Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Cheque van DuPont voor Stichting Voedselbank Sliedrecht

 
4 november 2013
Dordrecht, 1 november 2013 ? Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de Voedselbank gevestigd in de Elzenhof heeft Stichting Voedselbank Sliedrecht een cheque ter waarde van 6500 dollar in ontvangst genomen van DuPont. Dit bedrag zorgt voor continuïteit van de activiteiten op deze locatie. De stichting kan hier het laatste deel van de verbouwing van bekostigen en het komende jaar de energie, de auto en bijkomende kosten van betalen. Wekelijks verzorgt de voedselbank ruim 100 pakketten voor bijna 300 mensen.

Directeur Paul Meyers van DuPont in Dordrecht zei bij de overhandiging: ?De Voedselbank Sliedrecht speelt een belangrijke maatschappelijke rol in de Sliedrechtse samenleving. Het werk dat de vele vrijwilligers doen voor inwoners van Sliedrecht die moeilijk rondkomen, ondersteunen wij van harte.? Penningmeester Frits van der Kooij bedankte Meyers voor de gift. ?Ook al ligt Sliedrecht aan de andere kant van de rivier de Merwede, vinden wij als Sliedrechters het geweldig dat er vanuit DuPont aan ons gedacht is?, zei hij. ?Ook vinden we het fijn dat DuPont de moeite heeft genomen een bezoek aan onze vernieuwde voedselbank te brengen om te zien hoe wij hier ons werk binnen de Voedselbank en de Kledingbank kunnen verwezenlijken.?

 De Stichting Voedselbank Sliedrecht wil tijdelijke noodhulp geven voor periode van maximaal drie jaar  aan mensen die dat nodig hebben, vermindering van verspilling van voedsel, mensen uit een sociaal isolement halen en mensen wijzen op mogelijke oplossingen voor hun financiële problemen.

De donatie van DuPont past goed in het beleid van de onderneming. Het bedrijf richt zich met haar activiteiten op drie belangrijke trends in de wereld: het zorgen voor voldoende voedsel, voldoende energie en bieden van voldoende bescherming voor de groeiende wereldbevolking. Voldoende voedsel is geen vanzelfsprekendheid. De donatie uit het Community Fund van DuPont aan de Voedselbank Sliedrecht past goed in de gedachte dat er voldoende voedsel moet zijn voor alle mensen in de wereld.

 Ook heeft de Stichting Voedselbank Sliedrecht een kledingbank. Kledingbank ??t Bonkelaartje? zamelt gebruikte kleding en goede schoenen in voor mensen die dit goed kunnen gebruiken. Alle klanten van de voedselbanken in de regio kunnen gebruik maken van de kledingbank. Van de opbrengsten van de kledingverkoop wordt een aanvulling gekocht voor de voedselpakketten.

Op de foto v.l.n.r. directeur Paul Meyers van DuPont, Nico Schevers en Frits van der Kooij van Stichting Voedselbank Sliedrecht.