Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

College Gedeputeerde Staten Zuid-Holland brengt werkbezoek aan Drechtsteden

 
19 december 2017
Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland bracht 12 december 2017 een werkbezoek aan de regio Drechtsteden. Het bezoek stond onder meer in het teken van de opgaven van de Drechtsteden op het gebied van wonen, bereikbaarheid/mobiliteit en duurzaamheid en de rol van de regio en de provincie daarbij.

De regio Drechtsteden – een samenwerking van zeven gemeenten – is een ambitieuze, innovatieve regio waar goed wonen, goede bereikbaarheid en goed werken hoge prioriteit hebben. Bijna 300.000 mensen maken van deze regio de vijfde ‘stad’ van Nederland: toonaangevende (internationale) bedrijven binnen de maritieme en logistieke sector en de maakindustrie vormen de innovatieve en duurzame motor van het gebied. In aanloop naar 2040 willen de Drechtsteden inzetten op 25.000 extra woningen en 30.000 extra banen in het gebied. Die groei is nodig, wanneer de Drechtsteden een aantrekkelijk, stedelijk woon- en werkgebied met voorzieningen op hoog niveau willen blijven.

De gedeputeerden en de Commissaris van de Koning spraken met een delegatie van het Drechtstedenbestuur en bestuurders van de gemeenten in de regio over onder andere de Spoorzone Dordrecht en Zwijndrecht. Het is een wens van de regio om te kijken of en onder welke voorwaarden er ruimte is voor woningbouw langs het spoor. Ook maakten de aanwezigen een vaartocht langs mogelijke, nieuwe woonlocaties aan het water. Om hoger opgeleiden aan de Drechtsteden te binden, kijkt de regio bij woningbouw in het hogere segment onder meer naar potentiële oeverlocaties.