Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

DistriPark Dordrecht, hèt nieuwe logistiek bedrijventerrein langs A16

 
19 april 2019
Ruimte voor bijzondere ondernemers
Nederland is binnenkort een groot, duurzaam, logistiek bedrijventerrein rijker. Het is al duidelijk zichtbaar, langs de A16 bij Dordrecht wordt hard gewerkt aan de aanleg van 67 hectare logistiek terrein. De nieuwe naam -DistriPark Dordrecht- is donderdag 18 april door wethouder Economie Maarten Burggraaf samen met de ondernemersverenigingen bekend gemaakt.

"Op DistriPark Dordrecht bieden we ruimte aan logistieke bedrijven met een duurzaam karakter, die voor zo'n 2.000 nieuwe banen gaan zorgen", zegt wethouder Maarten Burggraaf. In 2021 is DistriPark Dordrecht, met kavels van 1,5 tot 7 hectare, volop operationeel."De acquisitie is gestart en we merken dat er ruime interesse is", aldus Maarten Burggraaaf."En is snelheid echt gewenst, dan kunnen de eerste bedrijven al over een jaar starten met de bouw langs de westkant. Zij zijn van harte welkom in Dordrecht!"

Goede bereikbaarheid over weg en water
Het bedrijventerrein krijgt een eigen op- en afrit op de A16. De ligging direct aan de A16 en op het knooppunt van de Dordtse Zeehaven, de havens van Antwerpen, Rotterdam en Terminal Alblasserdam, garandeert een goede bereikbaarheid en snelle ontsluiting over weg en water.

100% energieneutraal ondernemen
DistriPark Dordrecht gaat een stap verder als het om duurzaamheid gaat. Het bedrijventerrein wordt all-electric en is aardgasvrij. Daarmee is 100% energieneutraal ondernemen realistisch. Daarnaast komt er op het terrein een waterstof-facility point, staan er vier windturbines en een zonnepark.

www.distriparkdordrecht.nl