Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Digital Mainport Drechtsteden

 
11 maart 2019
De economische aanjager van BV Nederland is historisch gevormd door de zeehavens, luchthavens en nu de digitale havens. Als Nederland hebben we daarin een voortrekkersrol. De regio Drechtsteden is uniek in Nederland, omdat zij beschikt over een 100 procent open en onafhankelijk glasvezelnetwerk. Dit netwerk is gedeeld eigendom van een groot aantal regionale partijen. Daardoor is er volledige vrijheid in het benutten van de digitale mogelijkheden, dat geeft ons unieke extra kansen. Die gaan veel verder dan snel internet en beschikbaarheid van glasvezel. Denk aan sensortechnologie, smart city en ketenpartners. Uit een Quickscan van de Economic Development Board en Werkgevers Drechtsteden blijkt dat we meer innovaties kunnen realiseren door deze digitale infrastructuur strategisch te benutten.

Digital Mainport Drechtsteden (DMD) is een platform dat staat voor regie en veilige regionale data-uitwisseling. Zo creëren we een plek waar iedereen snel en makkelijk kan worden aangesloten en waar leren, experimenteren, denken en doen dicht bij elkaar plaatsvinden. DMD bestaat uit projecten op de thema’s wonen, zorg, onderwijs, E-diensten, watermanagement en smart city. De Manager DMD maakt matches om projecten te versnellen en op te zetten.

Weten welke projecten en initiatieven er lopen en waar u aan kunt sluiten? Klik hier voor een overzicht.

Download Quickscan
Uit een Quickscan van de Economic Development Board en Werkgevers Drechtsteden blijkt dat we meer innovaties kunnen realiseren door deze digitale infrastructuur strategisch te benutten.

Download hier de Quickscan