Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Dordrecht Evenementenstad van het jaar 2019

 
28 maart 2019
Dordrecht is Evenementenstad van het Jaar 2019. Die prijs kreeg onze stad bij de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen op 14 maart.

Wethouder Maarten Burggraaf nam de prijs in ontvangst. Dordtse organisatoren en Dordrecht Marketing met het Evenementenbureau waren erbij. Burggraaf direct na de uitreiking: "De nominatie was al een mooie erkenning voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van al die prachtige evenementen die Dordrecht rijk is. Maar nu de prijs binnen is: dit is de kroon op het werk van velen. Deze prijs is een beloning voor iedereen die daar een steentje aan bijdraagt."

Organisatie
Evenementen zijn al jaren belangrijk voor Dordrecht. Meestal zijn het vrijwilligers en ondernemers die de evenementen organiseren. Evenementen horen echt bij de stad. De gemeente biedt ruimte voor experimenten en nieuwe evenementen, ook met jongeren en ondernemers. Dordrecht gaat krachtig door met het evenementenbeleid en zet de ondersteuning van organisatoren bij veiligheidseisen verder in gang.

Waardering
"Het is fantastisch dat Dordrecht opnieuw is verkozen tot Evenementenstad van het Jaar", zegt Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing. "Uit de prijs spreekt waardering voor Dordrecht op het gebied van organisatie, de keuze in evenementen en natuurlijk ook het gemeentelijk beleid. Ik wil alle vrijwilligers, organisatoren en overige betrokkenen van harte feliciteren. Het is echt een prijs voor de hele stad!" Evenementen zijn belangrijk voor de levendigheid in de stad en voor inwoners van Dordrecht en de regio. Ze maken de stad nog aantrekkelijker. Burggraaf: "De waardering die spreekt uit de titel Evenementenstad van het Jaar is een mooi keurmerk. Dordrecht is een echte evenementenstad!"

Aantrekkelijk
Dordrecht heeft de afgelopen jaren vaak hoog gescoord tijdens deze landelijke verkiezing. Dit laat zien dat de stad geen eendagsvlieg is. In 2003 en 2012 won Dordrecht ook de hoofdprijs. Burggraaf: "Big Rivers, Dordt in Stoom, de Kerstmarkt, het Sinterklaashuis, muziekfestivals en sportevenementen, The Passion, Ode aan de Synode en alle andere evenementen, ze dragen allemaal bij aan de aantrekkelijkheid van onze stad en regio. Veel Dordtenaren én mensen van buiten Dordrecht genieten van al die evenementen in onze bijzondere stad met een prachtig historisch centrum. Wie nog niet geweest is: kom snel een keer op bezoek tijdens een van onze evenementen en ervaar het zelf!"

Dordrecht, Evenemtenstad van het jaar