Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Drechtwerk en ACI samen Social Joint Venture FrisFacilitair

 
17 december 2015
Per 1 januari 2016 is FrisFacilitair gezamenlijk eigendom van Drechtwerk en de ACI-Groep. Zij vormen daarmee samen een Social Joint Venture. Dat is een bedrijf dat eigendom is van meerdere partijen en een belangrijke sociale doelstelling heeft. In dit geval het bieden van werk aan mensen met een beperking.

FrisFacilitair is momenteel een BV van Drechtwerk, de Sociale Werkvoorziening van de Drechtstedengemeenten, die succesvol en gekwalificeerd diensten levert op gebied van schoonmaak, wasserij en schilders. De ACI-Groep is geen schoonmaakbedrijf maar is een toonaangevende partij in schadeherstel en reconditionering en onder anderen actief in sloop, bouw-onderhoud, verhuizingen en (brand)preventie. De activiteiten van beide organisaties bieden kansen op synergie in bedrijfsvoering en dienstverlening.

Daarmee realiseren we een stevig versterkte zekerheid voor werkgelegenheid voor de huidige (grotendeels SW-) medewerkers. En wel op de wijze die past in de huidige participatiemaatschappij en inclusieve samenleving waarin we ook mensen met een beperking het liefste een plek geven in het normale bedrijfsleven en in de reguliere samenleving. De gesloten overeenkomst is bovendien voor beide partijen ook financieel voordelig. De samenwerking biedt, kansen tot gezamenlijke groei in werkgelegenheid, diensten voor klanten en rendement.

De sturing van het bedrijf komt primair bij de ACI-Groep te liggen. Drechtwerk houdt zeggenschap op alle belangrijke onderwerpen met betrekking tot de werkgelegenheid voor de huidige medewerkers, en de toekomstige instroom uit de Participatiewet. De vorming van de Social Joint Venture heeft op zichzelf geen consequenties voor de huidige medewerkers. De huidige, ruim 120 mensen, zijn grotendeels blij met deze ontwikkeling die nieuwe kansen biedt. De SW-medewerkers blijven, net als nu, in dienst van Drechtwerk en gedetacheerd bij FrisFacilitair. De huidige directeur van FrisFacilitair zal de directie blijven voeren.