Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Industriedag
Personen
Organisaties
Vacatures
CV's
WDeals
Mijn WD
Contact
 
 

Bezoek Tweede Kamer en Raad van State

 
12 april 2018
Dit keer geen regionale activiteit maar met de bus naar Den Haag voor een bezoek aan de Tweede Kamer en de Raad van State. Deze bijeenkomst zal gehouden worden op

Donderdag 12 april aanstaande vanaf 12.15 uur.

Stipt om 12.15 uur zal de bus richting Den Haag vertrekken vanaf het parkeerterrein bij Engie, Donker Duyvisweg 301 (aan het eind van de weg rijdt u het parkeerterrein van Engie op). In de bus zult u een broodjeslunch aangeboden krijgen. Rond 13.15/13.30 uur worden wij verwacht bij de Tweede Kamer voor de rondleiding. De rondleiding zal gedaan worden door, de in Dordrecht geboren, Foort van Oosten, VVD Tweede Kamerlid. Bij de rondleiding bezoeken we de fractiekamer van de VVD, de Handelingenkamer en de oude zaal van de Tweede Kamer.

De Oude Zaal is vooral bekend als de vergaderzaal van de Tweede Kamer, met de groene bankjes en dikke groene gordijnen waarachter met een sigaar of sigaret zaken nog eens rustig besproken werden. De Handelingenkamer is een ruimte die dienst doet als bibliotheek, en waar alle handelingen van de Eerste en Tweede Kamer zich bevinden. De Handelingenkamer is een ontwerp in neo-Hollandse renaissancestijl van rijksbouwmeester Cornelis Hendrik Peters, een leerling van Cuypers. De bibliotheek heeft veel Chinese invloeden: de roodgroene aankleding, de handgreepjes in de vorm van drakenklauwen, de schubben in de dakkoepel en de drakenkopjes aan de balustrades. Er is ruimte voor 30.000 boeken.

Om 14.30 uur gaan we te voet naar de Kneuterdijk voor een bezoek aan de Raad van State. We worden hier ontvangen door Erik van Heijningen, voor de meesten van u geen onbekende. Als voormalig wethouder van Dordrecht en voorzitter van de Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid is hij sinds 1 september 2014 staatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij zal ons aan de hand van boeiende voorbeelden meenemen door het takenpakket van de Raad van State. Daarna zal hij ons rondleiden door het Rijks monumentale pand. In 1816 kocht Koning Willem I Paleis Kneuterdijk voor zijn zoon, de latere Koning Willem II, en zijn Russische vrouw Anna Paulowna. Het paleis, ontworpen door de Franse architect Daniël Marot, bleef in koninklijk bezit tot Koningin Wilhelmina het paleis in 1937 verkocht. In 1982 nam de Raad van State intrek in het pand. Na jaren van renovatie en nieuwbouw heeft de Raad van State het gebouwencomplex aan de Kneuterdijk in 2011 weer in gebruik genomen. Tijdens de rondleiding zullen we ook een bezoek brengen aan de Balzaal en de Gotische Zaal.

Na afloop is er onder het genot van een drankje gelegenheid tot netwerken waarna rond 17.15 uur de terugreis naar Dordrecht zal worden ingezet.

Een informatieve tevens informele middag waarin u wordt gereden en voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. In verband met veiligheidsmaatregelen kunnen er slechts 35 genodigden mee. Meld u snel aan want vol is vol.

Bij de toegang dient u een geldig legitimatiebewijs te tonen dus vergeet dit niet mee te nemen. Tevens moet ik vooraf een lijst indienen met de voor en achternamen van iedereen inclusief geslachtsvermelding.
Ik zie uw aanmelding via onderstaande knop of mail wd@werkgeversdrechtsteden.nl , graag tegemoet.


Inschrijvingen

Ad RoestJan de WitteHans OuwensSandra VerberkMr Mark HuijzerBarbara KeuzenkampDe heer J. van WingerdenAda JansenMarcel BooimanSonja Nugteren