Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

De Varende Chef

 
8 juli 2019
De tweede spreker die voor ons op 3 oktober gaat spreken, is inmiddels geraden.

De quotes die ik u gaf waren:
  • Het eerste deel van zijn achternaam is een product waar hij veel mee werkt.
  • De achternaam van de directeur van ons WD lid Cooks uit Dordrecht geeft een aanwijzing over zijn beroep
  • Als je in deze branche je werk bijzonder creatief en goed uitoefent krijg je een ster die verwijst naar een bandengigant
  • Het bedrijf van deze topper ligt in de gemeente die ook wel het Venetië van het Noorden wordt genoemd.
Het was niet zo moeilijk en dat bleek uit de vele inzendingen. Het is Martin Kruithof, twee sterren Michelin chef kok van Restaurant de Lindenhof uit Giethoorn.

Boerenzoon Martin Kruithof werd na de hotelschool kok-soldaat. Na zijn militaire dienst lokte Brussel, daarna Parijs, daarna Düsseldorf. Zowel in de Franse hoofdstad als in Duitsland werkte hij in een driesterrenzaak. In 1994 kwam hij terug naar zijn bakermat: in Giethoorn begon hij zijn eigen restaurant, niet ver van waar hij was opgegroeid. Na drie jaar werd zijn gedrevenheid bekroond met een Michelinster. In 2005 volgde de tweede.

Winnaar van de prachtige prijs die alles te maken heeft met deze chef kok is Jan Mudde van Aspect ICT uit Hardinxveld Giessendam.
Dan heb ik nu voor u weer een paar quotes om de naam van de derde spreker te raden.

  • Als ik de naam en het beroep van de man als een cryptogram zou weergeven zou ik hem aanduiden als een boomchirurg.
  • Mensen komen vanuit de hele wereld naar hem toe omdat hij zich op een heel specifiek onderdeel van de wetenschap toelegt.
  • Om geld in te zamelen om noodzakelijk onderzoek te kunnen verrichten heeft hij een stichting opgericht waaraan hij zijn voornaam heeft verbonden. Daarvoor is inmiddels bijna 8 miljoen opgehaald.
  • Teneinde wat ontspanning te kunnen hebben naast zijn emotioneel enorm zware baan stelt hij zijn diensten op zondag beschikbaar aan een landelijk zeer bekende voetbalclub.

Grote kans dat er bij u een lampje gaat branden als u deze aanduidingen leest. Wie is dit toptalent? We ontvangen uw inzending graag op wd@werkgeversdrechtsteden.nl.

Voor de winnaar ligt er een prachtig cadeau klaar. De winnaar wordt in de volgende nieuwsflits aan u bekend gemaakt waarbij we tevens het toptalent nader aan u voorstellen.

Om deze mooie dag vol met toptalenten te kunnen realiseren, heb ik nog een aantal van onze top WD talenten nodig die mij willen helpen om de sponsoring voor deze dag rond te maken. Ik heb nog een paar mooie plekjes in het programmaboekje waar uw advertentie kan staan. Misschien wilt u wel uw naam verbinden aan één van de sprekers die dan persoonlijk door u geïntroduceerd mag worden tijdens de inspiratiedag.


Martin Kruithof (09-05-1960)

1976-1980 Middelbare Hotelschool Amsterdam
1980-1981 Militaire Dienst
1981-1983 Cravache d’Or (**) in Brussel als commis en Café de Paris in Brussel als chef de partie
1983-1984 Le Grand Véfour (***) in Parijs als chef de partie
1984-1993 Im Schiffchen(***) in Düsseldorf als chef-kok
1993-heden De Lindenhof (**) als eigenaar-kok