Home
Nieuws
Agenda
Informatie
Organisaties
V-ID Terminal
Personen
Vacatures
Inspiratiedag
WDeals
Mijn WD
Contact

Poll

Heeft u belangstelling voor een WD café?


Ja
Nee
Twijfel
 
 
 

Drukkerij Dekkers wint Fairtrade Ontbijt

 
27 mei 2011

In het kader van World Fair Trade Day, een internationale dag om aandacht te vragen voor eerlijke handel, schreef Fairtrade Gemeente Dordrecht onlangs een prijsvraag uit. Dordtse bedrijven die goed bezig zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen konden zich hiervoor opgeven. Van de aanmeldingen sprong Drukkerij Dekkers er boven uit. Dit bedrijf heeft daarom een gratis Fairtrade Ontbijt gewonnen, wat op dinsdag 24 mei in de vroege ochtend plaatsvond.

 

Drukkerij Dekkers is de terechte winnaar: ?Drukkerij Dekkers loopt voorop in duurzaam drukken. We zijn FSC en PEFC gecertificeerd en drukken volgens het milieuvriendelijk ISO 14001 certificaat. Zo gebruiken we waar mogelijk plantaardige inkten, zijn chemicaliën vervangen of geheel uitgebannen en werken we waar mogelijk met energiebesparende machines. Recycling en het opnieuw gebruiken van drukwerk zijn vanzelfsprekend. Daarnaast hebben wij de eerste zilver gecertificeerde Cradle to Cradle brochure ter wereld geproduceerd. Tevens informeren en stimuleren wij onze opdrachtgevers mee te denken en doen in duurzame oplossingen en doen wij aan maatschappelijk betrokken ondernemen? (Sipke Horsten, Milieu coördinator Drukkerij Dekkers). 


Fairtrade Gemeente Dordrecht liet met het ontbijt zien dat het heel makkelijk is om iedere dag fairtrade producten te gebruiken, zoals aan de ontbijttafel. Het ontbijt is mede mogelijk gemaakt door Van Oordt, die de fairtrade portieverpakkingen broodbeleg heeft gesponsord, en Estafette, de biologische eetwinkel aan de Singel. Daarnaast hoopt de werkgroep MVO koplopers in Dordrecht nog meer in het zonnetje te zetten door onder andere een MVO-prijs op te gaan zetten. Een van de speerpunten van 2011 is dan ook om bedrijven, groot en klein, te betrekken bij de campagne. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief via www.fairtradegemeentedordrecht.nl en/of bij de Linkedin groep Fairtrade Gemeente Dordrecht.