Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Broodje IT verslag

 
19 september 2011
Bijeenkomst op 12 september
Gezien het onderwerp is AspectICT (voorheen De Giessen) bereid gevonden ons te ontvangen en het nodige te vertellen over Office365, de nieuwste ontwikkeling van Microsoft voor kantoor- automatisering. Maar voordat de presentatie begint maken we gebruik van een heerlijke lunch en vertelt Jan Mudde over de naamswijziging van De Giessen naar AspectICT. Daarna is het woord aan William Geluk en Marius Hakkesteegt die ons ‘in the Cloud’ meenemen naar de functionaliteit van het Office365 product.


Cloud Computing –

De pers staat er bol van, maar wat is het nu echt? ICT diensten die als commodity ingekocht worden. Te vergelijken met het water uit de kraan of de electra uit de wandcontactdoos koop je een ICT dienst. Hotmail kennen we al langer, maar nu komen er ook zakelijke producten op deze wijze beschikbaar. Over 5 jaar zal Cloud Computing gemeengoed zijn. De voordelen zijn groot: betalen naar gebruik, schaalbaar en de nadruk op functionaliteit i.p.v. techniek.

Office365 –

Microsoft loopt voorop als het gaat om het aanbieden van zakelijke producten als Cloud dienst. In de afgelopen tijd waren de eerste contouren al zichtbaar, maar met de komst van Office 365 is haar volledige Office Suite inclusief Exchange, Lync en Sharepoint beschikbaar. Dit geeft ongekende mogelijkheden om plaats- en tijdonafhankelijk hiervan gebruik te maken. #HNW in optima forma, zeker ook door de opkomst van de tablet-pc’s. Het bijzondere van Office365 is dat het om een hybride-product gaat. Dat wil zeggen dat offline en online naadloos met elkaar integreren, zonder daarbij de voordelen van online teniet te doen.

Sharepoint –

Bijzondere aandacht is er voor Sharepoint, de centrale, virtuele plaats waar alles met elkaar kan worden gedeeld. Ideaal voor een bedrijfsintranet of document management systeem. Vanuit een persoonlijke beheerpagina wordt de eigen omgeving optimaal beheerd en is altijd de laatste versie van welk document dan ook voor handen. Zeker door de naadloze koppeling met Microsoft CRM biedt dit vele mogelijkheden.
Ook worden er nog een aantal toepassingen op tablet-pc’s gedemonstreerd. Duidelijk wordt dat bekende zakelijke toepassingen een nieuw tijdperk zijn ingegaan. Efficiencyverbetering staat daarbij centraal!
Tenslotte wordt er nog iets over de prijsstelling gezegd, waarbij duidelijk wordt dat dit bijzonder aantrekkelijk is. Altijd voorzien van de laatste versies en beveiligingsinstellingen een ware aanrader voor het MKB.
    
De volgende lunchbijeenkomst vindt plaats op van Social Media. Waar deze bijeenkomst zal plaats vinden is nog niet bekend. Gegadigden kunnen zich bij ondergetekende aanmelden.

Hartelijke groet,

Peter de Graaf Directeur I4-YOU Business Solutions

Voor aanmelding en/of info: bel of mail (06-51493119 resp. broodje-it@i4-you.com)
‘Broodje-it’ is een initiatief vanuit de portefeuille Kennis & Innovatie (Gert Jongeneel en Wico van Helden).
PDF document
PDF document 2,78 MB
19 september 2011 15:06