Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

BTR Advies beperkt de renovatierisico's en optimaliseert de communicatie

 
7 december 2011
'Renoveren kan veel efficiënter en duurzamer'
?Versnippering van een renovatietraject over te veel partijen vertraagt de uitvoering en werkt extra kosten in de hand?. Dat zegt Arie Teeuw van Teeuw Bouwmanagement die samen met Brand BBA l BBA Architecten uit Alblasserdam hun kennis bundelden. Een samenwerking tussen twee specialistische bureaus leidt tot een totaalconcept. Onder de naam BTR Advies bieden ze een  renovatieconcept aan van advies tot beheer.
 
BTR Advies is een bundeling van kennis tussen bouwmanagement en architectuur. Als zelfstandige ondernemers blijven Brand BBA l BBA Architecten en Teeuw Bouwmanagement bestaan. ?De renovatiebranche schreeuwt om kennis. Te veel versnippering werkt extra kosten in de hand. Renovatieprojecten zijn vaak zo complex dat juist in de overdracht van partijen de zwakke schakels ontstaan. Met BTR Advies legt de opdrachtgever van advies tot uitvoering en exploitatie alles in één professionele hand. Geen versnippering, geen overdrachtspunten waar het mis kan gaan. Juist die bundeling van kennis zorgt bij complexe renovatieprojecten voor hoogwaardige oplossingen. Ontwerpen en afspraken gemaakt in het voortraject worden één op één vertaald naar de uitvoering. Geen miscommunicatie, geen vertragingen en wat heel belangrijk is: geen extra kosten?, aldus Jaap Brand van Brand BBA l BBA Architecten.

Duurzaam gebouw
?Bij BTR Advies voert degene die in het voortraject mee aan tafel zit bij de planontwikkeling ook de bouwdirectie?, zegt Arie Teeuw. ?Het verbeteren van de energieprestatie eisen van een gebouw vormen vaak een belangrijk knelpunt in een renovatieproject. Duurzaam renoveren is een belangrijk item binnen de strategie van maatschappelijk en duurzaam ondernemen. BTR Advies heeft de kennis in huis om de complexe materie van energiebesparing en duurzaam ontwikkelen te vertalen naar een realistische en haalbare uitvoering. Wij adviseren rond de toepassing van duurzame en onderhoudarme materialen, energiebesparende maatregelen en verzorgen de bijbehorende kosten-batenanalyse. Wij maken bestaande en verouderde panden weer toekomstbestendig.?

Totaaloplossing
De bouw heeft steeds meer behoefte aan ?totaaloplossingen?. Juist die momenten van informatieoverdracht vormen de zwakke schakels in de ketting. Door de kennis van bouwmanagement en architectuur in één hand te houden, voorkomt de opdrachtgever problemen. BTR Advies is een ketting zonder zwakke schakels. Van het programma van eisen, investeringsramingen en bouwkosten, de opname van de bestaande situatie en het opstellen van de VPB-rapportage houdt de opdrachtgever alles in een professionele hand. Dat geldt ook voor het installatieadvies, engineering, vergunningaanvraag tot directievoering en kwaliteitscontrole. ?Voor woningcorporaties verzorgen wij ook de begeleiding van de huurders en de bewoners?, aldus Teeuw.

Communicatie
Voor een woningcorporatie is de communicatie met de huurders van essentieel belang. Wanneer zij geen klachten krijgen van huurders en bewoners dan is voor hen het project al 90 procent geslaagd. ?Wij zorgen dat die communicatie wat ze mogen verwachten zo duidelijk mogelijk is. Wij proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken. Want de kwaliteit van het eindproduct kan nog zo goed zijn, niemand wil achteraf met gefrustreerde bewoners achterblijven?, aldus Jan Brand. BTR Advies is gespecialiseerd in de renovatie van sociale woningbouw, woningbouw en kantoorgebouwen en richt zich daarbij op woningcorporaties, vastgoedontwikkelaars en verenigingen van eigenaren. `BTR Advies heeft als uitgangspunt een gebouw op een kwaliteitsvolle manier een tweede leven te bieden?, besluit Jaap Brand.