Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

De Internationale School voor kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs

 
12 april 2012
Sinds augustus vorig jaar is de Internationale School Breda (ISB) gevestigd in het mooie, rustige Ruitersbos ten zuiden van Breda. De ISB kwam tot stand dankzij steun van het Ministerie van Onderwijs en een aantal niet onbelangrijke sponsors (de Founding Fathers). Deze financiële steun en de goede samenwerking met de op korte afstand gelegen Nederlandse scholen Mencia de Mendoza Lyceum en Dr. De Visser en de kinderopvang organisatie Kober groep houden de kosten laag en zo kan de ISB eerste klas internationaal onderwijs en kinderopvang bieden voor een redelijke prijs en voor een grote leeftijdscategorie: 0 tot 19 jaar.

Er waren al andere internationale scholen in ons land, maar de regio Zeeland en Brabant was altijd een witte vlek. Hier zat niets op dit gebied, terwijl er wel vraag naar is. Inmiddels blijkt de vraag ruimschoots aanwezig te zijn, de aanmeldingen stromen binnen. We zijn nog geen jaar bezig en hebben nu al bijna 70 leerlingen en 18 verschillende nationaliteiten op onze school. We zijn uniek doordat we kinderopvang (daycare), basisonderwijs (Primary) en voortgezet onderwijs (Secondary) onder één dak aanbieden.

Met het verkrijgen van een accreditatie voor het diploma ?Internationaal Baccalaureaat? dit jaar is het ISB programma volledig en hopen we de school in de komende jaren rond de 250 tot 300 leerlingen uit te kunnen breiden.

Goede contacten met het (internationale) bedrijfsleven zijn essentieel, bedrijven hebben expats in dienst die mogelijk hun kinderen bij ons willen plaatsen. Amgen Europe is bijvoorbeeld in Breda gevestigd en is onze grootste steun. Uiteraard weten ook andere bedrijven ons te vinden, ook vanuit het gebied van de Drechtsteden omdat Breda zeer gunstig ligt voor woon-werk verkeer.

We komen graag in contact met bedrijven die interesse hebben in meer informatie en eventueel een rondleiding.
PDF document
PDF document 2,44 MB
12 april 2012 21:12