Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Industriedag
Personen
Organisaties
Vacatures
CV's
WDeals
Mijn WD
Contact
 
 

Bezoek Penitentiaire instelling Dordtse Poorten

 
21 november 2018
Woensdag 21 november 15.00 uur
Opgelucht halen we adem als we bij Monopoly een kaartje van Algemeen Fonds trekken waarop staat, dat we slechts op bezoek gaan in de gevangenis. Deze brief bevat dezelfde boodschap: u krijgt de unieke kans om op bezoek te gaan in p.i. Dordtse Poorten.

De WD geeft dit jaar specifiek aandacht aan diverse facetten en onderdelen van de arbeidsmarkt. Tijdens deze bijeenkomst willen wij u bewust maken van de mogelijkheden om werkzaamheden uit te besteden en daarmee gedetineerden binnen de structuur en regelmaat van het arbeidsklimaat te houden. Tevens om mensen die net voor of na beëindiging van hun detentie een plek op de arbeidsmarkt zoeken een kans te geven om de draad van het leven weer op te pakken.

Programma:
Ontvangst vanaf 15.00 uur. In verband met de verplichte registratie en legitimatie dient u ruim van tevoren aanwezig te zijn met een officieel erkend legitimatiebewijs. Mobiele telefoons mogen niet mee naar binnen. U kunt uw auto parkeren bij de gevangenis.
Iedereen moet door detectiepoortjes. Probeer zoveel mogelijk metaalachtige zaken als riemen e.d. te vermijden. Als dit om enigerlei reden voor u bezwaarlijk is, meld ons dit dan vooraf. Indien u zich niet heeft aangemeld, kunt u niet naar binnen.

15.30 uur Welkom door Frank Becker, manager marketing&sales inmate/exmate en Jacob Klink, voorzitter Werkgevers Drechtsteden.
15.35 uur Rondleiding over de diverse afdelingen waar arbeid wordt verricht o.l.v. Kees Kleinbloesem, hoofd Arbeid. U kunt tijdens de rondleiding contact leggen met de gedetineerden en een indruk krijgen van hun werkzaamheden. Tevens bezoekt u de cellencomplexen.
17.00 uur Korte presentaties:
- Frank Becker gaat in op het verrichten van arbeid binnen de gevangenis en de mogelijkheden en voorzieningen die er zijn om (ex) gedetineerden bij uw bedrijf te plaatsen.
- Joost van der Hoek, directeur Werk & Inkomen Sociale Dienst Drechtsteden, gaat in op de samenwerkingsactiviteiten tussen de gevangenis, Sociale Dienst en Baanbrekend Drechtsteden.
-Annelien Theeuwes, strategisch adviseur MEE. MEE gelooft in een samenleving die toegankelijk is voor iedereen, ook voor mensen die na detentie hun leven weer willen oppakken. Een plek op de arbeidsmarkt hoort daarbij. MEE Plus brengt de belangen van werkgever en werknemer dichter bij elkaar en biedt ondersteuning voor een duurzame en waardevolle arbeidsrelatie.
- Van Beest fabrikant en leverancier van hoogwaardige ketting- en staaldraad accessoires zal hun ervaringen delen. Zij hebben standaard drie gedetineerden werkzaam.
- Ex gedetineerde over zijn ervaringen na terugkeer op de arbeidsmarkt.

18.00 uur U mag zelf ervaren hoe het is om opgesloten te worden. In tweetallen wordt u met een warme maaltijd en een drankje opgesloten in een cel. Uiteraard wordt u weer bevrijd en kunt u uw ervaringen delen.
19.00 uur Matchingsprogramma begeleid door MEE waarbij gedetineerden op informele wijze in contact worden gebracht met werkgevers.
Indien er binnen uw bedrijf vacatures zijn die mogelijkerwijs door hen bezet kunnen worden, neem de informatie daarover dan mee.

We hebben de mogelijkheid voor maximaal 60 aanmeldingen.
Belangrijk om weer te geven is, dat u niet voor 20.00 uur de gevangenis kunt verlaten. Het is geen locatie waar we vrij in en uit kunnen. Tussen 20.00 uur en 20.30 uur kunnen we vertrekken.

Eventuele dieetwensen vernemen wij graag.
Graag tot ziens op 21 november bij de Dordtse Poorten.


Locatie

Inschrijvingen

René NieuwenburgWilma NedermeijerAnnelies den BestenSandra VerberkMr Mark HuijzerBarbara KeuzenkampMarcel BooimanNoella MorenoArnoud OverbeekeDe Heer T.r.c. De Lange