook het Da Vinci college met de MBO zorgopleidingen. Tevens is er een hotelgebouw met een afdeling  van Verpleeghuis Parkhuis. Zowel het Alb. Schweitzer Ziekenhuis als Verpleeghuis het Parkhuis  zijn leden van de WD en zijn terecht trots op hun nieuwe behuizing en mogelijkheden.


Een goede reden voor de WD om een bijeenkomst in het nieuwe gezondheidspark te organiseren om u nader kennis te laten maken met alles wat er tot op heden is gebouwd  maar ook wat er nog gebouwd gaat worden. Deze bijeenkomst gaat plaatsvinden op donderdag 30 juni 2011, in het Auditorium van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, locatie Dordtwijk Er is voldoende gelegenheid om bij het Ziekenhuis betaald te parkeren. Het programma voor deze middag luidt als volgt:


15.30 uur
Inloop


16.00 uur   

Welkomstwoord door Pier Eringa, voorzitter Raad van Bestuur  ASz


16.05 uur

Gezondheidspark Dordrecht

Piet Manshanden, manager vastgoedontwikkeling ASz

Een presentatie over een in Nederland unieke  samenwerking tussen Gemeente, ziekenhuis en vastgoedontwikkelaar Multivastgoed.


16.15 uur
Film gezondheidspark

Deze artist impression toont  het uiteindelijk resultaat zoals dat is voorzien


16.20 uur

Aanbesteding ziekenhuiszone Gezondheidspark

Jasper Meijer, hoofd Huisvesting en Techniek ASz

De nieuwbouw van de ziekenhuiszone is gerealiseerd door de Vastgoed BV van het ASz. Het onderhoud is voor een langjarige periode in de aanbesteding meegenomen.


16.35 uur

Het Parkhuis als samenwerkingspartner in het Gezondheidspark

Ger Bons, directeur

Het Parkhuis huurt twee etages en werkt samen met het ASz


16.50 uur
Opleidingsmogelijkheden in het ASz

Sjarlot Kooi, gynaecoloog en medisch manager Leerhuis

Het ASz is een opleidingsziekenhuis. In overleg zijn opleidingsfaciliteiten ook beschikbaar voor samenwerkingspartners en bedrijven.


17.00 uur
Rondleiding door de nieuwbouw

In een aantal groepen wordt de nieuwbouw van het ASz bezocht. Tijdens de rondleiding is in het skills lab de mogelijkheid om zichtbaar te maken of u de techniek van hartmassage voldoende beheerst.


Borrel
De borrel en de hapjes worden u aangeboden door Sodexo, exploitant van het ziekenhuisrestaurant


Een mooie gelegenheid om, zonder dat er vanuit gezondheidsredenen aanleiding voor is, dit voor Nederland unieke gezondheidspark, van binnen te komen bekijken. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via http://www.werkgeversdrechtsteden.nl/formulier/?formtype=auto&bijeenkomst=Bezoek Gezondheidspark&datum=30%20juni%202011&formtitel=Bezoek gezondheidspark&opmerking=&email=&bedrijfsnaam=" target=_blank>onze website of via de e-mail.


We hopen op een mooie opkomst.
Met vriendelijke groet,

Barbara C. Keuzenkamp