Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Dordtse Energiemarkt: Zelf energie besparen. Hoe doe je dat?

 
19 oktober 2012
Dordtse Energiemarkt: Zelf energie besparen. Hoe doe je dat?

Dordrecht is een van de vele steden die initiatieven neemt om duurzamer te worden. Dit gebeurt niet alleen door de gemeente Dordrecht, maar ook door Het Platform Duurzaamheid. Het Platform (een burgerinitiatief) bestaat uit vier werkgroepen die zich richten op een aantal duurzame thema?s.

http://cms.dordrecht.nl/dordt/platform-duurzaamheid?waxtrapp=hmserZsHaKlPtBFG

Een van de werkgroepen is Bouwen, Wonen en Energie. Naast de werkgroepen die zich op verschillende manieren inzetten voor een duurzamere samenleving zijn er ook regelmatig Duurzaamheidcafés. De cafés worden georganiseerd door het platform zelf, de gemeente Dordrecht faciliteert de cafés. Deelnemers die het Duurzaamheiscafé bezoeken zijn op de een of andere manier bezig met of geïnteresseerd in een meer duurzame samenleving.

Uitnodiging
Op woensdag 7 november van 19.00 uur tot 22.00 uur organiseert de  werkgroep Bouwen, Wonen en Energie het Duurzaamheidcafé op de inspirerende locatie De Duurzaamheidfabriek, Leerparkpromenade 50, 3312 KJ Dordrecht.

http://www.duurzaamgeproduceerd.nl/nieuws/20121008-eerste-circulair-ingerichte-kantooretage-in-duurzaamheidsfabriek-dordrecht

Het thema van deze avond is: Zelf energie besparen. Hoe doe je dat?
Met dit thema wil het platform zoveel mogelijk inwoners uit Dordrecht en de Drechtsteden informeren over mogelijkheden om te besparen op energie. Dit kan zijn middels (ver)bouwen, gedrag of energiebesparende maatregelen. Wij hebben gemerkt dat veel inwoners graag geholpen willen worden bij de maatregelen die ze zelf kunnen treffen. Daarnaast hebben we vastgesteld dat veel bedrijven met duurzame oplossingen uit Dordrecht en omgeving nauwelijks bekend zijn bij het grote publiek. Het café is deze keer ingericht als een markt. Er zijn kraampjes waar bedrijven hun producten en diensten kunnen presenteren.

Uw bedrijf aanwezig op 7 november?
Om zoveel mogelijk inwoners (particulieren en huurders) kennis te laten maken met duurzame oplossingen en bedrijven willen wij uw bedrijf uitnodigen om aanwezig te zijn op 7 november aanstaande.

Aan de deelname zijn twee voorwaarden verbonden.
1.    Deze bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk maar aan de organisatie, catering en inrichting van deze bijeenkomst zijn kosten verbonden die wij als vrijwilligersorganisatie niet kunnen opbrengen. Dit betekent dat wij aan iedere standhouder een bijdrage vragen van ? 100,-.
2.    Wij vragen van u een duurzame gadget, die wij zullen verloten onder de deelnemers.
Het Platform Duurzaamheid zorgt voor een plek op de markt waar u uw duurzame producten kunt tonen.

Geïnteresseerd?
Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de Dordtse Energiemarkt stuur dan zo snel mogelijk uw reactie naar platformduurzaamheiddordrecht@gmail.com. Wij zullen dan samen met u de verdere organisatorische zaken afhandelen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met
Frans den Houter        06 12 02 57 03
Theo de Rooij            06 41 46 74 64